Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Handbal feminin, Liga Naţională: HCM joacă derby-ul Olteniei

Duminică, de la ora 11.00, la Craiova, handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea joacă un meci extrem de important din această ediţie a primului eşalon. Elevele lui Constantin Ştefan vin după un succes mare, pe propiul teren, în compania moldovencelor de la HCM Roman şi speră să lege două rezultate pozitive, în deplasare cu SCM Craiova. Vâlcencele sunt în luptă directă cu elevele Simonei Gogârlă pentru un eventual loc european, cele două combatante fiind despărţite în clasament de doar două puncte, putând face schimb de locuri în cazul în care HCM se impune.

„O să fie greu dar mergem la victorie”

Constantin Ştefan este convins că elevele vor avea parte de un meci dificil în faţa unei reprezentante a României în această ediţie a cupelor europene dar crede că HCM poate furniza surpriza: „Am învins pe HCM Roman, formaţie de cupe europene, acum vom întâlni Craiova, o altă echipă care a jucat în acest an european. Este un meci dificil dar asta nu înseamnă că nu mergem la victorie. Avem o şansă şi va trebui să o fructificăm. Şi noi visăm la un loc european dar mai este mult de muncă şi, spun eu, de o strategie pe termen mai lung”.

Le-am învins în tur

Meciul jucat în turul campionatului a fost unul tensionat şi echilibrat. Cele două echipei au fost pe rând la conducere pe tabela de marcaj iar vâlcencele s-au impus cu 24-22 după ce au avut avantaj minim şi la pauză, 13-12. Craiovencele vin după o dublă manşă în cupele europene contra campioanei din Slovenia, Krim Ljubljana. Au reuşit să câştige pe propriul teren dar au pierdut calificarea în deplasare.