Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

La Vâlcea vine lidera

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au obşinut primul punct în deplasare din acest turne de play-out, după egalul de la Constanţa cu Neptun. Nu au rezolvat mare lucru, însă, şi sunt destul de departe de salvarea directă de la retrogradare. joi, de la ora 18.00, în sala sporturilor Traian, elevele lui Dumitru Muşi joacă o nouă „finală”, contra liderei clasamentului, Universitatea Alexandrion Cluj. Vâlcencele sunt pe locul III al clasamentului, acolo de unde au şi început turneul în timp ce ardelencele au reuşit un parcurs foarte bun acaparând prima poziţie chiar dacă au început de pe penultimul loc.

Echipă tânără

Universitatea Jolidon Cluj are la dispoziţie un lot tânăr şi un antrenor care a făcut istorie în handbal, Carmen Amariei, câştigătoare a Ligii Campionilor. Sunt, însă, şi jucătoare experimentate care pot face diferenţa, Mihaela Ani-Senocico, Flrina Chintoan sau Magdalena Paraschiv fiind cele mai bune exemple în acest sens. Interesant este dacă şi arbitrajul îşi va pune amprenta pe această întâlnire, având în vedere că în meciul din tur, câştigat de ardelence, elevele lui Carmen Amariei au vaut parte de un ajutor substanţial cu „fluierul”.

Lotul echipei „U” Alexandrion Cluj (antrenor Carmen Amariei):

Cristina Enache, Ana-Maria Măzăreanu, Roxana Bogdan (portari), Mihaela Ani-Senocico, Cristina Boian, Florina Chintoan, Roxana Cîrjan, Ștefania Florea, Irina Ivan, Cristina Laslo, Magdalena Paraschiv, Laura Popa, Andreea Tetean, Abigail Vălean, Corina Biriș

„Dacă nu suntem atenţi putem avea probleme”

Antrenorul secund al HCM-ului, Maria Torok Duca, ştie că e nevoie de mare atenţie pe tot parcursul celor 60 de minute ale partidei, în caz contrar situaţia urmând să devină critice pentru oltence. „În acest turneu de play-out fiecare meci este foarte importantă, fiecare punct este foarte important. Cu cât câştigi mai multe puncte cu cât eşti mai aproape de obiectivul de salvare de la retrogradare. Cu excepţia ultimei clasate, Mureşul Târgu Mureş, diferenţa între celelalte echipe este foarte mică. Dacă nu reuşeşti să câştigi acasă totul devine grav. Noi trebuie, astfel, să facem tot posibilul pentru a câştiga contra Universităţii Cluj, o echipă tânără, dornică de afirmare pe pkan naţional şi internaţional. Vom avea o misiune foarte grea dacă nu suntem, atenţi. Atmosfera în cadrul lotului este una bună. Venim după un meci terminat la egalitate la Constanţaa, un meci pe care puteam să-l câştigăm, având în vedere că am avut trei goluri avans în final. Suntem un pic marcaţi toţi dar sunt convinsă că fetele se vor mobiliza bine, aşa cum o fac mereu la meciurile importante.”, spune fosta mare handbalistă a Oltchimului.

Putem ajunge şi pe 2 şi pe 5!

La finalul celei de-a doua etape a retrului din play-out, HCM Râmnicu Vâlcea poate ajunge pe locul secund al ierarhiei, care îi asigură salvarea directă de la retrogradare dar şi pe poziţia a cince care la final duce în eşalonul inferior. Dacă se vor impune contra Clujului, elevele lui Muşi urcă o poziţie dacă Cetate Deva pierde toate cele trei puncte în deplasarea de la Slobozia, contra Unirii. Dacă pierd meciul, însă, şi chiar dacă termină la egalitate, municipalele pot ajunge pe 5, dacă Slobozia trece de Cetate iar Neptun Constanţa obţine un succes scontat pe propriul teren contra ultimei clasate, Mureşul Târgu Mureş.

Programul etapei:

CSU Neptun Constanța-Mureșul Tg. Mureș
HCM Rm. Vâlcea-„U” Alexandrion Cluj
CSM Unirea Slobozia-CSM Cetate Deva