Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Handbal feminin, Liga Națională: HCM începe balul cu U Cluj

• gruparea vâlceană a dat cea mai mare lovitură înainte de startul sezonului, Patricia Vizitiu e sub comanda lui Constantin Ștefan

În lotul echipei de handbal feminin, HCM Râmnicu Vâlcea, au avut loc multe transformări în această pauză competițională. Au plecat o serie de jucătoare și au venit altele, opt la număr, dintre care nu mai puțin de patru straniere: Petra Blazek, Ines Khouildi (ambele de la Molde HK), Andrea Beleska (Metalurg Skopje) și Elaine Gomes Barbosa (Nykřbing). În plus, au fost aduse Nicoleta Safta (Alba Sebeş), Maria Gavrilă şi Cristina Florica (ambele de la SCM Craiova). Utima lovitură și cea mai importantă a fost transferul Patriciei Vizitiu, handbalistă care a mai jucat la Oltchim Râmnicu Vâlcea dar și la Rulmentul Brașov și HCM Baia Mare, componentă de bază a echipei naționale a României. Obișnuită cu trofeele și cu meciurile importante, Pati este un mare plus pentru HCM care își propune o clasare în partea superioară a ierarhiei din Liga Națională. E clar, însă, că gruparea antrenată de Constantin Ștefan își poate propune chiar un loc europen, fie printr-o clasare favorabilă în Liga Națională, fie prin portița Cupa României.

Deschidem balul cu U Cluj

În primul meci oficial al sezonului, HCM Râmnicu Vâlcea are parte de un adversar accesibil, Universitatea Cluj. Interesant este că ardelencele sunt un client vechi al oltencelor, care le-au învins de aproape fiecare dată, fie în meciuri oficiale, fie în cele amicale. Echipa noastră pornește clar cu prima șansă la victorie, având în vedere diferența evidentă de valoare dintre loturile antrenate de Ștefan, respectiv Carmen Amariei, un fost inter al Oltchimului și al echipei naționale. Disputa va avea loc vineri, cu începere de la ora 18.00, în sala Traian și o să fie prima a actualei ediții a campionatul, restul meciurilor fiind programate sâmbătă și duminică. Ultima dată când cele două echipe s-au întâlnit a fost la turneul amical de la Cluj-Napoca, acolo unde municipalele s-au impus.

Campionat mai slab valoric

Față de sezonul trecut, întrecerea internă este una mai slabă din punct de vedere valoric. În mod normal, campioana en-titre a României dar și a Europei, CSM București, nu va avea probleme să câștige un nou campionat, având în vedere ă principala contracandidată, HCM Baia Mare, s-a desființat. În pauza competițională, alături de HCM Râmnicu Vâlcea s-a mai întărit evident SCM Craiova. HCM Roman și Rulmentul Brașov sunt alte formații valoroase ale campionatului dar este greu de crezut că una dintre ele poate emite pretenții la prima poziție a clasamentului. Pentru celelalte locuri ale podiumului, lupta o să fie una foarte interesantă.

Abonamente la vânzare

Abonamentele pentru jocurile echipei noastre, valabile la meciurile de pe teren propriu din sezonul 2016-2017 al Ligii Naționale, s-au pus deja în vânzare. Cei interesați pot procura abonamentele din cele două locații unde se pot achiziționa, la cortul special amplasat în centrul orașului, lângă Mall dar și la Restaurantul L Accademia del Gusto. În funcție de sectorul rezervat, abonamentele costă 75 lei, 200 lei și 500 lei.

Lotul echipei HCM Râmnicu Vâlcea pentru sezonul 2016-2017:
Portari: Petra Blazek, Daniela Vălean,
Extreme: Ana Maria Simion, Hermina Stoicănescu, Cristina Florica
Interi: Andreea Adespii, Andrea Beleska, Ines Khouildi, Patricia Vizitiu
Centri: Ani Senocico, Maria Gavrilă,
Pivoţi: Elaine Barbosa, Florentina Craiu, Nicoleta Safta
Antrenori: Constantin Ștefan (Master coach), Maria Duca (secund), Nicoleta Lazăr (antrenor cu portarii)

Programul complet al etapei:
HC Buzău-ACS Corona Braşov
HCM Rm. Vâlcea-”U” Cluj
CS Măgura Cisnădie-SCM Craiova
CSM Bistriţa-HC Dunărea Brăila
CSM Unirea Slobozia-CSM Roman
CSM Ploieşti-HC Zalău
CSM Bucureşti-CSU Danubius Galaţi