Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: ziaruldepenet.ro

Medalie de aur şi două de argint pentru România la Mondialele de la Rio

Foto: ziaruldepenet.roJuniorii români care au participat la Campionatele Mondiale de canotaj de la Rio de Janeiro (Brazilia) au cucerit o medalie de aur și două de argint.

Medalia de aur a fost câștigată de echipajul masculin de patru rame fără cârmaci, compus din Alexandru Matinca, Cosmin Pascari, Mihai Ianoș și Ciprian Tudosă, cu timpul de 6:17:20, iar medaliile de argint au fost cucerite de juniorii români în probele de dublu vâsle feminin și dublu rame fără cârmaci masculin.

La dublu vâsle feminin, Elena Logofătu și Nicoleta Pașcanu s-au clasat pe locul secund, cu timpul de 7:38:65, prima poziție fiind ocupată de sportivele din Germania (7:32:58), iar la proba de dublu rame fără cârmaci masculin, Constantin Cristi Hîrgău și Alexandru Chioseaua au încheiat cursa pe locul doi, cu timpul de 6:48:74, locul întâi fiind ocupat de sportivii din Germania (6:48:49).

Cu aceste trei medalii câștigate la Rio, România s-a clasat pe locul IV în clasamentul pe medalii, la egalitate cu Marea Britanie. Locurile I, II și III fiind ocupate de Germania, Italia și Olanda.