Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

MARIANA TÂRCĂ, implicată într-un SCANDAL DE PROPORŢII

Situaţie explozivă în handbalul românesc, personajul principal acuzat fiind antrenoarea vâlceană Mariana Tîrcă. Aceasta se află în mijlocul unui scandal fiind acuzată că ideea înființării unui Centru de Excelență la handbal feminin la Brașov îi aparţine, dar şi că îşi promovează fiica în detrimentul altor jucătoare.

Gazeta Sporturilor a anunţat că părinţii unor jucătoare de la grupa ’98-99 sunt revoltaţi din cauza faptului că la Centrul de Excelență de la Vâlcea s-ar muta la Braşov. Mai mult, părinţii spun că Mariana Târcă a făcut presiuni şi le-a ameninţat pe handbaliste că, dacă nu vin la Brașov, nu vor mai fi convocate la lotul național.

Iată ce a declarat unul dintre părinţi pentru gsp.ro: „Toate se întâmplă din cauza Marianei Târcă. Ea vrea să-și facă echipă națională la Brașov. De ce nu vine ea la Vâlcea, dacă vrea să le antreneze pe fete? Stilul doamnei Târcă îl știm, fata mea a fost la Brașov și m-am săturat de isteriile ei și de cuvintele urâte cu care se adresează fetelor. Am fugit de la Brașov, pentru că acolo totul se învârte la această generație în jurul Sorinei Târcă, fiica antrenoarei. Pe Mariana Târcă nu o interesează lotul, o interesează fata ei. A ieșit golgeter, dar echipa a avut de suferit în Macedonia”, a spus David Bodo.

Cu toate acestea, Mariana Târcă beneficiază de sprijinul nemijlocit al preşedintelui FRH, Alexandru Dedu, care s-a declarat ferm pe poziţii pentru mutarea Centrului de Excelenţă.

„Vom muta cu totul grupa 1998-1999 de la Rm. Vâlcea. Am gândit ca la Brașov să se pregătească lotul național de junioare, care va fi coordonat de Mariana Târcă. Vrem să strângem acolo toate jucătoarele valoroase din țară. Una e să se pregătească într-un cadru organizat 200 de zile pe an și alta e să se strângă o lună-două”, a spus Dedu.