Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Facebook

Handbal feminin, Liga Naţională: Din nou victorie cu trupa lui Tadici

Foto: Facebook

Acum câţiva ani, disputa dintre echipele de handbal feminin din Vâlcea şi Zalău decidea soarta titlului naţional. În tribunele sălii polivalente Traian erau mii de spectatori iar tehnicianul oaspetelor, Gheorghe Tadici, era inamicul public numărul unu. Asta până să ajungă antrenor principal la Oltchim… Acum situaţia s-a schimbat substanţial. HCM Râmnicu Vâlcea şi HC Zalău s-au întâlnit, din nou, în sala plină de istorie din Vâlcea dar cu un obiectiv cu mult mai slab: locul 8 al clasamentului.

În tribune nu au mai fost mii ci sute de spectatori iar Tadici le e mai dergabă simpatic decât antipatic oltenilor. Chiar şi aşa, a ieşit un meci frumos şi tensionat. Elevele lui Constantin Ştefan au părut decise încă de la început să îşi asigure toate punctele puse în joc şi au condus în permanenţă la două sau trei goluri diferenţă. Ospetele au rămas aproape dar fără să se apropie periculos. La pauză a fost 13-10 şi încă nimic nu era decis. În partea a doua a partidei situaţia s-a repetat, cu HCM Râmnicu Vâlcea la conducere. La zece minute de la reluare tabela arăta 18-16 pentru formaţia noastră, moment în care Clara Vădineanu şi compania au marcat de patru ori, fără să primească gol.

Nu a fost o distanţare decisivă pentru că zălăuancele nu au renunţat la lupta şi au avut şi ele o serie de patru reuşite fără să primească gol. Cu două minute înainte de final a fost 24-22 şi aruncare de la 7 metri pentru oaspete. Mihaela Smedescu a parat şi momentul psihologic a fost în favoarea elevelor lui Constantin Ştefan care în final s-au impus cu 25-23. HCM a urcat pe locul 8 al clasamentului, obiectivul propus pentru acest sezon, cu o etapă înainte de final. Pentru a rămâne acolo, vâlcencele au nevoie de măcar un punct în disputa din deplasare cu Universitatea Cluj. Şi în cazul unui insucces se poate îndeplini obiectivvul, cu condiţia ca zălăuancele să nu învingă, pe propriul teren, pe Corona Braşov.