Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Lucian Bute ratează titlul mondial

Boxerul român Lucian Bute a ratat titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, după ce a terminat la egalitate cu suedezul de origine gambiană Badou Jack, campionul en titre, într-un meci care a avut loc duminică dimineața, într-o gală desfășurată la Washington.

Meciul a fost declarat egal, doi dintre arbitrii-judecători dând un scor de 114-114, în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Jack, cu 117-111. Conform regulamentului, la meci egal campionul își păstrează centura.

Partida a fost echilibrată, iar Badou Jack a fost solid pe picioare şi a încasat puţine lovituri. De cealaltă parte, Lucian Bute a avut o mişcare foarte bună, a avut o prestaţie bună în apărare, dar nu a găsit loviturile puternice pentru a-l destabiliza pe suedez. Potrivit USA Today, Bute a început mai bine şi a câştigat primele 4 reprize de câte 3 minute. Ulterior, Jack a început să domine partide şi a reuşit o serie de lovituri la corp şi a părut mai rapid cu upercuturi şi croşee. Cu patru runde înainte de final, Bute a început să dea semne de oboseală şi românul a pierdut din forţa loviturilor, iar mişcarea în ring a avut de suferit. Totuşi, specialiştii consideră că finalul i-a aparţinut lui Bute, care a insistat mai mult în ofensivă, în timp ce Jack a fost pasiv şi conservator. Totodată, românul i-a provocat o sângerare la arcadă suedezului, în ultima repriză, dar nu a mai avut timp să exploateze această slăbiciune.

Lucian Bute, în vârstă de 36 ani, are în palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal și 3 înfrângeri la profesioniști. De la pierderea titlului mondial IBF, în 2012, în fața englezului Carl Froch, românul a câștigat doar două dintre cele patru meciuri disputate. El s-a înclinat în fața canadianului Jean Pascal, în 2014, înainte de a fi învins la puncte de James DeGale, anul trecut în luna noiembrie, în alt meci pentru titlu (IBF).