Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: HCM Ramnicu Valcea

HCM Râmnicu Vâlcea a pierdut la Craiova

Foto: HCM Ramnicu ValceaHandbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea s-au deplasat în Bănie pentru meciul cu SCM Craiova cu gândul de a obţine a doua victorie consecutivă în campionat care le-ar fi propulsat pe elevele lui Constantin Ştefan în lupta pentru un loc de cupă europeană.

Încurajate de peste 100 de suporteri care au făcut deplasarea, vâlcencele au jucat în formula obişnuită şi au dominat prima parte a întâlnirii în care au condus în permanenţă cu un gol avans. Gazdele au revenit rapid, au preluat conducerea pe tabela de marcaj şi apoi şi-au mărit avansul la două goluri, 5-3 şi 6-4. Cu Ani Senocico şi Andreea Adespii în formă bună, HCM nu a abandonat lupta şi după 12 minute de joc a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj: 6-6.

Au urmat, din păcate, şapte minute fără gol marcat pentru HCM şi formaţia din Bănie a profitat la maximul ducând scorul la 10-7 cu zece minute înainte de pauză. Constantin Ştefan a cerut timp de odihnă şi a încercat să îşi liniştească elevele.

„Suntem prea lente la apărarea lor avansată. Intrăm prea des în joc pasiv”, le-a spus fostul handbalist Janinei Luca şi compania. Până la pauză echipa noastră a jucat mai bine, a avut şansa să egaleze dar a intrat la cabine cu un handicap de două goluri: 15-13.

Handbalistele de la Vâlcea au început partea a doua decise să îşi joace şansa unui rezultat bun. Au recuperat gol după gol şi la zece minute de la reluare au reuşit să egaleze pe tabela de marcaj: 18-18. Jocul slab al formaţiei sale a determinat-o pe Simona Gogârlă să ceară timp de odihnă. Aproape inexplicabil, la HCM a revenit o stare de automulţumire şi Craiova a luat, din nou, avans, 22-19 la mijlocul reprizei secunde.

Era clar că din acel moment era nevoie de o nouă revenire spectaculoasă a echipei noastre pentru a salva măcar un punct din cele trei puse în joc. Ştefan a cerut timp de odihnă, vizibil iritat de căderile elevelor sale. „Hai că mai e suficient timp”!, au strigat municipalele şi au reluat cursa de urmărire. La următoarea fază SCM Craiova a suferit o pierdere importantă, Dana Băbeanu primind a treia eliminare de 2 minute şi, implicit, cartonaşul roşu. Din acel moment sa jucat pe contre, cu apărări agresive de ambele părţi.

Echilibrul s-a rupt în momentul în care Andreea Adespii a fost eliminată pentru două minute şi gazdele au dus avantajul la patru goluri: 24-20. În final Craiova s-a impus cu 28-24, în timp ce vâlcencele rămân cu doar două succese în deplasare în acest sezon, la Rapid şpi Zalău. În următoarea etapă de campionat HCM joacă un nou meci dificil, pe propriul teren cu CSM Ploieşti, formaţie într-o vizibilă revenire de formă.