Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Oltchim începe urcușul la Hamburg

formația vâlceană va juca primul meci contra nemțoaicelor de la Buxtehuder

Pentru Oltchim Râmnicu Vâlcea, campioana României la handbal feminin, nu mai există cale de mijloc. După un sezon în care a ajuns numai în grupele principale ale Ligii Campionilor, elevele lui Radu Voina și Aurelian Roșca sunt obligate să se califice în finală, așa cum au reu șit acum două sezoane. Oltchim debutează în noua ediție în Germania, la Hamburg și are mare nevoie de un succes care să-i ușureze tentativa de a prinde unul din primele două locuri ale Grupei D din care mai fac parte Buxtehuder, Dinamo Volgograd și Itxako Estella.

Cine este Buxtehuder?

Formația din Germania a ajuns surprinzător în grupele Ligii Campionilor, dintr-o grupă de calificare în care unguroaicele de la Debrecen erau mari favorite. Pentru adversara Oltchimului este prima participare în Liga Campionilor și șiansele de accedere în grupele principale pare numai un vis frumos. Chiar și așa, formația din Germania poate arbitra lupta pentru primele două poziții ale clasamentului. Mai pe scurt, cine pierde pe terenul lui Buxtehuder își micșorează șiansele. În aceste condiții, echipa antrenată de Voina are mare nevoie de un succes în meciul de debut pentru a lua o opțiune serioasă la calificare. Cele două formații s-au mai întâlnit până acum într-o singură dublă manșă, chiar într-o semifinală de Challange Cup. Nemțoaicele s-au calificat după ce partida de la Râmnicu Vâlcea a avut nevoie de prelungiri și de aruncări de la 7 metri. Nemțoaicele au în componență o singură stranieră, Diana Lamein, din Olanda și nu se poate lăuda cu alte vedete. Meciul de vineri va fi arbitrat de o brigadă din Danemarca formată din Malene Krolekke și Karina Cristiansen în timp ce observator EHF a fost delegat austriacul Edeltraut Bertholt. În cealaltă partidă a rundei de debut a Grupei D, rusoaicele de la Dinamo Volgograd vor primi vizita finalistei Ligii Campionilor din sezonul trecut, Itxako Estella.

Meci tare la Viborg

Cea mai interesantă partidă a primei etape din Liga Campionilor va avea loc în Grupa B, acolo unde fosta câștigătoare a trofeului, Viborg, va primi vizita deținătoarei trofeului, Larvik. Pentru gazde va evolua și românca Vărzaru, revenită după o accidentare mai veche care a ținut-o departe de teren. De urmărit este și meciul din Grupa C dintre Randers și ETO Gyor, formația ungară având ca obiectiv cucerirea trofeului pus în joc după o campanie de achiziții spectaculoasă.

Berbecaru e optimist

Președintele CS Oltchim, Petre Berbecaru, este optimist înainte de debutul echipei în noua ediție a Ligii Campionilor: „Așteptăm debutul cu emoții, dar și cu încredere și cu mari speranțe. Jucăm primul meci în Germania, cu Buxtehuder, și cred că vom pă și cu dreptul. Este echipa venită din calificări și, la fel ca noi, cred că și adversarele își propun să ia patru puncte din meciurile cu Buxtehuder. Dar, până la urmă, contează echipa noastră, iar noi asta ne dorim. Dacă e să facem o comparație cu ce a fost la Cupa Mondială, pot spune că Buxtehuder nu e naționala Germaniei, iar Oltchim este peste naționala României. Avem încă cinci jucătoare străine, care sunt toate componente ale naționalelor țărilor lor. Fetele s-au antrenat deja, sunt foarte motivate, arată un angajament excelent și își doresc să facă performanță în acest an. Cred că șitiu și ele că nu avem voie să facem un pas gre șit în Germania, iar dacă s-a ratat o dată obiectivul, nimeni nu le va ierta a doua oară. Este o grupă în care se vor bate trei echipe pe două locuri calificante mai departe. Cred că noi avem totu și un program avantajos, având ultimele două meciuri din grupă, cu echipele puternice, pe teren propriu. Va depinde de noi cât de repede vom obține calificarea. Dar, cred că dacă în primele trei meciuri vom obține victorii, nu putem rata calificarea mai departe.”

Neagu e bine

Veștile în ceea ce o privește pe Cristina Neagu sunt bune. Handbalista care s-a operat la umăr are șianse mari să revină pe teren mai repede decât se aștepta. „Este o grupă în care se vor bate trei echipe pe două locuri calificante mai departe. Cred că noi avem totu și un program avantajos, având ultimele două meciuri din grupă, cu echipele puternice, pe teren propriu. Va depinde de noi cât de repede vom obține calificarea. Dar, cred că dacă în primele trei meciuri vom obține victorii, nu putem rata calificarea mai departe”, spune președintele Oltchimului, Petre Berbecaru.

Meciurile din prima etapă a Ligii Campionilor:

Grupa A:

Byassen Midtjylland

Thuringer Buducnost Podgorica

Grupa B:

Viborg Larvik

Podravka Koprivnika Krim Ljubljana

Grupa C:

Metz Hypo Viena

Randers ETO Gyor

Grupa D:

Buxtehuder Oltchim

Dinamo Volgograd Itxako Estella

Vlad Soare