Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Oltchim nu moare!”

președintele Petre Berbecaru este sigur că se va găsi finanțare pentru ca visul frumos să continue

 Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a fost la un singur gol distanță de calificarea în finala Ligii Campionilor la handbal feminin și acum trece, cel mai probabil, prin cele mai dificile momente de la înființarea clubului. Potrivit bursei zvonurilor, o mare parte a actualelor vedete vor pleca la alte formații și reconstrucția trebuie începută rapid.

 Manea pleacă după 13 ani

Potrivit zvonurilor, una dintre handbalistele emblematice ale Oltchimului, Oana Manea, ar fi ajuns la un acord cu echipa campioană a Sloveniei, Krim Ljubljana, acolo unde ar urma să joace în următoarele două sezoane. Manea este la Oltchim de 13 ani, timp în care și-a trecut în cont multe trofee interne dar și Cupa Cupelor și Supercupa Europei. Nu ar fi exclus ca la Ljubljana să ajungă și extrema Iulia Managarova. Aceasta mai are contract cu echipa roș-albastră dar totul depinde de bugetul pe care se vor putea baza vâlcenii pe viitor. Nici Manea și nici oficialii chimiști nu au confirmat transferul Oanei Manea.

 Bulatovic, spre Gyor?

 Katarina Bulatovic nu s-a întors cu delegația Oltchimului după meciul de la Vezsprem cu ETO Gyor și a recunoscut că a negociat cu oficialii campioanei Ungariei pentru un eventual contract.  ”Agentul meu a negociat cu Gyor, dar nu am semnat nimic. Nu șitiu ce va fi în viitor, în aceste zile voi lua o decizie. Nu m-am întors cu echipa la București, pentru că am primit liber, la fel ca toate jucătoarele. Am rămas puțin în Viena, cu prietenul meu, iar acum sunt în drum spre Podgorica, pentru a petrece puțin timp și cu familia mea. Sigur că mă voi întoarce la echipă, mai avem meciuri. Nu s-a pus problema să părăsesc echipa acum, a spus handbalista din Muntenegru. Mai mult decât atât, au fost voci care au spus că Bulatovic nu și-a apărat șiansele tocmai corect în dubla manșă cu ETO Gyor. „Nu este nimic nou pentru mine în ce fac ziarele din România în ce mă privește. Nu e prima dată. Îmi pare rău pentru ei, am văzut și multe mesaje urâte la adresa mea pe pagina oficială. Sunt obosită deja de zvonurile prostești din presa românească și chiar nu pot să cred că sunt acuzată de astfel de lucruri. Abia acum am văzut ce se mai spune. Totul s-a întâmplat din vina mea, se pare, în acest meci de la Veszprem. Toți mă analizează și nu contează că dacă nu am dat goluri multe, am dat pase decisive multe. La acest nivel, nicio jucătoare nu- și poate dori trofeul Ligii Campionilor pentru altcineva. Firește că mi-am dorit enorm câștigarea Ligii Campionilor pentru mine. Mă simt foarte rău în continuare, pentru că am ratat calificarea și nu am reu șit să dau mai multe goluri”, a contracarat Katarina.

 Alte plecări posibile

 Despre alte handbaliste se spune că nu vor mai continua la Oltchim. Marija Jovanovic (Astrakhan), Alexandrina Barbosa (Vardar Scopje), Iulia Navarro (Krim Ljubljana) sau Paula Ungureanu (FTC Budapesta) sunt jucătoarele care au șianse minime să rămână la Vâlcea. În plus, presa centrală a spus despre Adina Meiroșu, Ramona Farcău și Aurelia Brădeanu că ar putea să renunțe la handbal. Oltchim Râmnicu Vâlcea poate porni reconstrucția bazându-se pe o parte dintre handbalistele din actualul lot: Ungureanu, Curea, Safta, Farcău, Meiroșu, Neagu, Brădeanu, Nechita, Manea, la care să se adauge jucătoarele împrumutate la alte formații: Bucevschi, Smedescu, Vetkova, Băbeanu, Marin. Cu un buget de aproximativ 2 milioane de euro, oficialii vâlceni își doresc și transferul a cel puâin două handbaliste cu nume dar și păstrarea a două dintre vedetele actuale: Bulatovic și Managarova dar și a tehnicienilor Vestergaard și Klit.

 Pineau, prima plecare oficială

 Altfel, s-a consemnat și prima despărțire oficială dintre gruparea vâlceană și o jucătoare stranieră. Franțuzoaica Alisson Pineau nu s-a mai dezechipat și s-a salutat cu toate colegele sale dar și cu cei trei tehnicieni și restul staff-ului campioanei României. Pe site-ul oficial al clubului a fost postat un comunicat în care se anunță despărțirea de handbalista de culoare care nu a jucat la Vâlcea nici măcar un sezon întreg. „Clubul Sportiv Oltchim și jucătoarea Allison Pineau au convenit de comun acord și pe cale amiabilă să rezilieze contractual sportiv semnat între aceștia, începând cu data de 15.04.2013 (contractual era valabil pana în data de 30.06.2014). Motivul rezilierii este dorința jucătoarei de a se întoarce în Franța pentru continuarea procesului de recuperare a genunchiului operat deoarece în ultima perioadă Allison Pineau a acuzat câteva dureri, ultima data fiind cu ocazia convocării la echipa națională a Franței. Clubul Sportiv Oltchim îi mulțumește pentru întreaga sa activitate desfășurată la Râmnicu Vâlcea și îi urează mult succes la noua echipă unde va evolua în sezonul viitor”, se anunță pe www.cs-oltchim.com

 „Oltchim nu moare”

 Președintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, a declarat că echipa de handbal feminin va încheia frumos campionatul 2012-2013, cu titlul de campioană și cu Cupa României, dar și cu o nouă strategie pentru viitorul sezon.

La câteva zile de când Oltchim a ratat calificarea în finala Ligii Campionilor, președintele clubului, Petre Berbecaru, a făcut primele declarații oficiale. „Un singur lucru am de spus, mare și lat: echipa de handbal feminin din Râmnicu Vâlcea nu moare. Săptămâna aceasta ne definitivăm strategia pentru noul sezon, iar de lunea viitoare vom începe discuțiile individuale cu fiecare jucătoare. Sezonul nu e încă încheiat, mai avem câteva meciuri. Pot să spun că Oltchim va încheia frumos sezonul, cu titlul de campioană și Cupa României. La Cupa României vor fi ultimele meciuri din acest sezon, la finalul lunii mai. Dacă am ratat Liga Campionilor în acest an, nu înseamnă că ne dezintegrăm, cum văd că speră mulți. Despre jucătoare, pot spune doar că singura de care ne-am despărțit și se șitie deja oficial este Allison Pineau. Despre celelalte nu pot spune nimic, pentru că niciuna nu a venit oficial să ne anunțe de vreo plecare. Nici măcar cu Marija Jovanovici nu e prea clară situația, de și se spunea că a semnat cu Astrahan, în Rusia”, a spus Berbecaru.

 Salvarea vine de la Niro?

 Potrivit „Gazeta Sporturilor”, „Petrom”, compania care a „pompat” 800.000 de euro în conturile Oltchimului, în acest sezon, n-a mai dat niciun semn că și-ar dori să sponsorizeze clubul și în următoarea stagiune. În schimb, de preluarea Oltchimului s-ar fi arătat interesat NIRO Investment Group, care adună în structura sa 20 de companii distincte, dintre care cele mai cunoscute sunt Dragonul Roșu, Crama Domnească, Central Residential Park, Chiajna SA, Grand Hotel du Boulevard, Overland Guard. NIRO a mai avut legături cu handbalul românesc, sponsorizând naționalele masculine și feminine. Nicolae Dumitru (47 de ani) e acționar principal la NIRO cu o avere estimată la 300 de milioane de euro.

 Azi meci cu lanterna ro șie

 Oltchim joacă astăzi, de la ora 19.30, primul meci oficial după ce a ie șit din Liga Campionilor. Adversara elevelor lui Vestergaard va fi ultima clasată din Liga Națională, Danubius Galați. Formația vâlceană este virtual campioană a României, indiferent de rezultatele pe care le va înregistra în ultimele patru etape de campionat.

Vlad Soare