Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM, favorită cu Slobozia

HCM Râmnicu Vâlcea a obţinut în runda precedentă o victorie mare în deplasarea de la Deva contra echipei Cetate, succes care le-a adus pe elevele lui Mitică Muşi la doar un pas de salvarea directă de la retrogradare. Oltencele sunt în acesst moment pe poziţia a doua a clasamentului pe care o pot păstra până la finalul de play-off în cazul în care obţin un nou succes în penultima etapă. Janina Luca şi compania vor întâlni joi, de la ora 18.00, pe Unirea Slobozia, formaţie care este pe poziţia a treia, la două puncte distanţă de municipale.

În tur ne-au învins clar

În meciul disputat în turul clasamentului, Unirea Slobozia a învins cu 24-21, după 10-9 la pauză. De altfel, meciul a fost echilibrat doar în prima lui parte, în repriza secundă gazdele având iniţiativa şi un avantaj substanţial în permenenţă. Unirea este antrenată de o fostă mare handbalistă a Oltchimului şi a naţionalei feminine, Victorina Bora, cea care a preluat echipa înainte de debutul play-out-ului, înlocuindu-l în funcţie pe Liviu Paraschiv. Adversarele vâlcencelor nu au nume mari în lot şi se bazează pe forţa grupului. Doar Georgiana Stoleru şi Paula Pavăl au un nume în handbalul feminin românesc şi sunt două piese de bază.

CSM Slobozia (antrenor Victorina Bora):

Andreea Tîlvaru, Andreea Nica (portari), Iulia Artean, Raluca Băcăoaniu, Andreea Bocean, Cosmina Cozma, Mirabela Cricleviț, Jeni Drăgan, Ana-Maria Dragut, Georgiana Stoleru, Alina Moroianu, Cristiana Nica, Maria Popescu, Irina Simion, Mirela Stănciulescu, Ramona Urse, Carmen Veșca, Paula Pavăl, Camelia Carabulea, Adina Grigoraș, Raluca Dăscălete

Batem şi ne salvăm

Calculele pentru HCM Râmnicu Vâlcea sunt simple înainte de meciul de joi. În cazul unui succes, vâlcencele se salvează şi din punct de vedere matematic, indiferent de rezultatele din celelalte meciuri şi de rezultatele din utima rundă care va avea loc duminică şi în care echipa noastră joacă pe terenul ultimei clasate, Mureşul Târgu Mureş. În caz contrar, HCM depinde de ultima partidă dar şi de jocul rezultatelor şi va pierde locul II, dar nu mai jos de poziţia a treia. În celelalte meciuri ale rundei, Cetate Deva se deplasează la Constanţa pentru o partidă de totul sau nimic în timp ce Universitatea Alexandrion Cluj nu poate avea probleme mari cu ultima clasată, Mureşul Târgu Mureş.

Rezultate:

Mureșul Tg. Mureș-CSM Unirea Slobozia 20-29
CSM Cetate Deva-HCM Rm. Vâlcea 24-26
”U” Alexandrion Cluj-CSU Neptun Constanța 35-28