Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Nu lăsați Oltchimul să moară!

Constantin Roibu a anunțat că echipa a rămas fără finanțare de la societatea comercială și are nevoie urgentă de sponsori

 După problemele care sunt la SC Oltchim, iubitorii de handbal feminin din Râmnicu Vâlcea s-au întrebat ce se va alege de formația fanion a orașului și a sportului românesc. În scurt timp, managerul Constantin Roibu a organizat o conferință de presă în care a dat cărțile pe față: „SC Oltchim nu mai poate susține financiar această echipă. Nu mai pot aloca fonduri. Urmează privatizarea și nu se șitie cine va fi noul acționar. În acest moment avem asigurate salariile pentru luna august. Pentru luna septembrie trebuie, deja, găsiți alți sponsori. În următoarele 3, 4 luni, dacă nu mai mult, nu ne putem baza pe bani de la combinat. În situația în care vine un acționar care nu este interesat să își facă publicitate prin echipa de handbal nu ne putem baza pe această susținere nici după lunile de care vorbeam. În aceste condiții, de o lună și jumătate înainte am avut discuții cu autoritățile locale, prefect, președintele Consiliului Județean, primar. Este singurul an în care avem toate șiansele să câștigăm Liga Campionilor. Avem cel mai bun lot și ar fi păcat ca o astfel de echipă să moară. Eu cred că oficialitățile locale pot găsi o soluție. Sunt județe care țin multe echipe. Luați numai exemplul Zalăului care au o echipă de handbal feminin bună și una de volei masculin care este campioana României. Exemplele pot continua și cu alte județe. Noi de ce nu am putea? Oricum , în acest moment echipele de handbal feminin, cu excepția Oltchimului și a Jolidonului Cluj sunt sprijinite de primării sau de Consiliile Județene. E adevărat, însă, că nu la nivelul la care suntem noi. Nu se pune problema să vindem jucătoare, aici nu e ca la fotbal. Noi am luat jucătoare libere de contract, nu am plătit nimic pe ele. În plus, majoritatea au contracte pe un an, doi, cine îți dă banii necesari să poți ține apoi echipa? Nici la reducerea contractelor nu ne gândim, nu ar fi corect față de ele. Au venit aici pe baza unor promisiuni, acum să venim să le spunem că nu mai e posibil” Nu ar fi corect. Dacă nu vom avea bugetul necesar, nu vom începe Liga Campionilor și le vom lăsa pe fete să se transfere la alte echipe unde să poată juca. Vom fi total corecți față de ele.”

 Gațu spune că se rezolvă

 Președintele Federației Române de Handbal, Cristian Gațu, a declarat că veștile care vin dinspre Râmnicu Vâlcea sunt din cele mai bune: „Am informații de ultima oră că s-au găsit două soluții și se lucrează la asta fără să fac campanie politică. Din punctul meu de vedere toate partidele din ’90 până acum au gre șit față de sport. Avem șiansa acum că premierul, ca fost baschetbalist, să cunoască fenomenul și sperăm că, atât timp cât va fi premier, ne va proteja. În aceea și situație sunt toate cluburile de handbal și spre șitiința generală și Federația are niște găuri în buget mă refer la veniturile extrabugetare pentru că anul acesta orice intervenție a fost refuzată de sponsori pentru că nu sunt stimulați din punct de vedere fiscal, iar anul ăsta fiind an electoral ne-au luat-o înainte partidele. 99,9% din sportul românesc e finanțat din bani publici, dacă tot sunt folosiți bani publici, haideți să luăm prioritar performanțele și atunci este normal ca Oltchimul este primul la rând, pentru că este capabil să joace cu orice echipă din lumea asta. Eu sper din toată inima să se întâmple lucrul ăsta pentru că dispariția handbalului românesc va crea un gol asemănător celuia pe care l-a lăsat decăderea handbalului masculin”.

 Victorie clară cu HCM Roman

 În primul meci oficial al sezonului Oltchim Râmnicu Vâlcea a întâlnit pe propriul teren gruparea din Moldova, HCM Roman. Oaspetele au reu șit să se țină de campioana României preț de o jumătate de repriză, Oltchim conducând în minutul 15 cu un singur gol diferență, 9-8. Apoi chimistele s-au distanțat și la pauză aveau deja un avantaj liniștitor, 18-13. Diferența de pe tabela de marcaj s-a mărit în partea a doua a întâlnirii și la final a fost de 10 goluri: 36-26, fără ca elevele lui Vestergaard să apese pe accelerație.

 A revenit Ionela

 Meciul cu HCM Roman a coincis cu revenirea pe teren a pivotului Ionela Gâlcă Stanca, cea care a născut de curând. Ionela a jucat destul de bine și a reu șit să înscrie de două ori. La finalul întâlnirii a declarat că nu are de gând să revină și la echipa națională: „Revenirea mea a fost un pic mai dificilă dar mă bucur că e bine și sper să continui tot așa bine pe viitor. În ceea ce privește echipa națională, poziția mea rămâne neschimbată, nu voi reveni la lot. Am făcut nenumărate scrisori la FRH în care mi-am prezentat poziția. Nu voi reveni asupra deciziei, mă voi concentra asupra jocurilor de la clubul Oltchim. Încet, încet suntem o echipă omogenă și așteptăm debutul Ligii Campionilor.”

 Etapa I-a

 HC Zalău – Oltchim Rm.Vâlcea

(se joacă pe 12 septembrie)

Naționala de Tineret – HC Dunărea Brăila 22-31

ASC Corona Brașov – Univ. Jolidon Cluj 40-27

CSM Ploiești – SCM Craiova 25-25

HC Danubius Galați – CSM București 22-28

HCM Baia Mare – HCM Roman 24-19

 Etapa a II-a

 Oltchim Rm.Vâlcea – HCM Roman 36-26

SCM Craiova – HC Danubius Galați 24-20

Univ. Jolidon Cluj – CSM Ploiești 30-21

HC Zalău – Naționala de Tineret 36-15

CSM București – HCM Baia Mare 30-31

HC Dunărea Brăila – ASC Corona Brașov 30-26

 Clasament:

 1. Dunărea Brăila Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â  2        2        0        0        61-48           4

2. HCM Baia Mare 2        2        0        0        55-49           4

3. SCM Craiova              2        1        1        0        49-45           3

4. HC Zalău                    1        1        0        0        36-15           2

5. Oltchim                       1        1        0        0        36-26           2

6. Corona Brașov            2        1        0        1        66-57           2

7. CSM București            2        1        0        1        58-53           2

8. Univ. Cluj          2        1        0        1        57-61           2

9. CSM Ploiești               2        0        1        1        46-55           1

10. HC Galați                  2        0        0        2        42-52           0

11. HCM Roman             2        0        0        2        45-60           0

12. Naționala                   2        0        0        2        37-67           0

 Etapa  viitoare :

Naționala de Tineret – Oltchim Rm.Vâlcea

ASC Corona Brașov – HC Zalău

CSM Ploiești – HC Dunărea Brăila

HC Danubius Galați – Univ. Jolidon Cluj

HCM Baia Mare – SCM Craiova

HCM Roman – CSM București

Vlad Soare