Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„La Constanţa trebuia să câştigăm”

• Tomiţă Pleşa promite că HC Municipal se va salva de la retrogradare şi că în maximum trei ani se va bate pentru participarea în cupele europene

În ciuda parcursului slab din prima parte a campionatului, preşedintele HC Municipal, Tomiţă Pleşa, spune că perspectivele sunt bune şi că gruparea antrenată de Simona Gogârlă va reuşi salvarea de la retrogradare. Mai mult decât atât, fostul arbitru internaţional speră ca trupa vâlceană să se poată bate la participarea în cupele europene, peste câţiva ani, dacă se va reuşi atragerea de noi sponsori.

• Domnule Pleşa, ce s-a întâmplat la Constanţa? Un meci care se putea câştiga…

• La Constanţa a fost un meci pe care trebuia să-l câştigă, asta este clar. Din păcate, fetele au demonstrat şi acum că stau cam prost la capitolul psihic. Poate unele dintre ele sunt depăşite de ceea ce înseamnă Liga Naţională. Oricum, am făcut o primă repriză foarte bună şi dacă se fructifica ce era de fructificat atunci diferenţa era cu mult mai mare şi se rezolva în mare parte soarta celor trei puncte puse în joc. Chiar se putea termina meciul după 30 de minute. O să propun să se facă meciurile cu numai o repriză, atunci vom câştiga şi noi sigur. Din păcate fetelor le este frică de victorie din câte văd eu.

• Vor mai veni jucătoare noi la Handbal Club Municipal?

• Dacă ar fi după mine, ar mai veni patru, poate chiar cinci jucătoare dar ştiţi care este situaţia noastră financiară. Handbal Club Municipal are cel mai mic buget dintre toate echipele din Liga Naţională. Nu ne permitem prea multe jucătoare noi dar vom mai aduce una sau două handbaliste pentru că avem de îndeplinit un obiectiv, acela de salvare de la retrogradare.

• Se poate îndeplini, totuşi, obiectivul de salvare de la retrogradare?

• Eu sunt sigur că vom îndeplini acest obiectiv. Începând cu finalul acestui campionat altfel vor sta lucrurile, vom avea şi noi timp să facem o echipă competitivă. Se ştie cum a plecat la drum Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea, târziu, cu handbaliste care au rămas de la alte echipe. A trecut şi nu are rost să mai comentăm acum acest subiect.

• Cum de aţi transferat jucătoare din Serbia?

• Am mers pe această piaţă pentru că am găsit un izvor de handbaliste care sunt cu mult mai ieftine. Chiar am vorbit cu nişte colegi care au rămas surprinşi pe ce salarii vin jucătoarele din Serbia. Noi am început discuţii şi cu ceva handbaliste din ţară dar cu ele am vorbit de înţelegeri din vară. Lor le expiră contractele şi ar putea veni la noi după terminarea acestui sezon competiţional. Una peste alta, noi vom merge pe jucătoare tinere, de perspectivă. În doi, trei ani, dacă vom mai atrage alături de noi câţiva sponsori, vom avea ca obiectiv participarea în cupele europene.