Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
HCM Ramnicu Valcea

HCM, punct și de la capăt

HCM Ramnicu ValceaHandbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au reuşit salvarea de la retrogradare după ce în ultima rundă a turneului de play-out au învins fără probleme pe terenul ultimei clasate, Mureşul Tg. Mureş, formaţie care nu a cucerit nici măcar un punct în acest sezon. Mai mult decât atât, elevele lui Dumitru Muşi au terminat pe prima poziţie a clasamentului şi pe 9 în ierarhia finală a Ligii Naţională, de pe care a şi început turneul de salvare. Una peste alta vâlcencele nu şi-au îndeplinit obiectivul de a ajunge în play-off dar au rămas în primul eşalon la capătul unui turneu greu şi ciudat. Alături de oltence în Liga Naţională rămâne sigur şi Universitatea Alexandrion Cluj, echipă clasată pe locul secund. O şansă mare au şi CSM Unirea Slobozia şi Cetate Deva, formaţii care merg la al doilea turneu de evitare a retrogradării, alături de echipele din Divizia A: Ştiinţa Bucureşti, CS HM Buzău, Măgura Cisnădiei şi CSM Slatina. În eşalonul inferior ajung direct Mureşul Târgu Mureş şi Neptun Constanţa, formaţii care au fost ultimele la capătul turneului de play-out.

Clasamentul final al ediției 2014-2015 a Ligii Naționale de handbal feminin:

1. CSM București, 2. HCM Baia Mare, 3. Corona Brașov, 4. HCM Roman, 5. SCM Craiova, 6. Dunărea Brăila, 7. HC Zalău, 8. CSM Ploieşti, 9. HC;M Rm. Vâlcea, 10. U Cluj, 11. CSM Unirea Slobozia, 12. Cetate Deva. 13. Neptun Constanţa, 14. Mureşul Tg. Mureş

Muşi pleacă, cine vine?

Municipalele au mai rămas la Râmnicu Vâlcea pentru antrenamente de refacere, urmând să intre în vacanţă de vineri. Încă nu s-a stabilit care este data de reunirea a lotului şi nici cine o să fie pe postul de antrenor principal. Mai mult ca sigur Dumitru Muşi nu va mai continua pe banca tehnică a HCM-ului. Tehnicianul venit de la Constanţa cu doar câteva zile înainte de startul campionatului are meritul că a salvat echipa de la retrogradare dar şi de la el se aştepta la mai mult. Lista posibililor tehnicieni a fost una largă dar s-a redus substanţial. S-a vorbit despre o posibilă numire a profesorului Aurelian Roşca. Acesta s-a despărţit de SCM Craiova dar este foarte aproape de a semna cu HCM Baia Mare, fosta campioană a României. Nici Simona Gogârlă nu pare să fie tentată să revină la echipa de unde a fost demisă acum un an, fosta mare handbalistă a Oltchimului fiind dorită la SCM Craiova. Au mai rămas, astfel, trei posibile nume pentru înlocuirea lui Muşi. Mariana Târcă ar putea să antreneze, din nou, la Vâlcea, după ce a condus de pe banca tehnică şi pe Oltchim. În mod normal, însă, fostul centru al naţionalei feminine îşi doreşte un lot competitiv care să atace prima parte a campionatului. Este posibil ca negocieri să se mai poarte cu Ion Crăciun, actualul tehnician de la Neptun Constanţa sau cu altă fostă handbalistă la Oltchim şi la naţională, Nicoleta Gâscă Alexandrescu.

Cu ce afectează schimbarea lui Matei?

Este ştiut faptul că Ion Matei, încă primar interimar al Râmnicului, este cel care a insistat ca handbalul feminin să nu moară la Vâlcea. Matei a propus formarea HCM Râmnicu Vâlcea şi apoi a reuşit să obţină un loc de prim eşalon. În condiţiile în care liberalii au controlul în Consiliul Local cu o nouă majoritate, interesant este cum vor gândi problema echipei de handbal feminin. CL Râmnicu Vâlcea este acţionar primcipal la HCM, cu 99% şi îi poate decide soarta în totalitate.