Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Luptă în trei pentru un loc de play-off

Şansele CSM-ului de a mai ajunge la turneul de promovare încă există chiar dacă sunt mai mici după eşecul de la Oradea

Din sezonul regulat al eşalonului II mai sunt de disputat doar şase runde. CSM Rm. Vâlcea va mai disputa doar cinci meciuri, urmând să stea în unul şi are de recuperat două puncte pentru a ajunge în play-off, în condiţiile în care principala contracandidată, FC Olt Statina, are şi un meci mai puţin disputat şi va disputa toate cele şase partide.

Derby-ul Olteniei e decisivă

Toate calculele spun că meciul direct dintre CSM Rm. Vâlcea şi FC Olt, care va avea loc la Slatina, o să fie decisiv pentru accederea în play-off. Din păcate, elevii lui Dan Oprescu vor avea, probabil, şi varianta egalului, în timp ce pe municipali îi poate avantaja doar victoria. Prima etapă din anul 2015 este şi ea una foarte importantă. Vâlcenii pot reveni pe locul 6 încă de atunci, în condiţiile în care vor învinge pe propriul teren pe Olimpia Satu Mare, echipă care se află la egalitate de puncte cu „viperele”. Mai este o condiţie, însă, ca FC Olt să piardă în deplasarea de la Piteşti cu CS Mioveni sau să termine la egalitate dar în acest caz vâlcenii au nevoie de un succes la patru goluri diferenţă contra sătmărenilor. Până la turneele de promovare respectiv evitarea retrogradării, CSM va mai juca pe propriul teren cu Unirea Târlungeni şi în deplasare la Caransebeş şi Câmpina. De partea cealaltă, slătinenii mai au de jucat la Reşiţa şi Satu Mare şi pe propriul teren cu ACS Poli şi FC Bihor Oradea. În fine, Olimpia Satu Mare are şi ea şanse de a prinde un loc de play-off dar are un program dificil, chiar dacă va disputa două meciuri consecutive pe propriul teren.

Promovarea, aproape jucată

În ceea ce priveşte lupta pentru promovare, ea pare deja încheiată. Poli ACS Timişoara a reuşit să treacă fără drept de apel de Metalul Reşiţa şi are acum un avans de şapte puncte faţă de colegii din Banat. Şi celelalte două pretendente la accederea în primul eşalon, Fortuna Poiana Câmpina şi CS Mioveni au pierdut în ultima rundă a anului 2014, primii la Târgungeni, 4-5, cea de-a doua la Satu Mare, 0-1. Până la finalul campionatului mai este cale lungă, dacă punem la socoteală şi meciurile din play-off dar e clar că trupa antrenată de Dan Alexa este favorită clară şi celelalte pretendente au nevoie de o minune. Situaţia se poate schimba radical dacă FRF decide ca şi locurile 2 din cele două serii să joace un meci de baraj pentru promovarea în Liga I, caz în care inclusiv CSM poate spera să ajungă la masa bogaţilor dacă prinde play-off-ul.