Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Oltchim, campioană a șaptea oară consecutiv

elevele lui Vestergaard au trecut de Danubius Galați fără mari probleme și vor primi tricourile galbene pe 15 mai la meciul cu HCM Baia Mare

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au câștigat matematic cel de-al șiaptelea titlu consecutiv de campioană a României, și al 19-lea în total,după ce a învins pe teren propriu formația Danubius Galați, scor 32-20 (18-9), într-un meci din etapa a XX-a a Ligii Naționale. Cu această victorie, Oltchim a acumulat 34 de puncte, față de cele 28 ale echipei clasate pe locul secund, HCM Baia Mare, cu două etape înainte de finalul sezonului. Chiar dacă parcursul în Liga Campionilor s-a încheiat în semifinale, jucătoarele lui Jakob Vestergaard s-au bucurat joi seară de câștigarea primului trofeu din actuala stagiune. Al doilea pe care îl pot cuceri este Cupa României, la finalul lunii mai. Victoria de joi seară a avut și o altă semnificație, aceasta reprezentând și un cadou pentru Oana Manea, care a împlinit 28 de ani. Tot joi, în etapa a XX-a s-au mai înregistrat rezultatele: CSM Ploiești – HCM Baia Mare 32-40 și Corona Brașov – HCM Roman 23-24. Miercuri, Dunărea Brăila a învins „U” Jolidon Cluj, cu 27-25. Elevele danezului Jakob Vestergaard vor primi tricourile de campioane ale României după ultima etapă de campionat pe care o vor juca pe 15 mai, pe propriul teren, în fața băimărencelor de la HCM, cele care au șianse mari să termine pe locul secund al clasamentului și să participe la barajul de accedere în grupele Ligii Campionilor, performanță reu șită de Universitatea Cluj-Napoca la finalul anului trecut.

 „Oltchim va avea echipă puternică și în sezonul viitor”

 Tehnicianul principal al echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea, Jakob Vestergaard, spune că săptămâna viitoare se va decide dacă va rămâne sau nu la campioana României. Danezul e convins că Oltchim nu va muri și că se poate forma o echipă puternică dacă se vor aduce cele mai bune handbaliste din Liga Națională: „Dacă privești matematic, astăzi am câștigat campionatul. De fapt eram ca și câștigători încă dinaintea meciul, dar pentru mine este o mare onoare să fiu campion aici în România și cred că și fetele s-au bucurat de acest titlu. Nu putem schimba semifinalele cu Gyorul de aceea așteptam următorul meci care a fost cel de astăzi și acum ne pregătim pentru următorul care va fi la Cluj. Suntem un pic supărați pentru rezultatul din Ungaria, dar am făcut un meci bun, am făcut tot ceea ce am putut. Nu a fost ușor, am avut o șiansă, eu spun că am jucat foarte bine, dar nu se mai poate schimba rezultatul, deci asta a fost. A fost un sezon lung, nu mai sunt chiar așa de multe jucătoare, iar antrenamentele sunt în continuare destul de dure. După cum s-a văzut și în meciul de astăzi fiecare jucătoare a trebuit să joace. Ne-am propus ca de acum încolo să încercăm să câștigăm toate meciurile pe care le mai avem, câștigarea Cupei fiind foarte importantă pentru noi. Va urma după aceea o vacanță pentru multe dintre fete, unele vor merge și la echipele lor naționale, sper ca apoi să se întoarcă cu forțe proaspete, gata să înceapă noul sezon. Deocamdată nu am vorbit cu cei din conducerea clubului despre viitorul meu aici. Voi face întâi o evaluare a activității mele și probabil că săptămâna viitoare voi avea această întâlnire și voi avea timp suficient să mă gândesc. Sunt însă convins că Oltchimul va avea o echipă puternică și în sezonul viitor, nu vă fie teamă că nu va mai exista. Vor rămâne jucătoarele din România, care sunt foarte bune și care vor duce echipa, chiar dacă unele dintre jucătoarele străine vor pleca, de și încă nu se șitie nimic concret deocamdată. Echipele din România au multe jucătoare bune, am văzut la Cluj, la Brăila, care adunate vor putea forma o echipă foarte bună care să se descurce chiar foarte bine în Liga Campionilor anul viitor.” Altfel, și Alexandrina Barbosa, dată ca și transferată la Vardar Skopje, spune că așteaptă oferta Oltchimului: „Încă nu șitiu ce voi face, aștept să se termine săptămâna acesta și mai vedem. Am ceva oferte, dar mai întâi vreau să șitiu ce se întâmplă aici. Oltchim e prima mea opțiune. Eu vreau ca acest club să continue. E o echipă mare, una de referință aici în România și ar fi păcat să se desființeze.”

 Oltchim îi ia apărarea Katarinei

 Oficialii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au postat pe site-ul clubului un comunicat de presă în care îi iau apărarea handbalistei Katarina Bulatovic, despre care se spune că ar fi jucat „strâmb” în meciul din deplasare cu ETO Gyor. „Din păcate, am constatat cu stupoare că după meciul de la Veszprem au apărut în presă câteva articole și comentarii care au pus sub semnul întrebării atitudinea pe parcursul acestui joc a uneia dintre jucătoarele noastre de bază – Katarina Bulatovic. Ne exprimăm regretul și indignarea cu privire la modul în care a fost tratat acest subiect – care este unul inventat – și considerăm că cei care au putut măcar să gândească în acest mod s-ar simți ru șinați dacă ar cunoaște-o cât de puțin pe Katarina, care este, pe lângă o mare sportivă, în primul rând un mare CARACTER”, se arată în comunicatul postat pe site-ul clubului CS Oltchim. „Ne cerem noi iertare, Kati, pentru această nedreptate care ți-a fost făcută de cei care nu șitiu cine ești cu adevărat și vă mulțumim încă o dată ție, colegelor tale și antrenorilor voștri pentru tot ce ați făcut pentru această echipă”, se completează în comunicat.

 Pineau s-a dus la Vardar

 La puțin timp de la rezilierea contractului cu Oltchim, Allison Pineau a semnat cu o altă formație din Europa. Jucătorea din Hexagon va evolua la Vardar Skopje începând din vară, acolo unde va fi colegă cu alte trei conaționale. Allison Pineau a semnat un contract valabil pe un sezon, cu drept de prelungire pe încă unul cu Vardar Skopje. Echipa din Macedonia va fi una din echipele care vor avea un cuvânt de spus în sezonul viitor al Ligii Campionilor, reușind să obțină până în acest moment semnăturile a mai multor jucătoare de valoare. Pe lângă cele patru jucătoare din Franța, Leynaud, Mendy, Dembele și Pineau, la Vardar vor mai evolua Radicevic, Lekic și Nikolic, în timp ce Begona Fernandez sau Inna Suslina se află deja la echipă. La Oltchim, Allison Pineau a evoluat doar în sezonul 2012-2013. Și despre alte handbaliste de la Oltchim se zvonește că ar urma să ajungă la Vardar, numele cel mai vehiculat fiind cel al handbalistei de culoare, Alexandrina Barbosa.

 Buducnos își păstrează vedetele

 Două din jucătoarele de bază ale deținătoarei Ligii Campionilor la handbal feminin, Buducnost Podgorica, Woltering și Knezevic, și-au prelungit de curând angajamentele. Clara Woltering și Milena Knezevic vor continua la Buducnost, trupă ce a evoluat și în acest sezon al grupelor principale ale Ligii Campionilor. Astfel, Woltering și-a prelungit contractul pe încă un sezon, în timp ce Knezevic va evolua la echipa la care s-a consacrat încă patru ani de zile.

Vlad Soare

Â