Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM, la un pas de surpriză

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au plecat cu şansa a doua în meciul de pe propriul teren contra Coronei Braşov din debutul sezonului competiţional 2015-2016. Ardelencele, medaliate cu bronz la finele campionatului trecut, ne învinseseră de două ori în această vară, de fiecare dată clar, la turneele amicale de la Cluj-Napoca, respectov Braşov.

În plus, nici de această dată Ştefan nu a putut conta pe serviciile a două piese de bază, Janina Luca şi Clara Vădineanu. De partea cealaltă, oficialii de la Corona au rezolvat problema transferului interului Carmen Cartaş, care a fost pe teren din primul minut şi care avea să fie cea mai bună jucătoare a oaspetelor. Debutul meciului a fost unul echilibrat. Corona a marcat primul gol al disputei dar oltencele s-au ţinut scai de elevele lui Burcea, până spre finalul primului mitan.

Braşovul a apăsat pe acceleraţie înainte de pauză şi a intrat la cabine în avantaj de trei goluri, 14-17. Primele minute ale reprizei secunde le-a aparţinut în totalitate municipalelor care au egalat la 17 şi au avut şansa să intre în avantaj pentru prima dată. Apoi, experienţa superioară a oaspeteleor şi-a spus cuvântul şi Corona a refăcut avantajul de trei goluri, ajungând şi la patru. HCM a încercat din răsputeri să revină pe tabela de marcaj, a ţinut aproape de Corona dar nu a reuşit să egaleze.

Handicapul a ajuns la un singur gol, cu 30 de secunde înainte de final dar ardelencele nu au greșit şi a rămas 28-29. Pentru elevele lui Constantin Ştefan urmează un alt meci extrem de dificil, în deplasare cu HCM Roman, în etapa intermediară de miercuri.

Au marcat pentru HCM: Senocico – 7, Bădiţă – 5, Adespii – 5, Ana Maria Simion – 4, Ilina – 3, Cherăscu – 2, Predoi – 2

Rezultate:

HCM Baia Mare-”U” Alexandrion Cluj
(s-a jucat după închiderea ediţiei)
CS Măgura Cisnădie-CSM București
(s-a jucat după închiderea ediţiei)
HC Alba Sebeș-CSM Unirea Slobozia 22-25
Rapid București-CSM Ploiești 29-46
HC Dunărea Brăila-SCM Craiova 33-29
HC Zalău-HCM Roman 23-21
HCM Rm. Vâlcea-Corona Brașov 28-29

Etapa viitoare:

”U” Alexandrion Cluj-Corona Brașov
HCM Roman-HCM Rm. Vâlcea
SCM Craiova-HC Zalău
CSM Ploiești-HC Dunărea Brăila
CSM Unirea Slobozia-Rapid București
CSM București-HC Alba Sebeș
HCM Baia Mare-CS Măgura Cisnădie