Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM are botezul

astăzi de la ora 18.00, elevele Mariei Duca vor încerca să obțină primul succes, cu CSM Ploiești

 Echipa feminină de handbal, HC Municipal Râmnicu Vâlcea, debutează joi, de la ora 18.00, în noua ediție de campionat a Ligii Naționale. Trupa antrenată de Maria Duca și Mia Rădoi va evolua pe propriul teren în fața ploieștencelor de la CS Municipal. Cele două echipe s-au întâlnit și în cadrul memorialului Constantin Tită, atunci când au terminat la egalitate. Formația vâlceană speră la un succes la debut, mai ales că gruparea oaspete nu este una de speriat în Liga Națională. Interesant este că pe banca tehnică a ploieștencelor nu se va mai afla fosta glorie a Oltchimului, Simona Gogârlă, cea care a fost anunțată de oficiali ai municipalității că nu i se mai prelungește contractul. „Am fost informată că municipalitatea nu mai poate susține la acela și nivel  financiar activitatea. Și cum, cu 500 de euro mai puțin la salariul meu, salvam bugetul echipei? Am fost la primarul Iulian Bădescu să cer explicații, dar acesta nu șitia nimic de această poveste. Am ajuns, apoi, la viceprimarul Raul Petrescu care mi-a precizat că nu mai există resursele de anul trecut pentru echipa de handbal feminin și că trebuie să ne despărțim. A fost o adevărată umilință pentru mine, să lucrez cu un contract pe fiecare lună! Unde s-a mai auzit așa ceva! Nu eu eram prioritatea în acestă perioadă, am încercat să creionez o echipă competitivă. Sezonul trecut am luat echipa când avea un singur punct și am salvat-o de la retrogradare. Poate că a fost prea puțin!”, a declarat Simona. Formația SCM Ploiești va fi antrenată de secundul Mircea Anton.

Încă un transfer de la Baia Mare

 Oficialii de la HC Municipal au reu șit să găsească soluția pentru înlocuirea Alexandrei Ciunt, o piesă importantă în angrenajul formației. Vă reamintim că Alexandra a suferit o ruptură la ligamentele încrucișate, la meciul amical contra ploieștencelor de la CSM, va fi supusă unei intervenții chirurgicale și va lipsi cel puțin o jumătate de an. În locul său a fost adusă Mădălina Chirilă, sub formă de împrumut, de la vicecampioana României en-titre, HCM Baia Mare. Componentă a lotului național de tineret, Mădălina a fost transferată chiar în această vară de formația maramureșeană. Are 18 ani , 1.78 metri și a fost golghetera echipei de eșalon inferior, HCF Piatra Neamț. Chirilă și-a încheiat junioratul la LPS Roman. Handbalista venită sub forma de împrumut la Vâlcea este sub contract timp de patru ani cu HCM Baia Mare.

 Campionat mai sărac fără Oltchim

 Liga Națională nu mai are o favorită clară la câștigarea titlului național după dispariția echipei care a dominat categoric ultimii zece ani, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Corona Brașov, echipa antrenată de vâlceanul Relu Roșca, și HCM Baia Mare, vicecampioana României en-titre, sunt cele două formații care par a se bate cu șianse reale pentru primul loc și participarea directă în grupele Ligii Campionilor. Băimărencele încearcă să acceadă în grupe și în acest sezon dar vor trebui să treacă printr-un turneu preliminar. Din păcate, dacă Baia Mare nu ajunge în această fază a competiției, există riscul ca în sezoanele viitoare Liga Națională să nu mai dea o participantă directă și să se ajungă ca la fotbal, cu o misiune dificilă de pătrundere „la masa bogaților.” Deocamdată tot Oltchim este echipa care ține sus coeficientul României după ce în ultimii ani a jucat două semifinale și două finale de Liga Campionilor.

 Etapa I

 Corona Brașov-CSM Cetate Deva

SCM Craiova-HC Zalău

„U” Jolidon Cluj-HCM Roman

HC Dunărea Brăila-CSM București

CSU Neptun Constanța-HCM Baia Mare

HCM Rm. Vâlcea-CSM Ploiești

 Etapa II – 15 septembrie

 CSM Cetate Deva-CSM Ploiești

HCM Baia Mare-HCM Rm. Vâlcea

CSM București-CSU Neptun Constanța

HCM Roman-HC Dunărea Brăila

HC Zalău-„U” Jolidon Cluj

Corona Brașov-SCM Craiova

Nicu Tănase