Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Încă mai sunt şanse de promovare!

Formaţia din Zăvoi porneşte în play-off de pe locul trei al ierarhiei, la două puncte de Liga I

Ultimul meci al acestui sezon regulat nu mai are importanţă pentru CS Municipal. Gruparea din Zăvoi va juca sâmbătă la Motru dar cele trei puncte contează numai pentru palmares, având în vedere că gazdele vor termina oricum pe ultima poziţie a clasamentului în timp ce vâlcenii nu sunt în pericol de a pierde participarea în play-off. Dacă pierd toate cele trei puncte, municipalii ar putea ajunge până pe locul 5 al ierarhiei din Seria de Vest dar oricum poziţia din clasament nu contează la nimic în lupta pentru promovare. De altfel, Claudiu Niculescu recunoaşte că ar putea deplasa la Motru o echipă în care să îşi facă loc câţiva juniori care în ultima perioadă s-au antrenat la echipa mare dar şi mulţi fotbalişti care au jucat mai puţin în acest campionat. „Voi face echipa şi în funcţie de starea de sănătate a fotbaliştilor. Vor apărea cu siguranţă şi jucători care au evoluat mai puţin, probabil şi câţiva juniori care s-au antrenat cu noi. De acum pregătim participarea în play-off. Matache nu este refăcut, a mai făcut un control, urmează să primescă răspunsul. Tănase probabil va începe alergările după meciul de la Motru, mai multe nu ştiu. Vom vedea ce probleme are şi Bogdan Geantă, sper să nu fie ceva grav”, a spus „Lunetistul”.

Pumnii strânşi pentru Olimpia

Singurul meci cu miză al rundei de final va avea loc la Satu Mare, acolo unde Olimpia va primi vizita formaţiei Gloria Bistriţa. Gazdele rămân în top şase dacă nu pierd în faţa fostei echipe a lui „Tata Jean” în timp ce bistriţenii au ca unică variantă victoria. Vâlcenii le vor ţine pumnii sătmărenilor, având în vedere că dacă Gloria urcă în play-off pierd încă un punct. Sistemul competiţional aplicat pentru acest sezon, unul slab gândit, aduce un paradox la care nu s-au gândit cei care l-au conceput. Exceptând disputa de la Satu Mare, toate celelalte meciuri nu au miză şi, cel mai probabil, vor fi retrase şi de la casele de pariuri. Aşa cum era de aşteptat, actualul sistem competiţional se va aplica pentru prima şi ultima dată, după ce a stârnit critici din toate părţile. Din campionatul viitor se va recurge tot la turnee de play-off şi play-out la finalul sezonului regulat dar echipele participante vor beneficia de toate punctele obţinute în campionatul regulat.

Şansele de promovare rămân intacte

Chiar înainte cu o zi de Paşte, va debuta turneul de play-off, decisiv pentru promovare. CS Municipal încă stă la mâna jucătorilor antrenaţi de Claudiu Niculescu şi nu depinde de jocul rezultatelor. Municipalii vor fi în luptă directă cu ASA Târgu Mureş, grupare de care o despart numai două puncte. Vâlcenii vor trebui să câştige cât mai multe puncte posibil şi vor trebui să iasă bine din „dubla” contra mureşenilor, adică să scoată măcar un punct în deplasare şi să se impună pe propriul teren. Foarte mult va conta modul în care vor arbitra lupta pentru promovare echipele care nu au şanse reale de a termima pe una dintre primele două poziţii ale clasamentului, FC Olt, Metalul Reşiţa şi Olimpia Satu Mare (Gloria Bistriţa). De asemenea, CS Universitatea ar putea să îşi asigure prezenţa în Liga I încă de la jumătatea turneului şi atunci şi craiovenii pot face „legea”. În ceea ce-l priveşte pe Claudiu Niculescu, acesta rămâne optimist înainte de cele zece „finale”: Nu ştiu dacă e un trend ca CSU şi ASA să promoveze. Am spus de la început că aceste două echipe sunt favorite dar eu cred că şi CSM va ajunge în Liga I. Nu ar fi chiar o minune, minunile sunt rare dar ar fi o performanţă să promovăm, gândiţi-vă ce loturi şi ce bugete au CSU şi ASA. Logic, mai bine să intre Olimpia, avem un punct în plus cu ei. Nu mai fac calcule, însă, oricum important este ceea ce se întâmplă în play-off. „

Ultima etapă a campionatului

FC Olt Slatina – CS FC Bihor Oradea
CS Minerul Motru – CSM Râmnicu Vâlcea
CSU Craiova – CS Mioveni
Olimpia Satu Mare – Gloria Bistriţa
FCM Târgu Mureş – FCU Craiova
Metalul Reşiţa – UTA ARAD