Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MESAJ EMOŢIONANT pentru Bute, de la Doroftei

Au mai rămas câteva zile până la meciul vieţii, cel de care atârnă viitorul lui Lucian Bute. Partida cu Jean Pascal, din Canada, poate reprezenta renaşterea sportivă a lui Bute, dar şi finalul carierei. Întâlnirea dintre Lucian Bute şi Jean Pascal se va desfăşura pe 18 ianuarie în Centre Bell din Montreal. Bute a pierdut în mai 2012 centura IBF la supermijlocie şi a mai luptat într-un singur meci, cu rusul Denis Gracev, în noiembrie 2012, pe care l-a învins. Bute se luptă cu Pascal pentru centura NABF, centura WBC Diamond şi poziţia de challenger obligatoriu la titlul mondial WBC la semigrea. Potrivit ultimelor informaţii, acest meci nu va fi transmis de nicio televiziune din România.

Disputa dintre cei doi pugilişti a fost programată iniţial pe 25 mai anul trecut, dar din cauza accidentării lui Bute a fost reprogramată pentru 18 ianuarie 2014. Lucian s-a lovit puternic în timpul unui antrenament şi a avut nevoie de operaţie pentru ca medicii să-i extragă numeroase fragmente de os de la mâna stângă. Mulţi dintre contestatarii lui Bute au spus atunci că românul nu era pregătit pentru înfruntarea cu Jean Pascal şi, deci, s-a dat „lovit”.

Preşedintele Federaţiei Române de Box a vorbit despre şansele lui Bute în faţa lui Pascal. Chiar dacă de-a lungul timpului relaţia celor doi a mai avut momente de cumpănă, acum, Leonard Doroftei i-a transmis un mesaj emoţionant. „Ca român, ca preşedinte al Federaţiei Române de Box, îmi doresc ca Bute să câştige pentru a aduce din nou o imagine bună boxului profesionist şi celui românesc. Este un meci greu, foarte greu! A urcat în categorie, una mult mai dificilă, dar el va şti să-l pregătească, să studieze adversarul. Ne-a arătat, din păcate, că nu rezistă foarte mult la pumni. Cred că s-a învăţat şi nu va sta la schimb de lovituri, ar trebui să se mişte în jurul ringului ca un adevărat campion. Dacă pierde, cu siguranţă se va gândi la retragere pentru că are deja o vârstă. Dar să nu punem răul înainte. Are şanse să câştige, iar dacă o va face, se poate gândi şi la revanşa cu Froch, şi, de ce nu?, la centura mondială. Totuşi, Pascal este un boxer foarte bun!”, a declarat Leonard Doroftei pentru ziarulring.ro.