Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM vrea jucătoare de națională

Petre Berbecaru a facut primul transfer, Cioaric va juca la Vâlcea

Președintele Consiliului de Administrație al HCM Râmnicu Vâlcea, Gabriel Băjan a anunțat că va cauta, începând din această iarnă, jucătoare de echipă națională, care să întărească lotul actual, se anunță pe pagina de facebook a echipei vâlcene. ”Noua strategie este să găsim, din vara viitoare, jucătoare de valoare certă, de echipa națională, alături de cele care vor rămâne din actualul lot. Le-am spus jucătoarelor, dacă ele dovedesc până la finalul campionatului că merită să rămână, nu am nicio problemă, altfel sunt dispus să tai în carne vie. Sper să înțeleagă fetele că avem nevoie de performanță, mai ales că nu am cerut clasarea pe podium, ci doar locul 5. Suntem printre puținele echipe cu salariile la zi, ca buget suntem în primele 5-6 cluburi, dar ca rezultate suntem sub așteptări. Suntem pe locul 8 și urmează un program infernal, acasă cu Brăila și în deplasare la Craiova” a spus președintele Consiliului de Administrație al HCM Râmnicu Vâlcea, Gabriel Băjan.

L-au ofertat pe Tadici și îl vor pe Roșca

Așa cum v-am informat, HCM nu va mai conta în partea a doua a campionatului pe serviciile antrenorilor Constantin Ștefan, Maria Torok Duca și Nicoleta Lazăr, noul cuplu de tehnicieni fiind Gheorghe Sbora-Luminița Huțupan Dinu. Se pare că echipa noastră l-a ofertat pe Gheorghe Tadici să preia frâiele HCM-ului dar fostul selecționer a spus că vrea să se retragă din activitatea competițională. Din vară, planul noului președinte al HCM-ului, Petre Berbecaru îl include și pe actualul antrenor al CSM București, Aurelian Roșca. ”Am adus un președinte din fenomen, pe domnul Petre Berbecaru, care este foarte cunoscut și respectat în acest fenomen, aveam nevoie de experiența dânsului. Trebuia să găsim o soluție de moment pentru bancă, în ideea că dacă domnul Sbora confirmă, rămâne și din vară, m-a bucurat și venirea Luminiței Huțupan, este stabilită și ea la Vâlcea. Dacă domnul Roșca se va întoarce acasă în vară, îl așteptăm la HCM, dânsul este vâlcean și își dorește foarte mult să revină acasă. Încercăm să facem un lucru legat, o perioadă de tranziție la nivelul echipei, era greu să aducem acum un antrenor, cu o altă viziune, am zis să analizăm ce avem” a mai afirmat președintele AGA al HCM. Altfel, odată cu venirea lui Gabriel Băjan lângă echipă, a crescut substanțial numărul sponsorilor care s-au alăturat clubului vâlcean. ”De când am venit eu în postura de președinte al AGA, au venit lângă noi mai mulți sponsori, plus firma părinților mei. Anul acesta au venit cam 25 de sponsori, anul trecut erau până în 5 sponsori, am atras o serie de firme noi. Doi sponsori au venit din inițiativa lor, ceea ce m-a bucurat enorm. Am venit cu entuziasm, cu marketing și cu o echipă nouă, alături de managerul sportiv Mădălina Cotar, avem toată susținerea Consiliului Local și al primarului Mircia Gutău, am votat mărirea bugetului, dar însă nu am reușit să avem rezultatele care le dorim” a mai adăugat Gabriel Băjan.

Cioaric, primul transfer

Noul președinte al HCM Râmnicu Vâlcea, Petre Berbecaru, a reușit și un prim transfer. Astfel, pentru gruparea vâlceană va evolua extrema dreapta Cătălina Cioaric (34 ani), ce care a semnat un contract valabil până la vară. Fostă componentă a lotului național, Cătălina a participat la Europeanul din 2008, a jucat la Galați și Craiova, iar în turul acestui campionat a evoluat la Măgura Cisnădie. ”Am venit cu gânduri bune, să ajut HCM Râmnicu Vâlcea. Îmi doresc să avem o a doua parte a campionatului mult mai bună decât prima. Obiectivul meu este să avem rezultate bune cu Vâlcea, îmi doresc ceva bun. Am vrut să îmi închei cariera mai devreme, apoi am avut o tresărire și am zis că ar fi bine să mai continui măcar până la vară. Îmi place să iau totul pas cu pas, din vară vom vedea ce va fi, dacă mai continui cariera și dacă rămân la HCM” a declarat Cătălina Cioaric. Noua extremă dreapta a echipei noastre va purta tricoul cu numărul 26.

Multe meciuri amicale

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au început seria partidelor amicale cu o dispută de verificare pierdută în fața campioanei en-titre a României, CSM București. Scorul a fost 33-28 pentru bucureștence, care nu au contat pe handbalistele care au fost convocate la diverse naționale pentru turneul final al Campionatului European de handbal feminin. De azi, elevele lui Gheorghe Sbora vor lua startul la un turneu amical care va avea loc la Zalău, alături de echipa locală, de Universitatea Cluj-Napoca și de unguroaicele de la Kisvardai. Andreea Adespii și compania vor debuta azi, de la ora 9.30, în chiar meciul de debut al turneului, contra formației antrenate de Gheorghe Tadici și tot azi le vor întâlni pe clujence. HCM termină turneul contra grupării maghiare. La finalul anului, echipa noastră organizează Memorialul Constantin Tită, la care vor mai participa Corona Brașov, Măgura Cosnădie și CSM Bistrița. Campionatul Ligii Naționale de Handbal feminin se va relua în luna ianuarie. Din tur mai sunt de disputat două etape, unele foarte dificile, având în vedere că vâlcencele vor evolua pe propriul teren în fața echipei de pe locul secund al clasamentului, Dunărea Brăila și în deplasare împotriva unei echipe care își dorește participarea într-o cupă europeană, SCM Craiova. Returu va începe imediat după terminarera turului.

22-23 decembrie – Turneu la Zalău (HC Zalău, ”U” Cluj, HCM Râmnicu Vâlcea, Kisvardai)
22 decembrie, ora 9:30 – HC Zalău-HCM Râmnicu Vâlcea
22 decembrie, ora 11:15 – ”U” Cluj-Kisvardai
22 decembrie, ora 17:00 – ”U” Cluj-HCM Râmnicu Vâlcea
22 decembrie, ora 18:45 – HC Zalău-Kisvardai
23 decembrie, ora 9:30 – HCM Râmnicu Vâlcea-Kisvardai
23 decembrie, ora 11:15 – HC Zalău-”U” Cluj