Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Municipalii lui Schumancher au pierdut la Pitești

CS Municipal a luat trei goluri în orașul lui Dobrin și sunt pe ultimul loc al clasamentului

 În ciuda campaniei de transferuri slabă, a frământărilor din interiorul clubului și a deselor schimbări de antrenori, CS Municipal și-a dorit un rezultat pozitiv în debutul noului sezon. Municipalii antrenați de Constantin Schumancher s-au deplasat la Pitești pentru întâlnirea cu FC Argeș și au făcut o primă repriză destul de bună pe care au reu șit să o termine la egalitate, 0-0. În repriza a doua gazdele au fost la timonă și au punctat de trei ori, una din reu șite fiind trecută în contul vâlceanului Dulcea, cel care a fost în tratative și cu CSM în pauza competițională. Fără puncte și fără goluri marcate, gruparea din Zăvoi este pe ultimul loc al clasamentului după două etape și nu se anunță deloc vremuri bune, în ciuda declarațiilor optimiste.

 Sâmbătă vine FCM Târgu Mureș. Damila are parte de sibieni

 CS Municipal va evolua în runda viitoare contra echipei FCM Târgu Mureș, proaspăt retrogradată din primul eșalon. Ardelenii au jucat la debut cu Damila Măciuca, în fața căreia au pierdut cu 0-2 dar s-au răzbunat apoi pe Luceafărul Oradea, de care au dispus clar, cu 5-1. CSM și FCM s-au întâlnit și acum două sezoane, mureșenii reușind să se impună în ambele partide: 4-2 în Zăvoi și 2-0 pe propriul teren. Cealaltă echipă vâlceană din Seria a II-a, Damila Măciuca, va primi vizita unei alte formații cu pretenții din eșalonul inferior, FC Sibiu care are în clasament un singur punct. Cele două formații nu s-au întâlnit până acum într-un meci oficial.

 Artimon, înfrângere și eliminare la debut

 Fostul tehnician al vâlcenilor, Alin Artimon, a debutat cu o înfrângere la noua sa echipă, Farul Constanța. Gruparea de la malul mării a cedat cu 1-3 în deplasarea de la Otopeni, pentru care vâlceanul Alin Bucuroiu a jucat titular. Artimon a văzut ultima parte a întâlnirii după ce a fost eliminat pentru proteste. Cum este recidivist, timișorenul riscă o suspendare de câteva etape. Seria I rezultatele etapei: Sportul Studențesc Dinamo II 2-0, FCM Bacău Chindia nu s-a disputat, CF Brăila Unirea Slobozia 2-2, Săgeata Năvodari CS Buftea 4-0, CS Otopeni Farul Constanța 3-1, Delta Tulcea Dunărea Galați 1-0, FC Botoșani Rapid Suceava 1-2.

 Conducerea din Zăvoi e optimistă

 Înainte de deplasarea la Pitești pentru meciul cu FC Argeș, oficialii din Zăvoi au organizat o conferință de presă în care s-au declarat optimiști. Obiectivul stabilit pentru acest campionat este locurile 1-7. „Ne propunem să terminăm în acest sezon pe una din primele șiapte poziții ale clasamentului. Este un obiectiv care se poate realiza. Trebuie să recunoaștem, însă, că la CS Municipal este o situație financiară dificilă, așa cum este la multe echipe din eșalonul secund, nu numai la noi. Vă asigur, însă, că dacă se va putea ne vom lupta pentru promovare și vom promova. Despărțirea de Alin Artimon e o problemă strictă între domnii Rufă și Artimon. Sincer să fie Alin Artimon este unul dintre antrenorii care au lăsat aici o imagine foarte bună. Până la urmă cei doi nu s-au înțeles pentru prelungirea contractului, eu unul șitiu această variantă. Îi urăm mult succes la Farul Constanța”, a spus directorul sportiv al grupării din Zăvoi, George Pirnea. „Sper ca echipa pe care o antrenez să aibă parte de o mediatizare de care merită să se bucure. Obiectivul pe care îl avem sper să fie realizabil, să fie un obiectiv corect. Jucătorii trebuie să dea totul pe teren și să demonstreze că CSM nu este o echipă de pluton. Sper ca ei să înțeleagă că pot crește în valoare numai prin evoluțiile lor, chiar dacă sunt tineri, majoritatea având între 21 și 24 de ani. De asemenea, sper ca valoarea lor să se vadă numai pe teren, nu în afara lui”, a completat tehnicianul Constantin Schumancher.

 21 de ani, media de vârstă a municipalilor

 CS Municipal se prezintă în acest sezon competițional cu un lot extrem de tânăr a cărui medie de vârstă este de numai 21 de ani. Cel mai „bătrân” fotbalist care va fi antrenat de Constantin Schumancher este N’kongue Christian, născut în anul 1983, în timp ce mezini sunt George Dozescu și Radu Totâlcă, ambii născut în 1996. Iată care este lotul pe care se vor baza vâlcenii în sezonul competițional 2012-2013: Adrian Dedeu (1994), George Dozescu (1996), Denis Dumitrașcu (1995), Dorian Eremia (1993), Dan Gogoșoiu (1990), Alexandru Ionescu (1993), Andrei Neagoe (1987), Nelu Nicolae (1991), N’kongue Christian (1983), Dumitru Pârvu (1991), Florin Plecanciuc (1988), Ionuț Popescu (1990), Cătălin Prodan (1993), Daouda Thiandoum (1992), Florin Toma (1986), Marius Tomozei (1990), Radu Totâlcă (1996), Lajo Traore (1993), Robert Văduva (1992), Octavian Vasile (1991), Bogdan Vătăjelu (1993) și Dacian Vizitiu (1985).

 Rezultate:

 UTA – CS Mioveni 1-1 FC Argeș – CSM Rm. Vâlcea 3-0 FCM Tg. Mureș Luceafărul 5-1 Voința Sibiu FC Olt 0-0 FC Maramureș Corona 1-1 FC Bihor Unirea 3-1 Damila a stat

ACS Poli a stat

 Clasament:

 1-2. Corona Brașov         2        4 (+1)

FC Bihor                        2        4 (+1)

3. FCM Tg. Mureș          2        3 (0)

4. FC Argeș                    2        3 (0)

5. Damila Măciuca           1        2 (0)

6-7. UTA Arad                2        2 (-1)

Dacia Mioveni Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â  2        2 (-1)

8. Unirea Alba Iulia          2        2 (0)

9. Luceafărul Oradea       2        2 (0)

10. Poli Timișoara           1        1 (-2)

11. FC Olt                      1        1 (+1)

12. FC Maramureș          2        1 (-2)

13. Voința Sibiu              2        1 (-2)

14. CS Municipal            1        0 (0)

 Etapa viitoare:

CSM Rm. Vâlcea – FCM Tg. Mureș Damila – Voința Sibiu FC Olt – FC Maramureș Corona – FC Bihor Unirea – UTA CS Mioveni Poli Timișoara FC Argeș stă Luceafărul va sta

Vlad Soare