Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM a trecut Dunărea

Echipa de handbal feminin, HCM Râmnicu Vâlcea, a făcut un meci mare în prima reprezentație oficială în anul 2017. Elevele craioveanului Gheorghe Sbora au reușit să învingă a doua clasată, Dunărea Brăila și a urcat două locuri în clasament. Oaspetele de la Dunărea Brăila au plecat ca mari favorite în meciul din sala polivalentă Traian. Elevele lui Buceschi reușiseră să învingă și pe CSM București și să stea etape bune pe primul loc al clasamentului în Liga Națională. O singură formație trecuse de Dunărea, Universitatea Cluj-Napoca. Vâlcencele au dominat, însă, pe tot parcursul celor 60 de minute și au făcut o primă repriză de senzație. Oltencele s-au distanțat încă de la debut, au condus cu 4-1, apoi cu 7-2 și au dat impresia că pot produce marea surpriză. La pauză era 12-5 pentru vâlcence dar soarta celor trei puncte încă nu era stabilită. Inexplicabil, însă, cum o formație cu cinci jucătoare de lot național în componență, a marcat de doar cinci ori într-o repriză. Una dintre explicații este evoluția senzațională a portarului Blazek, care a reușit să le exaspereze pe adversarele sale cu multitudinea de parade. Brăila a reușit să revină în meci și, la 14 minute de la reluare, handicapul era unul de doar două goluri, 15-13. A fost doar un foc de paie și HCM s-a impus în final cu 25-19. După succesul de marți seara, HCM Râmnicu Vâlcea a urcat două locuri în clasament și a ajuns pe poziția a șasea. În ultima etapă a turului de campionat, vâlcencele joacă în deplasare cu SCM Craiova, în derby-ul Olteniei la handbal feminin.

Atmoserfă încinsă

În meciul contra Brăilei în tribunele sălii Traian au luat loc aproximativ 1200 de spectatori care au creat o atmosferă încinsă. În multe momente ale întâlnirii parcă eram la partidele din cupele europene ale Oltchimului, cu vâlcenii aplaudând în picioare echipa noastră.

Declarații:

”Plecăm înainte de orice joc cu gândul la victorie, azi am fost mai bune de la început până la final și am meritat victoria. Nu contează cel mai mult că am învins echipa care a trecut de CSM București,importante sunt cele trei puncte. Contează că am câștigat și de acum încolo ne dorim cât mai multe victorii, putem câștiga și la Craiova. Eu am avut o perioadă ceva mai slabă, dar am trecut peste și sper să îmi mențin această formă sau chiar mai bine până la finalul sezonului” – Andreea Adespii

”Poate din tribună s-a văzut că a fost ușor dar a fost un meci foarte greu, ne bucurăm că ne-am menținut concentrarea de la început până la sfârșit și nu am cedat. Din fericire, am făcut un joc foarte bun, le mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi și îi așteptăm în continuare la sală. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, ne așteaptă un meci greu la Craiova, o să tragem cu dinții de fiecare minge și sper să ne întoarcem acasă cu ceva puncte. Mă bucur că am reușit să începem anul cu o victorie.” – Mihaela Senocico

”Mă bucur că am debutat cu dreptul în calitatea care mi-a fost acordată, dar cel mai important este că fetele și-au schimbat atitudinea și au vrut. Când vrei, poți să treci de echipe care teoretic au valoare mai mare, am avut în față o echipă cu jumătate din echipa națională, iar la HCM sunt multe tinere care vor să se afirme. Sper ca fetele să rămână cu picioarele pe pământ, greul acum începe. Avem obiectiv să ne clasăm pe un loc onorabil pentru Vâlcea, care a însemnat ceva pentru handbal și să construim o echipă care să reaprindă speranțele că putem să jucăm din nou în cupele europene. Urmează un meci dificil la Craiova, care este o altă echipă bună, cred că în primele trei din campionat, m-aș bucura să confirmăm jocul bun de azi, să ne gândit că începe returul, care nu e deloc ușor” – Petre Berbecaru.

”Dunărea este una din cele mai bune echipe din Liga Națională. Am încercat să le ținem piept, am reușit și mă bucur pentru acest succes. Nu mă gândesc încă la meciul de la Craiova. Trebuie să pregătim bine și acest meci” – Gheorghe Sbora.