Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Meciul marilor orgolii în Zăvoi

CSM Rm. Vâlcea vrea să învingă Metalul Reşiţa pentru a-şi securiza poziţia din play-off • bănăţenii au nevoie de toate cele trei puncte pentru a rămâne în plasa liderei ACS Poli

Fotbaliştii de la CSM Rm. Vâlcea nu au avut mult timp de respiro după punctul cucerit cu mare trudă în deplasarea de la Timişoara pentru că sâmbătă au de jucat un alt meci extrem de important. Elevii lui Alexandru Pelici vor primi vizita formaţiei Metalul Reşiţa, care a stat etape bune pe primul loc al clasamentului şi care în acest moment este pe ultima poziţie a podiumului, la patru puncte distanţă de lideră.

CSM versus fostul CSM

Partida este una a marilor orgolii chiar dacă vâlcenii şi timişorenii declară că este un simplu meci de campionat. Metalul Reşiţa este fostul CSM Rm. Vâlcea şi îl are ca acţionar principal pe Cătălin Rufă. Este de notorietate schimbul de acţionari dintre CSM şi Damila Măciuca, în urma căruia CSM a devenit Damila şi apoi s-a mutat la Reşiţa în timp ce Damila a devenit CSM şi s-a mutat în Zăvoi. În sezonul trecut CSM s-a luptat pentru promovare cu ASA Târgu Mureş şi CS Universitatea Craiova în timp ce Metalul a arbitrat această luptă. Sâmbătă, CSM are mare nevoie de toate cele trei puncte pentru a-şi consolida locul din zona de play-off, în timp ce bănăţenii se pot îndepărta de Timişoara dacă nu pleacă victorioşi. Vestea bună din lotul vâlcean este că Alex Pelici se poate folosi de întreg lotul de fotbalişti, pentru prima dată de la venirea la Râmnicu Vâlcea. Cătălin Pârvulescu s-a refăcut aproape complet după accidentarea de săptămâna trecută în timp ce Iosif Melcea se antrenează normal şi este foarte aproape de revenire după un an şi jumătate de absenţă, timp în care a suferit şi două intervenţii chirurgicale.

Pelici faţă în faţă cu fosta echipă

Şi pentru Alexandru Pelici disputa este una specială, având în vedere că i-a antrenat pe adversari atât la Râmnicu Vâlcea cât şi la Reşiţa. De altfel, pentru antrenorul „viperelor” toate cele trei partide din acest final de an sunt deosebite. În runda trecută CSM a jucat la Timişoara, locul unde s-a născut Pelici iar în următoarele două etape Ionuţ Stoica şi compania întâlnesc formaţiile antrenate de tehnician până la revenirea la Râmnicu Vâlcea, Metalul şi FC Bihor Oradea. „E drept că sunt puţin diferite ambele partide care urmează, asta pentru că eu am antrenat şi la Reşiţa şi la Oradea dar asta nu schimbă cu nimic datele problemei. Şi când am fost la FC Bihor, şi când am fost la Metalul am dat totul pentru ca echipa mea să câştige, şi acum fac totul pentru CSM Rm. Vâlcea. Voi întâlni ca adversari fotbalişti pe care i-am antrenat, care îmi sunt dragi şi pe care-i respect dar acum vreau ca formaţia mea să câştige”, spune „Alex-Smurd”.

Dacă batem, urcăm un loc

Indiferent de rezultatele din celelalte meciuri ale etapei, CSM Rm. Vâlcea va urca un loc în clasament, dacă trece de Metalul Reşiţa, având în vedere că echipa de pe poziţia a cincea, Unirea Târlungeni, va sta. Situaţia se poate complica pentru vâlceni în cazul unui eşec sau chiar a unui rezultat de egalitate, având în vedere că la doar un punct distanţă se află FC Olt Slatina şi la doar două Olimpia Satu Mare. Slătinenii au de jucat un meci dificil, în deplasare cu Fortuna Poiana Câmpina în timp ce sătmărenii se deplasează pe terenul unei echipe aflate în mare foame de puncte, Şoimii Pâncota. Tot sâmbătă, ACS Politehnica Timişoara întâlneşte în deplasare ultima clasată, FC Caransebeş, grupare care nu a reuşit să câştige nici măcar un punct sub conducerea tehnică a timişoreanului Alin Artimon.

Programul etapei:

CSM Râmnicu Vâlcea – Metalul Reşiţa
CS Mioveni – FC Bihor Oradea
Şoimii Pâncota – Olimpia Satu Mare
Fortuna Poiana Câmpina – FC Olt Slatina
FC Caransebeş – ACS Poli Timişoara
Unirea Tărlungeni stă