Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Oltchim și-a revenit!

formația vâlceană nu a avut probleme în etapa a doua a campionatului și s-a impus clar la Craiova

Oltchim Râmnicu Vâlcea nu a convins la debutul în noul sezon competițional, cu un succes la limită pe terenul moldovencelor de la HCM Roman dar nu a avut probleme în cea de-a doua etapă disputată de elevele lui Radu Voina tot în deplasare, la Filia și, cu CSM Craiova. Debutul meciului nu a fost entuziasmant dar după minutul 15 și până la finele primei reprize soarta celor două puncte puse în joc s-a pecetluit, campioanele ducând avantajul la opt goluri. La pauză a fost 11-19 și era clar că Oltchim nu va mai avea emoții pe final. În partea a doua a întâlnirii Voina a rulat întreg lotul de jucătoare și 11 handbaliste și-au trecut numele pe lista marcatoarelor. Cele mai multe goluri au fost înscrise de Ardean-Elisei, 8 și Ionela Gâlcă Stanca, 8. După acest succes Oltchim a urcat pe poziția a treia a clasamentului, după HC Zalău și Dunărea Brăila, diferența fiind făcută de golaveraj. O altă echipă din primul eșalon, Oțelul Galați, a reu șit să acumuleze punctaj maxim după două etape. Liga Națională de handbal feminin se întrerupe pentru participarea României la Cupa Mondială din Danemarca și se va relua pe 29 septembrie, cu etapa a III-a, atunci când Oltchim va evolua pe propriul teren, în compania vicecampioanei en-titre, Universitatea Jolidon Cluj-Napoca. Tehnicianul Radu Voina a declarat la finalul celor 60 de minute că elevele sale încă resimt oboseala programului încărcat: ,,Am abordat această partidă cu lotul normal, fiind nevoiți să lăsăm în afara celor 16 de pe foaie din jucătoarele străine pentru că așa cere regulamentul FRH. A fost un meci obișnuit de campionat, fără prea mari probleme, toate echipele când joacă cu Oltchim se autodepășesc și dau totul pe teren. E bine pentru noi că ne așezăm și am terminat această perioadă foarte obositoare cu extrem de multe drumuri de făcut.”. De partea cealaltă, Bogdan Burcea a lăudat prestația craiovencelor: „Un joc bun al echipei noastre care în multe momente s-a ridicat la nivelul echipei campioane. Am început prea temători jocul și s-a cunoscut acest lucru. În schimb în partea a doua am făcut foarte bine faza defensivă și am avut momente în care am ratat din nou nepermis de mult în situații de 1 la 1. O victorie meritată a echipei campioane și o utilă experiență foarte necesară pentru noi. Din păcate practicăm un joc frumos dar ineficient în clasament.”

Rezultate:

Univ. Jolidon Cluj – HCM Roman 30 – 26

SCM Craiova – Oltchim Rm. Vâlcea 23 – 33

CSM București – HC Oțelul Galați 21 – 24

Corona 2010 Brașov – Universitatea Neptun Constanța 35 – 22

CSM Bacău 2010 – CSM Ploiești 27 – 27

HC Zalău – CSM Cetate Devatrans 30 – 17

HC Dunărea Brăila – HCM Baia Mare 33 – 27

Clasament:

1.HC Zalău                              2        2        0        0        57-36           4

2.HC Dunărea Brăila Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â  2        2        0        0        64-50  Â Â Â Â Â Â  4

3.Oltchim Rm. Vâlcea             2        2        0        0        61-50           4

4.HC Oțeul Galați                             2        2        0        0        53-45           4

5.CSM Ploiești                        2        1        1        0        56-54           3

6.Corona 2010 Brașov            2        1        0        1        62-51           2

7.Univ. Jolidon Cluj                2        1        0        1        54-55           2

8.CSM Cetate Devatrans                  2        1        0        1        41-49           2

9.Universitatea Constanța       2        1        0        1        49-58           2

10.CSM Bacău 2010               2        0        1        1        46-51           1

11.HCM Roman                      2        0        0        2        53-58           0

12.CSM București                            2        0        0        2        44-51           0

13.HCM Baia Mare                 2        0        0        2        46-60           0

14.SCM Craiova                     2        0        0        2        46-64           0

Etapa viitoare:

HC Baia Mare SCM Craiova

Cetate Deva Dunărea Brăila

CSM Ploiești HC Zalău

Universitatea Constanța CSM Bacău

Oțelul Galați Corona Brașov

HCM Roman CSM București

Oltchim Universitatea Cluj

Preparatorul Oltchimului a ajuns și la națională

Actualul preparator fizic al campioanei României, Oltchim Rm. Vâlcea, a fost cooptat în staff-ul tehnic al naționalei feminine de handbal și va fi responsabil ca tricolorele să ajungă în parametrii optimi fizici chiar la meciurile de la Campionatul Mondial. ,,Avem programate 4 antrenamente de ordin fizic în această săptămână, cât stăm și ne antrenăm la București. Ele vor fi conduse de Frank Kuhn care a devenit preparator fizic și al naționalei feminine. El va avea sarcina să le aducă la nivelul optim de efort pe toate componentele lotului național, indiferent de echipă. Frank va face parte din colectivul tehnic inclusiv la Campionatul Mondial din Brazilia, el se ocupă de partea fizică și acum putem spune că am intrat în normalitate, nu trebuie să ne mai minunăm de acest aspect.”, a declarat selecționerul Radu Voina.

Program încărcat pentru tricolore

Echipa națională antrenată de Radu Voina se pregătește pentru participarea la Campionatul Mondial din Brazilia dar și pentru meciurile din preliminariile Campionatului European de anul viitor. Tricolorele s-au reunit în 12 septembrie, în vederea participării la Cupa Mondială din Danemarca (20-25 septembrie). România va juca în grupa A, cu Franța (20 septembrie), Germania (21 septembrie) și Norvegia (22 septembrie), iar dacă se va califica mai departe va disputa semifinalele în 24 septembrie, urmate de finale a doua zi. Următoarea convocare a echipei naționale este programată în 17 octombrie, pentru meciurile din preliminariile CE din 2012, după care în 14 noiembrie, tricolorele intră în pregătire pentru CM din Brazilia. În acest interval se va desfășura și Trofeul Carpați, la Drobeta Turnu Severin, între 18 și 21 noiembrie, cu participarea echipelor Ungariei, Serbiei și Macedoniei. Un ultim test pentru jucătoarele antrenate de Radu Voina va avea loc între 25-27 noiembrie, la turneul de la Paris, urmat de plecarea în Brazilia. La CM din luna decembrie, echipa României va evolua în grupa C preliminară, având programate, în ordine, partidele cu Tunisia (3 decembrie), Cuba (5 decembrie), Japonia (6 decembrie), Brazilia (8 decembrie) și Franța (9 decembrie). Tehnicianul naționalei, Radu Voina, spune că atmosfera de la lot este una excelentă: “Atmosfera este ca după primul antrenament și prima revedere, a fost mai mult un antrenament de reunire, de acomodare între ele. Atmsofera este cea obișnuită, însă poți trage o concluzie a atmosferei din lot după prima competiție. În acest caz este Cupa Mondială, unde avem Franța, Germania și Norvegia în grupă, trei meciuri bune, adevărate, dacă reu șim să ne clasăm printre primele echipe mai jucăm încă două, ceea ce ar fi bine. În cazul în care nu ne calificăm vom încerca să venim cât mai repede acasă. “

Au învins campioana Serbiei

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea și cea a Serbiei, RK Zajecar, au disputat un meci amical, la Călăra și, prin care a fost inaugurată sala de sport din localitate, cu o capacitate de 1500 de locuri. Oltchim s-a impus, cu scorul de 33-22 (17-11), oferind nu doar o victorie concludentă, ci și spectacol, spre deliciul spectatorilor din tribune. Partida dintre Oltchim și RK Zajecar a fost și un bun prilej de studiu al jocului formației sârbe, pentru vicecampioana „U” Jolidon Cluj, care o va avea adversară în 17 septembrie, în primul meci de la turneul din Danemarca, din turul doi al Ligii Campionilor.

Vlad Soare