Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM, echipa păcii

formația vâlceană a pierdut fără drept de apel la Roman și acum este pe ultimul loc al clasamentului

 Din păcate, HC Municipal nu reușește să se lege și să arate ca o echipă de Liga Națională. După trei înfrângeri consecutive, formația vâlceană s-a deplasat la Roman pentru întâlnirea cu HCM din localitate și a făcut un nou meci slab la finalul căruia nu avea cum să spere la un rezultat pozitiv. Gazdele au pornit ca mari favorite și nu au avut probleme și emoții, reușind să tranșeze soarta celor trei puncte puse în joc încă de la pauză. În primele 30 de minute, elevele Mariei Duca au marcat de numai șase ori, dintre care primele trei goluri au venit până în minutul 10(!). După un galop de sănătate Romanul a avut 17-6 la pauză și moldovencele au privit partea a doua a meciului ca o pregătire pentru partidele viitoare. În aceste condiții, HC Municipal s-a descurcat mai bine după pauză. Mai mult decât atât, municipalele au marcat de 15 ori, reușind să termine la egalitate ultimele 30 de minute. În final a fost 32-21, rezultat care le trimite pe oltence pe ultima poziție a clasamentului, la egalitate de puncte cu Neptun Constanța și SCM Craiova, formația din Bănie fiind penalizată cu un punct de FR Handbal. Ușor, ușor, clasamentul Ligii Naționale se rupe, formațiile care se bat pentru titlu și obținerea unui loc de cupe europene delimitându-se clar de cele care vor încerca să evite retrogradarea. În runda viitoare a campionatului HCM Râmnicu Vâlcea va juca pe propriul teren în fața echipei antrenate de selecționerul Gheorghe Tadici, HC Zalău. Fosta campioană a României practică un handbal slab în acest debut de sezon și, în mod normal, municipalele pot spera la un rezultat pozitiv, poate la prima victorie a campionatului.

 Dunărea a înecat Corona

 Prima surpriză a acestui tur de campionat s-a înregistrat la Brașov, acolo unde Corona a întâlnit pe Dunărea Brăila. Trupa antrenată de Relu Roșca venea după un succes entuziasmant la Cluj-Napoca și a început disputa ca mare favorită. Oaspetele au jucat aproape perfect și au condus în permanență pe tabela de marcaj. Brașovencele au revenit pe final, au avut câteva șianse să răstoarne rezultatul dar au pierdut cu 24-25, spre nemulțumirea spectatorilor prezenți în sala polivalentă. Într-un alt derbi al campionatului, HCM Baia Mare și-a respectat statutul de favorită la câștigarea titlului național și s-a impus cu 24-22, chiar dacă tehnicianul Buceschi nu a putut conta pe câteva piese de bază printre care și Paula Ungureanu, accidentată. La un pas de surpriză a fost Neptun Constanța, formație care a pus mari probleme Zalăului lui Tadici, reușind să conducă spre final. Până la urmă, fosta campioană a României a revenit și a câștigat la două goluri diferență. Cu punctaj maxim au rămas HCM Baia Mare și HCM Roman, pe următoarele trei poziții ale clasamentului fiind Corona, CSM București și Dunărea Brăila, la egalitate de puncte, 9.

 Înscrieri în Cupa României

 Înscrierile în această ediție a Cupei României la handbal feminin se vor putea face până pe data de 15 octombrie 2013, atunci când se va stabili locul unde va avea loc turneul. Formațiile din Liga Națională de handbal feminin sunt înscrise automat, în competiție putând intra orice altă echipă din România. Vă reamintim că cele mai multe trofee sunt în contul echipei Oltchim Râmnicu Vâlcea dar deținătoarea trofeului pus în joc este HCM Baia Mare. Oltchim a fost eliminată în sezonul trecut, chiar în primul tur, de Corona Brașov, echipă care urma să joace finala.

 Rezultate:

 CSM Cetate Deva-HCM Baia Mare 22-24

CSM București-CSM Ploiești 33-22

HCM Roman-HCM Rm. Vâlcea 32-21

HC Zalău-CSU Neptun Constanța 25-23

Corona Brașov-Dunărea Brăila 24-25

SCM Craiova-„U” Jolidon Cluj 30-33

 Clasament:

 1. HCM Baia Mare         Â  118-89   12

2. HCM Roman                        Â  109-85   12

3. CoronaBrașov           Â  128-105  9

4. CSM București           Â  113-98   9

5. Dunărea Brăila Â Â Â Â Â Â     Â Â Â  94-83   9

6. HC Zalău                              Â Â Â  76-72   6

7. „U” Jolidon Cluj         Â  108-112 6

8. Cetate Deva                Â  104-97   4

9. CSM Ploiești               Â Â Â  88-120 3

10. SCM Craiova           Â Â Â  78-101 0

11. Neptun Constanța    Â Â Â  90-117 0

12. HCMRm. Vâlcea    Â Â Â  90-117 0

 Etapa viitoare:

 „U” Jolidon Cluj-CSM Cetate Deva

Dunărea Brăila-SCM Craiova

CSU Neptun Constanța-Corona Brașov

HCMRm. Vâlcea-HC Zalău

CSM Ploiești-HCM Roman

HCM Baia Mare-CSM București

Nicu Tănase