Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Meciul decisiv e la Toulon

Oltchim poate obține calificarea în Franța dacă învinge duminică reprezentanta Franței

După o singură victorie și două înfrângeri, Oltchim Râmnicu Vâlcea joacă duminică la Toulon în etapa a patra a Ligii Campionilor la handbal feminin un meci decisiv pentru calificarea în grupele principale. Chimistele antrenate de Peter Kovacs se află pe poziția secundă a Grupei C, cu două puncte, dar poate ajunge pe ultimul loc dacă va pierde un nou meci! De asemenea, scenariul poate deveni sumbru în cazul în care în cealaltă partidă a grupei Randers va trece pe propriul teren de Larvik din Danemarca, în acest caz Oltchim urmând să aibă numai șianse teoretice de calificare. Situația se schimbă total în cazul în care oltencele se întorc cu ambele puncte din deplasarea de la Toulon. Campioana României ar face patru puncte și ar elimina din cursă reprezentanta Franței. În această situație Oltchim ar mai avea nevoie de un succes pe propriul teren cu Randers, la o diferență mai mare de patru goluri, în cazul în care danezele câștigă cu Larvik sau de o victorie la orice scor dacă Randers nu câștigă duminică. Peter Kovacs are două emoții în ceea ce privește lotul pe care se va baza în meciul de la finele acestei săptămâni, Cristina Neagu și Adriana Nechita fiind ușor accidentate.

„Vrem victoria”

Tehnicianul Peter Kovacs își dorește un succes în meciul din Franța: „Toate meciurile au fost și sunt importante. Cel de la Toulon este decisiv și trebuie să-l câștigăm pentru a lua o opțiune importantă la calificare. Le cunoaștem bine pe franțuzoaice, am văzut și partida câștigată de ele la Randers. Nu m-am așteptat la un succes al Toulonului în Danemarca dar în Liga Campionilor orice este posibil, orice surpriză este posibilă. Le-am studiat, avem trei meciuri jucate de ele dar nicio partidă nu seamănă cu cealaltă. Noi le-am învins clar la Râmnicu Vâlcea, la nouă goluri diferență dar asta nu înseamnă că pe terenul lor vom avea un meci lejer. Probabil vor încerca să ne surprindă cu noi scheme tactice dar și noi avem multe surprise pentru Toulon.”

Comunicat oficial de la CS Oltchim

Conducerea CS Oltchim a emis un comunicat oficial în care își reafirmă sprijinul pentru tehnicianul Kovacs care, însă, a primit un ultim avertisment, situație în care se află și handbalistele pe care le antrenează. „În urma șiedinței care a avut loc cu jucătoarele din lotul echipei de handbal și cu conducerea tehnică a acestora, șiedință în care s-a făcut o analiză a rezultatelor obținute în primele trei etape din grupa „C” a Ligii Campionilor, conducerea clubului „OLTCHIM” a hotărât să dea un ultim avertisment jucătoarelor și antrenorilor pentru aceste rezultate necorespunzătoare. Am decis, de asemenea, să menținem actuala conducere tehnică. În situația în care echipa nu se va califica în Grupele Principale ale Ligii Campionilor, urmează ca împotriva celor răspunzători de acest – eventual – insucces să se ia unele măsuri dure și chiar surprinzătoare. Totodată, vreau să fac o precizare, în contractul cu antrenorul Peter Kovacs nu există nicio clauză de reziliere specială, așa cum a apărut în presa sportivă”, a spus președintele Ioan Gavrilescu.

Grupa C

Programul etapei:

Randers Larvik

Toulon – Oltchim

Clasament

1. Larvik                3        3        0        0        98-78           6

2. Oltchim             3        1        0        2pa    82-80           2

3. Toulon              3        1        0        2        76-8  Â Â Â Â Â Â Â Â Â  2

2. Randers             3        1        0        2        71-85           2

Etapa viitoare

Larvik Toulon

Oltchim – Randers

Vlad Soare