Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Luptați pentru onoare în Rusia!

Oltchim joacă sâmbătă pe terenul Zvezdei Zvenigorod și numai un succes ne menține cu șianse reale pentru semifinale

 Sâmbătă, începând cu ora 17.00, Oltchim Râmnicu Vâlcea va juca un meci decisiv pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor la handbal feminin. Chimistele se deplasează la Zvenigorod, o suburbie a capitalei Moscova, pentru întâlnirea cu Zvezda. Vicecampioana en-titre a Rusiei nu a acumulat în primele trei etape nici măcar un punct dar tot mai are șianse teoretice de calificare în careul de a și, condiția obligatorie fiind să treacă de românce la cel puțin cinci goluri diferență. De partea cealaltă, elevele lui Jakob Vestergaard au și ele mare nevoie de un succes, la orice scor, pentru a rămâne în cursa calificării. Teoretic, Oltchim își poate permite și să piardă dar în acest caz depinde total de jocul rezultatelor, mai exact de o victorie a lui FTC Budapesta pe terenul lui Krim Ljubljana, rezultat care are șianse mici să se realizeze. Meciul care va avea loc în „Judo Academy” din Zvenigorod va fi arbitrată de doi nemți, Robert Schulze și Tobias Tonnies, în timp ce observator din partea Federației Europene de Handbal va fi cehul Ivan Dolejs.

 Probleme medicale pentru Vestergaard

 Delegația Oltchimului va pleca spre Rusia vineri dimineață dar, din păcate, tehnicienii Vestergaard, Klit și Luca au probleme de lot importante. La primele antrenamente ale săptămânii au putut participa numai 12 handbaliste, în condițiile în care inclusiv antrenorii danezi sunt răciți cobză, situație în care se află și Marija Jovanovic, căpitanul echipei. Extrema ucraineană Iulia Managarova a plecat de urgență acasă, după ce a aflat că i-a murit fratele, iar Iulia Curea nu se poate antrena, acuzând dureri mari la umărul drept.

 Leynaud a plecat oficial

 Portarul „naționalei” Franței nu a apucat să joace la Oltchim în nici un meci oficial. S-a accidentat în septembrie și a fost imediat operată. Amandine Leynaud (26 de ani) e prima jucătoare de la Oltchim care nu a apucat să joace nici un minut într-un joc oficial, de și a fost legitimată la gruparea vâlceană pentru șiapte luni. Goalkeeper-ul transferat vara trecută de la Metz a evoluat pentru Vâlcea doar în meciurile de pregătire, după care s-a accidentat grav. A fost nevoită să suporte o intervenție chirurgicală la ligamentele genunchiului drept, franțuzoaica alegând să se recupereze în Franța. Din cauza situației financiare, speriată că nu- și va primi banii, Leynaud a cerut să- și rezilieze înțelegerea cu Oltchim, contract care expira la 30 iunie 2013. „Clubul Sportiv Oltchim anunță rezilierea pe cale amiabilă a contractului sportiv încheiat cu jucătoarea de origine franceză Amandine Leynaud. Cererea a venit din partea sportivei, aceasta solicitând transferul la echipa Vardar Skopje din Macedonia”, e comunicatul sec al grupării vâlcene.

Gațu nu crede în viitorul echipei

 Președintele Federației Române de Handbal, Cristian Gațu, este ferm în ceea ce privește mutarea echipei Oltchim în București, o variantă vehiculată încă de anul trecut. El a explicat că dacă acest lucru se va produce, două echipe vor fi sacrificate pentru a salva Oltchimul. „Nu cred că Primăria Capitalei poate susține Oltchimul. În primul rând, primăria are deja două echipe pe care le finanțează, echipa de fete și băieți de la CSM București. Din punctul meu de vedere, eu nu aș fi de acord să salvăm o echipă, Oltchimul, și să distrugem două, pe ale CSM-ului. Mai este problema transferului unei echipe dintr-un județ în altul. Nu cred că exista vreo formă juridică pentru așa ceva”. Gațu a mai adăugat că mulți patroni din fotbal s-au lăudat că vor prelua Oltchimul, însă au fost declarații numai la televizor. „Dacă până acum nu a venit nimeni înseamnă că nu sunt interesați de acest lucru. Eu îmi doresc din toată inima să nu moară echipa, dar după cum merg lucrurile acolo, cu siguranță, se va ajunge la desființare”.

 Ultima șiansă pentru campioana Europei

 Campioana Europei en-titre, Buducnost Podgorica, își joacă la finalul săptămânii ultima șiansă de calificare în faza semifinalelor. Gruparea din Muntenegru va evolua pe propriul teren contra danezelor de la Randers și în cazul unui succes o poate egala la puncte pe Larvik. Echipa din Norvegia se deplasează pe terenul lui ETO Gyor și în mod normal nu are șianse de succes dar are avantajul victoriei din deplasare de la Podgorica. Meciul decisiv pentru calificare va avea loc în Norvegia, între Larvik și Buducnost.

 Grupa A

 Programul etapei IV-a:

Randers – Buducnost Gyor – Larvik

 Clasament

1. ETO Gyor         3        6 2. Larvik                3        4 3. Buducnost         3        2 4. Randers                      3        0

 Etapa a V-a

Randers – Larvik

Buducnost – ETO Gyor

 Etapa a VI-a

Gyor – Randers

Larvik – Buducnost

 Grupa B

 Programul etapei a IV-a:

 Zvezda – Oltchim Krim – FTC Budapesta

 Clasament

1. FTC        3        6 2. Krim        3        4 3. Oltchim    3        2 4. Zvezda     3        0

 Etapa a V-a

FTC – Oltchim

Krim – Zvezda

 Etapa a VI-a

Oltchim – Krim

Zvezda – FTC

Vlad Soare