Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM, o nouă șansă să se desprindă

Elevele lui Dumitru Muşi se deplasează la Constanţa pentru întâlnirea cu Universitatea Neptun şi îşi poate consolida locul de play-off dacă ia toate cele trei puncte

Handbalistele de la Handbal Club Municipal Râmnicu Vâlcea joacă duminică, la Constanţa, un meci vital pentru îndeplinirea obiectivului de accedere la turneul de play-off din această ediţie a campionatului. Elevele lui Dumitru Muşi se deplasează pe terenul constănţencelor de la Universitatea Neptun, acolo unde sunt obligate să nu piardă pentru a rămâne cu şanse reale de a se clasa la final pe un loc în prima parte a clasamentului. În acest moment, municipalele au un avans de două puncte faţă de CSM Ploieşti, echipă care are de jucat un meci dificil, acasă cu Dunărea Brăila. În cazul în care nu pierd, vâlcencele sunt sigure de rămânerea pe locul 8 ba chiar îşi pot mări avantajul. În caz contrar, însă, situaţia se complică mult, având în vedere că HCM va trebui să treacă apoi prin trei meciuri infernale, acasă cu HCM Roman şi Corona Braşov şi în deplasare cu HCM Baia Mare.

Le-am învins greu în tur

În meciul jucat în turul campionatului, echipa noastră a pornit ca mare favorită în faţa Constanţei, care trecea printr-o perioadă neagră din punct de vedere financiar, după ce se înscrisese în campionat pe ultima sută de metri. Până la urmă, HCM s-a impus la limită, cu 27-26, după un final de meci cu mari emoţii. În mare parte, jocul gazdelor de duminică se bazează pe inspiraţia ofensivă a unei foste jucătoare a Oltchimului, Andreea Enescu, cea care într-o zi bună înscrie multe goluri pentru formaţia sa. În rest, Universitatea Neptun nu are nume mari în lot dar se bazează pe omogenitatea lotului şi pe mobilizarea pe care o reuşeşte mai mereu tehnicianul Ion Crăciun. În acest moment, gruparea de pe Litoral este pe penultimul loc al clasamentului, cu doar patru victorii în acest sezon şi are ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Ca şi HCM, Constanţa a reuşit calificarea în sferturile de finală ale Cupei României.

Lotul echipei CSU Neptun Constanța (antrenor Ion Crăciun):

Diana Petrescu (portar), Andreea Bărbos, Tamara Bokaric, Andreea Mărginean, Mădălina Toma, Larisa Tamaș, Alexandra Orșivschi, Andreea Ivan, Andreea Enescu, Cristina Strahan, Teodora Constantin, Oana Frinc, Adriana Mușat, Carmen Iordache, Andra Sandu, Bianca Căldare, Andreea Iordache

Nu joacă Janina Luca

În meciul de duminică cuplul de tehnicieni Muşi – Duca nu se poate baza pe o piesă foarte importantă în angrenajul echipei, interul Janina Luca. În partida precedentă, cu Cetate Deva, „Jana” a stat în tribună şi absenţa ei a fost suplinită bine de ceilalţi „tunari” din echipă, Adespii, Gogoriţă sau Vădineanu dar şi de rusoaica Daria Ilina, cea care din postura de pivot a fost golghetera întâlnirii. Una peste alta partida se anunţă una echilibrată şi inspiraţia de moment a handbalistelor poate să decidă soarta celor trei puncte puse în joc. Cea mai interesantă partidă a etapei va avea loc la Craiova acolo unde SCM primeşte vizita formaţiei fostului selecţioner, Gheorghe Tadici. Gruparea din Bănie are un început de retur negru, cu cinci înfrângeri din tot atâtea posibile şi de pe locul secund al clasamentului a ajuns până pe cinci. În cazul unui nou insucces, potrivit zvonurilor, tehnicianul Relu Roşca ar urma să fie demis de la cârma echipei craiovene. În alte dispute, lidera HCM Baia Mare şi urmăritoarea sa, CSM Bucureşti sunt favorite contra formaţiilor Mureşul Târgu Mureş, respectiv Cetate Deva.

Programul etapei:

HCM Baia Mare – SC Mureşul Tg. Mureş
ASC Corona Braşov – HCM Roman
„U” Neptun Constanţa – HCM Râmnicu Vâlcea
CSM Cetate Devatrans – CSM Bucureşti
CSM Ploieşti – HC Dunărea Brăila
SCM Craiova – HC Zalău
„U” Jolidon Cluj – CSM Unirea Slobozia