Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM Rm. Vâlcea a plecat cu un punct de la HC Zalău

HCM Râmnicu Vâlcea a remizat la HC Zalău, scor 26-26(14-14), într-un joc restanță din etapa a 20-a a Ligii Florilor. Ani la rând, duelurile dintre Zalău şi Rm. Vâlcea au fost mereu disputate, chiar şi după ce “brandurile” Silcotub şi Oltchim au dispărut. Acum, HC Zalău şi HCM Rm. Vâlcea sunt două formaţii cu pretenţii în Liga Naţională. Miza partidei a fost una importantă, în condiţiile în care oltencele luptă pentru podium, iar Zalăul are speranţe că mai poate prinde locul 5, ultimul ce duce în Cupa EHF. În aceste condiţii, disputa a fost echilibrată încă din debut şi chiar dacă oltencele au condus cu 2 – 0, Zalăul a revenit şi a preluat prima dată conducerea, în minutul 10, scor 3 – 2. Fetele lui Tadici au tratat cu prea multă lejeritate unele atacuri, iar după primul sfert de oră, HCM Rm. Vâlcea s-a desprins la două goluri (5 – 7), astfel că antrenorul Zalăului a şi cerut time-out. Oaspetele au avut chiar şi trei goluri avantaj, dar a urmat o revenire importantă din partea Zalăului şi scorul a devenit 11 – 10 în minutul 22, moment în care Gheorghe Sbora a cerut time-out. Finalul de primă repriză părea să fie al Zalăului, iar cu cinci minute înainte de pauză, Roxana Rob a transformat o aruncare de la 7 m şi scorul a devenit 12 – 10. Şi cu un minut înainte de pauză, HC Zalău a avut avantaj de două goluri, 14 – 12, însă la cabine s-a intrat cu 14 – 14, după ce Yryna Glibko şi Natasha Krinic au egalat. La reluare, jocul Zalăului a fost mai consistent şi mult mai precis, iar drept urmare, gruparea de sub Meseş a trecut în avantaj, ca din minutul 35 să conducă şi la trei goluri, 18 – 15. Şi în minutul 40, gazdele aveau un avantaj tot de trei goluri, 20 – 17, dar HCM Rm. Vâlcea nu a renunţat la luptă.

Ultimul sfert de oră a devenit şi mai disputat, în condiţiile în care vizitatoarele au reuşit egalarea, 20 – 20. Cu Iryna Glibko într-o formă de zile mari, Vâlcea a reuşit să conducă pentru prima dată în repriza secundă, la 21 – 22, în minutul 48, iar oltencele au mai fost în avantaj şi în minutul 50, scor 22 – 23, după ce la finalizare a apărut aceeaşi Glibko. Cu un ultim efort, HC Zalău a revenit şi Roxana Rob a dus Zalăul de două ori în avantaj, la 24 – 23 şi 25 – 24. De cealaltă parte, Vâlcea şi-a fructificat atacul şi scorul a fost din nou egal, 25 – 25, când mai erau mai puţin de patru minute de jucat! În momentele importante, Zalăul a comis câteva greşeli decisive, iar Rob a ratat un 7 m la 25 – 25. Mai apoi, la 26 – 26, Valentina Panici a trimis o minge greşită, iar în ultimele secunde, Vâlcea a avut atacul prin care ar fi putut marca golul victoriei. S-a termiant în cele din urmă 26 – 26 si echipa vâlceană rămâne pe locul 4 în clasament, având 40 de puncte şi un joc mai puțin disputat decât ocupanta locului 3, Magura Cisnadie (44 puncte).

Formaţia antrenată de Gheorghe Sbora nu se lasă şi continuă lupta pentru a obține o medalie şi în campionat, după cea câştigată în Cupa României.

HCM: Razum, Ciuca – Glibko 13, Vukcevic 4, Vasileuskaya 2, Gavrila 2, Bacaoanu 1, Adespii 1, Krnic 1, Florica 1, Manea 1, Badea, Fernandez, Lopez.