Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Handbalul, pasiune în familia Gogârlă

Pasiunea pentru handbal dar mai ales pentru performanţă s-a transmis clar în familia Gogârlă. La fel ca mama sa, Simona Gogârlă, sportivă care a cucerit numeroase titluri atât la echipa de club cât şi la naţionala feminină de handball, şi fiica sa, Alice, arată din ce în ce mai mult că îi calcă pe urme. Anul 2017 a fost unul foarte bun pentru tânăra sportivă, care a fost convocată recent şi la Lotul Naţional U18. Sportiva a fost remarcată şi de clubul HCM Rm. Vâlcea cu care se pregăteşte deseori şi poate reprezenta o posibilă achiziţie de top în viitorul apropiat. Alice a povestit în cadrul unei emisiuni TV despre experienţa din acest an, dar şi despre planurile de viitor, alături de mama sa, Simona.

”A fost o experienţă foarte frumoasă, ma bucur că am ajuns la acest nivel, sunt onorată că juc cu fete mai mari ca mine, am muncit foarte mult să ajung aici, de la ele am foarte mult de învăţat, şi ele dar şi antrenorii îmi explică ce să fac, echipa este foarte omogenă, ne înţelegem foarte bine” a spus Alice Gogârlă.

La fel de emoţionată dar şi cu multă mândrie a vorbit şi Simona Gogârlă despre fiica ei, dar şi despre pasionea lor comună. „Ca să faci sport de performanţă trebuie să faci foarte multe sacrificii, cum este şi perioada aceasta, cu sărbători. Sunt foarte fericită că fetiţa mea a ales sportul pe care l-am practicat şi pe care îl iubesc. A început de mică cu sportul, a început cu înotul, a făcut patru ani, a făcut atletism 3 ani, şi până la urmă a decis să facă handbal. Au fost meciuri mai grele, de exemplu la turneul final, în care îi explicam să nu se mai gândească la ce a făcut, ci la ce va face în continuare. Munceşte foarte mult de mică, din clasa a III-a venea cu autocarul de la Bucureşti să facă antrenamente cu doamna Ciulei. Ştiu că poate şi trebuie să aibă încredere în forţele ei ca să obţină ce îşi doreşte” a spus Simona Gogârlă.

Antrenoarea de la CS Chimia a povestit şi despre pregătirea care o face cu colega sa Nicoleta Lazăr. ”Cred că sunt mai dură cu ea decât cu celelalte, mă bucur însă că sunt alături de ele şi că pot ajuta echipa clubul Chimia, o fac cu mare drag. Vreau să ăi învăţ şi pe cei mici despre sportul pe care l-am făcut eu. Sfaturi le dau mai tot timpul fetelor, aceleaşi pe care le dau şi ficei mele, sunt ca şi copiii mei, şi ai Nicoletei Lazăr, cu care lucrez. Să muncească mult, să fie serioase, să se respecte una pe cealaltă, să-şi respecţi munca şi să pui suflet în ceea ce faci. Sunt fericită că anul acesta am avut performanţe alături de Alice, legat de handbal, în momentul de faţă nu mai avem acţiuni pentru că sunt sărbătorile, pe viitor sper să o văd şi pe fetiţa mea la Mondiale, cu echipa naţională de fotbal” a mai spus Simona.
Alice Gogârlă nu va avea vacanţă foarte lungă. Pe 3 ianuarie este convocată la Călimăneşti cu lotul naţional U18.