Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„În semifinale va fi cum o vrea Dumnezeu”

Radu Voina speră să ducă pentru a doua oară Oltchimul în finala Ligii Campionilor

 Voina speră să poată duce gruparea vâlceană într-o nouă finală, care ar fi a doua și pentru el.

– Domnule Voina, cum a fost meciul cu Mercator Ljubljana?

– Nu a fost ușor, mă așteptam să fie greu. Krim are o echipă bună, cu handbaliste cu talie, înalte și valoroase. Au venit să își joace șiansa și și-au vândut scump pielea. Se poate spune că a fost un meci mai dificil pentru noi decât cel din deplasare de la Ljubljana.

– Sunteți mulțumit de jocul prestat de elevele dumneavoastră?

– Important este că ne-am impus, acum să fiu nebun să spun că sunt nemulțumit de joc sau de rezultat. Suntem în primele patru echipe ale Europei, eu zic că e o oarecare performanță. Știu că unii spun că pentru Oltchim nu ar fi cine șitie ce. Cu siguranță a fost cea mai dificilă calificare în semifinale, întrucât nu am beneficiat de toate fetele. Am avut un an cu multe ghinioane, cu accidentări mai vechi, mai noi, cu evenimente fericite și nefericite, astfel că am fost nevoiți să ducem această calificare cu o echipă redusă numeric. Am avut două săptămâni mai delicate până la meciul cu Krim Ljubljana, după înfrângerea cu Buducnost și egalul cu Metz. Toți am fost vinovați pentru ce s-a întâmplat pe teren și am fost nevoiți să ne revenim rapid. Ne-am făcut viața mai grea, dar poate a fost mai bine să apară mai devreme un astfel de moment și să scoatem la capăt calificarea.

– Obiectivul echipei este calificarea în finala competiției. Este realizabil?

– S-a pus obiectiv calificarea în finală. Am zis OK. Lumea uită că de atunci până acum am pierdut o serie de jucătoare importante. S-a sperat că va reveni Cristina Neagu, că va reveni Paula Ungureanu. În plus, nu mai e nici Ionela Gâlcă și infirmeria e plină. Abia mai putem face echipa, cu trei portari în lot.

– Gyor este favorită?

– La prima vedere Gyor și Buducnost sunt favorite. Au loturi puternice. Noi ne vom juca șiansa până la capăt. Ne vom bate cu Gyor, chiar dacă plecăm cu șiansa a doua, poate e mai bine așa.

– Cât de mare este dezavantajul că vom juca primul meci pe propriul teren?

– Sunt și dezavantaje și avantaje că jucăm primul meci pe propriul teren, vom vedea. Cum va vrea Dumnezeu, așa va fi.

– Sunt șianse să se poată conta pe Cristina Neagu în semifinală sau în finală?

– A trecut anul de când Cristina nu s-a mai antrenat pentru handbal. Să nu credeți că dacă va primi verdictul pozitiv de la medici asta înseamnă că a doua zi e pe teren, titulară. Va trebui să treacă și ea prin luni și luni de pregătiri, așa cum au trecut și restul fetelor.

– Tonje Tiselj a atenționat că în semifinale valoarea adversarelor este cu totul alta”

– Nu trebuie să-mi spună Tiselj că în semifinale sunt alți adversari. Știu și eu, normal, grupele sunt grupe, semifinalele sunt semifinale.

– Cum comentați decizia conducerii de a înjumătăți contractele handbalistelor după meciurile cu Buducnost și Krim?

– Este decizia celor din conducere, nu o comentez. Dacă așa au considerat că e bine”

Excursie în Ungaria

 Fanii chimistelor au posibilitatea de a- și încuraja favoritele în meciul retur din Liga Campionilor, programat în data de 8 aprilie. Plecarea va avea loc în noaptea din 6 spre 7 aprilie din fața Sălii Sporturilor Traian. Se va ajunge la Budapesta în jurul prânzului și se va vizita orașul, urmând seara o croazieră pe Dunăre unde se va lua și cina. Duminică în ziua jocului se va pleca spre Gyor pentru meci, imediat după fiind programată întoarcerea spre casă. Costul deplasării este de 135 euro, fiind incluse în acest preț cazare, croaziera, cina, mic dejun, bilet de intrare la meci și transportul. Începând cu data de 26 martie prețul pentru excursie va fi 165 euro. Informații suplimentare se pot afla sunând la numărul de telefon 0740 90 11 11

Multe chimiste convocate la națională

România va juca dubla manșă contra Serbiei din preliminariile Campionatului European

Naționala de handbal feminin a României se va reuni pentru prima dată în acest an, în 14 martie, la Turnu Severin, pentru a pregăti partidele din preliminariile CE din 2012, cu Serbia. Naționala feminină va susține la Severin pregătirea timp de o săptămână, după care se va deplasa în Serbia, pentru meciul oficial cu naționala țării vecine (22 martie), din grupa a 2-a a preliminariilor CE din 2012. Returul cu Serbia va avea loc în 24 martie. După două etape disputate în grupa a 2-a a preliminariilor CE din 2012, România este lider cu 4 puncte, urmată de Serbia (4), Portugalia și Grecia (ambele cu 0 puncte). În primele două meciuri, tricolorele au învins Portugalia, cu 35-24, pe teren propriu, dar și Grecia, în deplasare, cu 38-18. Primele două clasate din fiecare din cele șiapte grupe se vor califica la turneul final al Campionatului European din Olanda, care este programat în intervalul 2-16 decembrie. La turneul final sunt calificate din oficiu campioana europeană Norvegia și națiunea gazdă, Olanda. Potrivit programului anunțat de FR Handbal, acțiunile reprezentativei feminine din acest an sunt: turneul preolimpic de la Lyon (25-27 mai), meciurile din preliminariile CE din acest an, cu Portugalia (30-31 mai) și cu Grecia (2-3 iunie), pregătirea și participarea la JO de la Londra (dacă România se va califica), Cupa Mondială (1-7 octombrie), Trofeul Carpați (23-25 noiembrie) și Campionatul European din Olanda (2-17 decembrie). Lotul este format și din jucătoare mai vechi și din jucătoare mai noi și, fără a minimaliza importanța jocurilor cu Serbia, am dorit să șitim exact pe cine ne putem baza, pentru obiectivul cel mai important din viitor, adică turneul preolimpic din Franța. Am considerat că este momentul să testăm cât mai multe jucătoare și, în mod sigur, indiferent de vârstă, talie, postul pe care joacă, uzură etc., orice jucătoare este binevenită la echipa națională, dacă dorește să ajute România. În acest sens, pot spune că m-a impresionat plăcut atitudinea jucătoarei Mihaela Ani-Senocico, ce revine la națională după ultima apariție la JO de la Beijing, și care dorește să ajute foarte mult. Nu va fi ușor cu Serbia, sunt două meciuri oficiale importante în preliminariile CE din 2012, dar repet, contează obiectivul nostru ulterior, calificarea la Jocurile Olimpice”, a declarat antrenorul Radu Voina. Lotul României este format din următoarele jucătoare: Portari – Talida Tolnai, Tereza Pâslaru, Gabriela Mihaela Dobre, Extreme stânga – Valentina Ardean Elisei, Camelia Balint Hotea, Pivoți – Oana Manea, Florina Chintoan, Georgiana Ciuciulete, Extreme dreapta – Ada Nechita, Adina Brot, Ramona Farcău, Linia de 9 metri – Aurelia Brădeanu, Adina Meiroșu, Cristina Zamfir, Diana Mihaela Druțu, Nicoleta Tudor, Mihaela Ani-Senocico, Alina Horje, Daniela Băbeanu, Oana Chirilă, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu.

Vlad Soare