Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Nu au găsit „Gloria” la Bistrița

CSM a pierdut în fața trupei lui Pădureanu și a revenit în zona periculoasă a clasamentului elevii lui Mitu vor punctele de la Oradea

După ce învinseseră pe terenul uneia dintre formațiile cu pretenții ale eșalonului secund, UTA Arad, vâlcenii de la CS Municipal au sperat să repete minunea și la Bistrița, cu Gloria. Adversarul a fost, însă, de un cu totul alt calibru și diferența de valoare evidentă. Elevii lui Mitu nici nu se așezaresă bine în ghete și au și primit primul gol. În minutul 3, Silvășan a avut noroc la o pătrundere spre poarta lui Chiriță și mingea deviată a ajuns în plasă, chiar dacă Tomozei a încercat din răsputeri să scoată de pe linia porții. Au urmat câteva minute în care ardelenii au dat impresia că sunt mulțumiți cu avantajul minim, adormindu-i pe olteni, care au avut numai încercări timide de a ataca poarta adversă. Gloria a dat o nouă lovitură în minutul 19, atunci când Predescu a șiutat nu foarte periculos dar mingea a fost, din nou, deviată și era, deja, 2-0. Până la pauză, CS Municipal a pierdut toate speranțele de a reu și un rezultat pozitiv. Cu șiapte minute înainte de finalul primei reprize, Chiriță a prins mingea venită de la un coechipier și Velcovici a catapultat mingea sub bară din lovitura liberă indirectă. Mai mult decât atât, CSM a rămas în inferioritate, după ce Stoica a fost eliminat ușor după un presupus cot aplicat lui Mărginean. Vâlcenii au protestat și în momentul deciziei și după meci dar era clar că nici în egalitate de jucători gruparea din Zăvoi nu putea să scoată măcar un rezultat de egalitate. În aceste condiții, partea a doua a întâlnirii a fost fără miză. Vâlcenii au încercat să diminueze proporțiile scorului în timp ce gazdele nu au mai fost foarte preocupate de a ajunge periculos în careul porții lui Chiriță. A fost, totu și, 4-0 pentru Gloria, în minutul 74, atunci când Curtuiuș a reluat după o fază ciudată. Elevii lui Marius Mitu au marcat golul de onoare cu zece minute înainte de final, prin Dalu, aflat la prima reu șită pentru gruparea din Zăvoi. După acest rezultat vâlcenii au coborât pe locul 10 al clasamentului și continuă lupta pentru evitarea retrogradării.

Duminică la Oradea

În următoarea etapă, municipalii joacă un meci foarte important, pe terenul uneia dintre contracandidatele la evitarea retrogradării, FC Bihor. Orădenii puteau promova la finalul sezonului trecut, dar nu au primit licența din partea Federației Române de Fotbal și au început acest campionat foarte slab, cu rezultate surprinzătoare. Bihorenii sunt pe poziția a 11-a a ierarhiei în Seria a II-a, la egalitate de puncte cu vâlcenii și au șiansa să scape de pe locurile retrogradabile, în cazul în care se vor impune. În sezonul trecut, vâlcenii au ie șit foarte bine din întâlnirile cu FC Bihor Oradea, câștigând pe propriul teren cu 2-1 și remizând, 1-1, în deplasare. Meciul va avea loc duminică, de la ora 11.00 și va fi transmis în direct pe Digi Sport. Cea mai interesantă partidă a rundei va avea loc la Timișoara, acolo unde Politehnica primește vizita echipei FC Argeș. Lupta pentru promovare se poate relansa numai dacă gazdele nu reușesc să se impună, lucru puțin probabil.

Bistrița și Timișoara, la braț spre Liga I

Formațiile retrogradate de comisiile Federației Române de Fotbal la finele sezonului trecut, Gloria Bistrița și Politehnica Timișoara, nu par a avea probleme în revenirea rapidă în Liga lui Mitică. Bistrițenii și timișorenii sunt pe primele două locuri ale clasamentului, la egalitate de puncte. FC Argeș este a treia clasată, cu cinci puncte mai puțin dar este greu de crezut că piteștenii pot emite mari pretenții. Totu și, având în vedere evenimentele de anul trecut, nu este exclus ca și a treia sau chiar a patra echipă să poată ajunge în Liga lui Mitică. La polul opus al clasamentului, Arieșul Turda și Juventus București par a fi pierdut contactul cu restul formațiilor și șiansele de salvare de la retrogradare a celor două echipe sunt extrem de mici.

Rezultate:

Gloria Bistrița CS Municipal 4-1

Arieșul Turda FC Bihor Oradea 2-1

Juventus București Alro Slatina 0-1

FC Argeș FC Olt 2-1

Chindia Unirea Alba Iulia 0-0

Luceafărul Oradea Gaz Metan Severin 2-0

FC Maramureș UTA Arad 2-1

Mureșul Deva Politehnica Timișoara 0-3

Clasament

1. Gloria Bistrița              11      7        3        1        22-11           24 (+6)

2. FC Timișoara              11      7        3        1        18-9             24 (+9)

4. FC Argeș                    11      5         Â Â Â Â Â Â  2        19-1  Â Â Â Â Â Â Â Â Â  19 (+1)

5. Unirea Alba Iulia 11       Â Â Â Â Â Â  5        2        12-7             17 (-1)

3. UTA Arad                             11       Â Â Â Â Â Â   Â Â Â Â Â Â  3        13-9             16 (-2)

6. Chindia                       11       Â Â Â Â Â Â   Â Â Â Â Â Â  3        11-10           16 (-2)

7. Alro Slatina                 11       Â Â Â Â Â Â  3         Â Â Â Â Â Â  9-9              15 (0)

8. Luceafărul Oradea       11       Â Â Â Â Â Â  3         Â Â Â Â Â Â  10-10           15 (-3)

13. FC Maramureș          11      3        2        6        18-17           14 (-4)

9. Gaz Metan Severin      11       Â Â Â Â Â Â  2        5        12-1  Â Â Â Â Â Â Â Â Â  14 (-1)

10. CS Municipal            11       Â Â Â Â Â Â  1        6        13-18           13 (-2)

11. FC Bihor                   11      3         Â Â Â Â Â Â   Â Â Â Â Â Â  10-15           13 (-2)

12. Mureșul Deva            11       Â Â Â Â Â Â  1        6        8-19             13 (-5)

14. FC Olt                      11      3        2        6        12-15           11 (-7)

15. Juventus                    11      2        3        6        9-13             9 (-9)

16. Arieșul Turda             11      1         Â Â Â Â Â Â  6        9-15             7 (-8)

Etapa viitoare:

FC Bihor CS Municipal

Alro Slatina Arieșul Turda

FC Olt Juventus București

Poli Timișoara FC Argeș

Unirea Alba Iulia Mureșul Deva

Gaz Metan Chindia Târgoviște

UTA Arad Luceafăul Oradea

FC Maramureș Gloria Bistrița

Vlad Soare