Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Lovitură de maestro! Barbosa a semnat cu Oltchim

handbalista de culoare va evolua la Vâlcea cel puțin un sezon

Oltchim Râmnicu Vâlcea a reu șit cel de-al treilea transfer pentru sezonul competițional viitor. Gruparea chimistă a obținut semnătura uneia dintre cele mai valoroase handbaliste ale momentului în Europa, Alexandrina Barbosa. Handbalista de culoare a mai evoluat în România la Rulmentul Brașov și, potrivit zvonurilor, ar putea fi naturalizată pentru a evolua și la naționala tricoloră. Barbosa are în acest moment dublă cetățenie, portugheză și spaniolă și poate juca pe toate posturile de atac. Este centru de meserie, dar dă randament ca extremă, inter și chiar pivot. A fost în ultimele două sezoane una dintre golgheterele Ligii Campionilor Europeni, în perioada în care a jucat pentru campioana Spaniei, Itxako Estella Navarra. În sezonul 2010-2011 al Ligii Campionilor a terminat pe poziția a cincea a golgheterelor din Liga Campionilor și un sezon mai târziu pe locul 4, cu 78 de goluri. Suporterii vâlceni nu își amintesc cu plăcere de Alexandrina, mai ales că aceasta a contribuit decisiv la eliminarea Oltchimului în sezonul trecut al Ligii Campionilor, încă din faza grupelor principale. Barbosa a fost una dintre cele mai bune handbaliste ale dublei manșe dintre Oltchim și Itxako, ibericele reușind să se impună în ambele manșe. Barbosa și-a început cariera în handbalul mare la echipa portugheză Madeira Andebol, pentru care a evoluat din 2003 și până în 2005. A fost rapid remarcată de fosta campioană a Spaniei, Astroc Sagunto, în tricoul căreia a jucat până în anul 2008. Apoi a ajuns în campionatul României la marea rivală a Oltchimului din acea perioadă, Rulmentul Brașov, pentru care a jucat timp de doi ani. Următoarea destinație a Alexandrinei a fost Itxako Navarra din Spania, în tricoul căreia a jucat o finală de Liga Campionilor, în sezonul trecut. La Itxako a avut-o colegă pe românca Oana Chirilă și ea la Oltchim acum.

„Îi rog pe suporteri să rămână alături de noi”

 Fostă adversară a Oltchimului cu Itxako și Rulmentul, Alexandrina Barbosa are un mesaj pentru suporteri, mesaj pe care l-a transmis prin intermediul site-ului oficial al clubului: „Sunt foarte bucuroasă că mă întorc în România. Cu atât mai mult cu cât revenirea mea se face la un club ca Oltchim, important și foarte serios în Europa, unde preocuparea pentru sport și performanță ca și pentru jucătoare este foarte mare. Am avut mai multe oferte primite de la diferite cluburi de top asta imediat după ce am decis să părasesc pe Itxako, încercând o nouă provocare dar am ales Oltchim pentru că proiectul oferit și explicat de cei de acolo mi-a plăcut cel mai mult. Cunosc jucătoarele din România în marea lor majoritate dar ca prietenă apropiată pot spune că îmi este Oana Chirilă. La Oltchim voi avea aceea și dorință ca și clubul: să câștigăm Liga Campionilor. În acela și timp va trebui să conștientizăm faptul că fiecare din echipele participante în această prestigioasă competiție își doresc acela și lucru. De aceea va fi foarte dificil, nu și imposibil. Cred că prin muncă, răbdare și mult efort, Oltchim își va realiza dorința deoarece are potențial și valorile necesare. Am un mesaj pentru suporterii români: de câte ori am jucat la Râmnicu Vâlcea, am văzut cât sunt de pasionați pentru handbal, cât lobby fac pentru acest sport și cât sunt de atașați de echipa Oltchim. Îi rog și le urez să rămână alături de noi, să susțină în continuare echipa și jucătoarele, iar eu le promit că nu îi vom dezamăgi și o să le umplem inimile de bucurie”.

Huțupan nu rămâne

 Luminița Huțupan Dinu nu și-a prelungit contractul cu Oltchim, scandent în această vară. Portarul de legendă al campioanei României a revenit spectaculos în acest an și a contribuit decisiv la calificarea Oltchimului în semifinalele Ligii Campionilor. Contractul său cu Oltchim, care a fost semnat lunar de la revenire, a expirat iar jucătoarea nu a mai făcut deplasarea cu formația vâlceană la Ploiești, pentru meciul din etapa a XXIV-a. Luminița Huțupan Dinu a declinat și o convocare la echipa națională, pentru turneul preolimpic de la Lyon. De altfel, pentru postul de portar Oltchim este acoperit, având în vedere că a fost transferată Amandine Leynaud, titularul naționalei Franței, vicecampioană mondială en-titre.

Victorie clară la Ploiești

 Oltchim Râmnicu Vâlcea nu a avut probleme nici în meciul de campionat jucat la Ploiești cu formația locală CSM. Chimistele au câștigat cu 32-24, după ce la pauză au condus cu 20-13. Elevele lui Radu Voina sunt pe primul loc al clasamentului cu 44 de puncte, la șase puncte avans fiind echipa clasată pe poziția a doua, Universitatea Cluj, echipă care are și un meci mai mult disputat. În runda viitoare oltencele vor juca pe propriul teren cu Universitatea Neptun Constanța și vor termina sezonul în deplasare la Galați, cu Oțelul.

Vlad Soare