Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

INEDIT! Pentru prima dată în istorie, torţa olimpică va fi scoasă în spaţiu

Ruşii au trimis torta olimpică în spaţiu, pentru a-şi promova Olimpiada de Iarnă de la Soci. Torţa a parcurs un drum de 6 ore până la Staţia Spaţială Internaţională cu ajutorul unei rachete Soyuz, decorată cu simbolurile olimpice şi logo-ul Jocurilor de la Soci. Astronauţii au luat cu ei şi un talisman: un urs polar de jucărie, simbol al olimpiadei ruseşti.

Ca o excepţie de la regulamentul Jocurilor Olimpice, a mai avut loc o premieră, flacăra olimpică fiind stinsă în timpul călătoriei în spaţiu, din motive de securitate.

Torţa „şi-a luat zborul” joi, 7 noiembrie, la 6:14, ora României, la bordul unei capsule Soyuz-TMA şi va reveni pe Pământ luni. Torţa va fi scoasă şi în vidul cosmic duminică, într-o mişcare menită să promoveze Jocurile Olimpice de la Soci. E pentru prima dată în istorie când se va întâmpla aşa ceva. Aterizarea este prevăzuta pentru 11 noiembrie, la ora 0.50 GMT (4.50, ora României) în stepele Kazahstanului.

Până acum, torţa olimpică a mai ajuns în spaţiu în 1996 şi 2000, înaintea Olimpiadelor de la Atlanta, respectiv Sydney.

Jocurile Olimpice de Iarnă 2014 vor avea loc la Soci, Rusia, vor debuta pe 7 februarie 2014 și se vor încheia pe data de 23 februarie 2014.