Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Interviu: „Dacă Poli trebuie să promoveze, ne dăm la o parte”

Erik Lincar a lansat un atac dur la adresa arbitrilor la finalul meciului cu ACS Timişoara

Tehnicianul principal al echipei CS Municipal, Erik Lincar, a suferit mult în cele 90 de minute ale întâlnirii cu ACS Politehnica Timişoara. Fostul fotbalist al Stelei a fost ca un leu în cuşcă, s-a abţinut cât a putut dar în momentul în care centralul le-a refuzat vâlcenilor un penalty clar ca lumina zilei, la un fault din spate la Cornel Coman, Lincar a protestat vehement şi a fost eliminat, dar nu imediat ci după câteva minute. La finalul întâlnirii, antrenorul principal al vâlcenilor a lansat un atac dur la adresa arbitrilor.

„Nu vreau să-i mai văd niciodată!”

– Erik, ce se poate spune după un astfel de meci…

– A fost un joc pe care l-am dominat din primul până în minutul 90. Cred că Timişoara a venit să obţină un punct şi nimic mai mult. Azi am obţinut trei puncte dar sunt extrem de supărat de maniera de arbitraj. Nu am vorbit de acest aspect până acum. Am făcut egal la Pâncota şi acasă cu CS Mioveni. Nu am zis un cuvinţel. I-am felicitat pe arbitri după meci dar azi, pe acest om, nici nu vreau să-l văd, pe niciunul dintre ei de fapt. Dacă Timişoara trebuie să promoveze, să ne spună şi nouă cineva. Ne dăm la o parte. Poli să promoveze şi noi, celelalte 10 echipe ne vedem de jocul nostru. E inadmisibil ce s-a întâmplat azi la Vâlcea. Ştiam că aşa se va întâmpla, ştiam de câteva zile. Ştiu că Timişoara trebuie să ajungă în Liga I, că aşa se vrea. Dar nu aşa fraţilor, să ajungă prin fotbal. Eu vreau un Poli care să joace, să îşi domine adversarul, că dea goluri dar nu aşa. Pot să îmi felicit jucătorii, au jucat împotriva a 15 adversari. Noi am fost numai 11 dar Dumnezeu e sus şi fotbalul îi răsplăteşte pe cei curaţi.

„Să mă suspende dacă vor dar eu nu pot să nu spun adevărul”

– Eşti conştient că îţi agravezi situaţia şi este posibil să primeşti o suspendare drastică?

– Dacă vor să mă suspende, eu nu am avut abateri disciplinare până acum. Am protestat la o fază şi după câteva minute am fost eliminat. Nu făceam nimic greşit, stăteam pe bancă. A venit rezerva şi i-a spus centralului să mă elimine. Ştiu că voi plăti grav dar vreau să trag un semnal de alarmă. Dacă nu, ne retragem toţi şi asta este, nu mai jucăm, nu ne mai prezentăm! Vă spun sincer, în ultimii ani eu nu am mai văzut un astfel de arbitraj. Nu am avut probleme din acest punct de vedere nici la CSM nici la Damila Măciuca, înţeleg că nici în anul în care am lipsit nu s-a întâmplat aşa ceva. Te rog să scri, un astfel de arbitraj eu nu am mai văzut!

– După acest rezultat, CSM devine favorită la promovare?

– Noi nu suntem favoriţi la promovare, avem alte probleme, cu datorii, cu accidentări, trebuie să intrăm în insolvenţă. Ne interesează, însă, să fim lăsaţi să jucăm fotbal. Nu suntem cea mai frumoasă echipă dar avem caracter! Ca o concluzie, nu am cerut la nimeni nimic, nu vreau de la un arbitru acel 5% care la unii e de 10% pentru gazde. Vreau doar arbitraje corecte şi echipa mai bună să câştige fără ajutor de la arbitraj. Cer prea mult?

– Cum ai luat decizia de a-l introduce în teren pe Calcan?

– Calcan a decis soarta meciului. Am mizat pe el, am ştiut că va intra şi îşi va pune pune în valoare calităţile tehnice şi prospeţimea. L-am băgat pe fondul de oboseală al adversarilor, aţi văzut ce joc au adoptat cu degajări şi mingi aruncate aiurea. Am sperat că în duelurile unu la unu va putea să reuşească ceva şi a reuşit, a scot un penalty. Îmi era greu să îl bag de la început, a venit acum două, trei zile, nu îşi cunoştea colegii şi nici nu era fizic foarte bine, nu a mai jucat un meci întreg de mult timp.

„Eu nu înţeleg de ce nu suntem lăsaţi să jucăm în cupă acasă!”

– Ne-am calificat în turul VI al Cupei României dar nu vom juca acasă…

– Eu nu înţeleg această decizie! De ce echipele mici nu au şansa să joacă pe propriul teren în faţa formaţiilor din Liga I? Păi atunci nu mai participăm! Pentru ce să mă duc eu într-o zi de marţi să joc la Slatina 120 de minute, să avem şi lovituri de la 11 metri şi apoi să mă ducă la Galaţi, să jucăm în nocturnă? Nu tată, daţi-le şansa echipelor mică! Nu câştigăm noi Cupa României dar văd şi oamenii o echipă de Liga I, de cupe europene sau de Champions League. Eu nu înţeleg de ce tot timpul echipele mari sunt protejate. Măcar primul tur să fim şi noi lăsaţi, apoi să facă ei ce vor.

– Sâmbătă urmează un nou meci de foc, jucăm la Reşiţa cu Metalul…

– Avem o săptămână la dispoziţie pentru a juca această partidă. Nu vom putea conta pe Ionuţ Stancu, nici pe Enache Câju. Posibil să reintre în programul normal Vlad Munteanu. Să vedem ce accidentări mai sunt după partida cu Poli. Am jucat cu mulţi jucători tineri, le vom da şansa în continuare să joace, să demonstreze că au valoare.