Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM Râmnicu Vâlcea, la prima victorie din noul sezon al Ligii Naţionale

Vineri, 9 septembrie, HCM a deschis sezonul în Liga Naţională. Din fericire pentru iubitorii handbalului vâlcean, debutul în noua stagiune a coincis cu o victorie în Sala „Traian”, în faţa formaţiei Universitatea Alexandrion Cluj-Napoca.

Succesul a fost obţinut, însă, cu multă trudă. În prima parte a întâlnirii din polivalenta vâlceană, HCM şi „U” au mers „cap la cap”. Cea mai mare diferenţă, de două goluri, în favoarea gazdelor, s-a înregistrat în minutul 8 (scor 4-2). „Municipalele” nu au reuşit să se desprindă decisiv, însă au intrat la pauză în avantaj: scor 12-11. După cele cinci goluri înscrise în prima parte a meciului, Mihaela Ani-Senocico a intrat bine în meci şi în repriza secundă. A înscris de patru ori la rând şi a ţinut echipa vâlceană în joc. Însă, la 17-15, în minutul 40, în jocul de atac al elevelor lui Constantin Ştefan s-a produs un scurtcircuit. Timp de zece minute, handbalistele vâlcene nu au găsit calea spre gol. Din fericire, apărarea a mers bine. Ardelencele nu au reuşit în această perioadă de „secetă” a gazdelor să preia conducerea, ci doar să restabilească egalitatea (17-17).

În minutul 50, Simion a rupt ghinionul. Mingea a depăşit cu un centimetru linia de poartă, iar golul de 18-17 a fost validat. În ultimele zece minute, trupa pregătită de Carmen Amariei şi Luminiţa Dinu nu a mai înscris decât o dată. Pentru HCM au mai punctat Gomes, Florica şi Beleska. Partida s-a încheiat la scorul de 21-18 pentru echipa vâlceană, care şi-a trecut, astfel, în cont, prima victorie din acest sezon.

Cea mai bună marcatoare a HCM-ului a fost Mihaela Ani-Senocico, golgheterul din sezonul trecut şi căpitanul echipei. „Seno” a punctat de nouă ori în poarta grupării pentru care a jucat „o viaţă”, înainte să ajungă la poalele Capelei.

În următoarea etapă, HCM va juca în deplasare, cu CSM Cetate Deva.