Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Handbal feminin, echipa națională: Patru vâlcence merg la națională

• Ana Maria Simion și Cristina Florica vor evolua pentru prima echipă, Andreea Adespii și Teodora Popescu pentru lotul secund

Selecționerul naționalei de handbal feminin a României, ibericul Maryin Ambros, a anunțat lotul lărgit care va participa la Trofeul Carpați, competiție găzduită de Cluj Napoca în perioada 26-27 noiembrie și din care se va alege echipa care va face deplasarea la turneul final al Campionatului European din decembrie. Printre jucătoarele care vor juca pentru prima reprezentativă fac parte și două componente ale formației HCM Râmnicu Vâlcea, extrema stânga, Cristina Florica și extrema dreaptă, Ana Maria Simion. S-a format, de asemenea, și o națională B din care fac parte alte două vâlcence, interul Ana Maria Simion (HCM Râmnicu Vâlcea) și Teodora Popescu (Centrul Național de Excelență Râmnicu Vâlcea). Din lotul care se va bate pentru medalii la europene fac parte și alte foste componente ale echipei de legendă, Oltchim Râmnicu Vâlcea: Paula Ungureanu (CSM București), Cristina Neagu (Budicnost Podgorica), Eliza Buceschi (fără contract), Gabi Szucs (Dunărea Brăila), Melinda Geoger (Brest) și Oana Manea (CSM București).

Mulțumim „Mica”!

Trofeul Carpați, competiție de tradiție organizată de FRH, va avea și un moment cât se poate de trist. Pentru handbalista de legendă, vâlceanca prin adopție, Aurelia Stoica Brădeanu, o să fie ultimele meciuri jucate sub tricoul naționalei feminine. „Mica”, ajunsă la 37 de ani, a anunțat că se retrage de sub tricolor și că va mai continua doar la echipa sa de club, CSM București. Brădeanu și-a făcut junioratul la Oltchim Râmnicu Vâlcea, formație unde a avut și una dintre cele mai frumoase perioade ale carierei. Aurelia a jucat 268 meciuri pentru națională, fiind prezentă la 17 turnee finale ale marilor competiţii. În tricoul României, Brădeanu a reușit să obțină două medalii de bronz, una la Europeanul din 2010 și una la Mondialul din 2015 și o medalie de argint, la Mondialul din 2005. Mica a mai evoluat în Ungaria la ETO Gyor și în România la Rapid București.

Handbalistele de la Centrul de Excelență au câștigat procesul cu FRH!

În luna august a anului trecut, o întreagă generație de handbaliste, născute în 98 și 99, au fost mutate de la Centrul Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea tocmai la Brașov! Mai mulți părinți ai fetelor au acționat în instanță Federația Română de Handbal iar unul dintre ei a câștigat deja procesul! Ingrid Bodo, reprezentată de tatăl său, David, a câștigat în instanță rezilierea contractului și va primi și suma de 5.353 de lei, reprezentând indemnizația lunară neachitată jucătoarei, dar și 15.000 de lei daune morale. Alte patru handbaliste așteaptă și ele verdictul care, în mod normal, o să fie unul favorabil, având în vedere verdictul.

HCM termină anul pe locul 8…

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au terminat meciurile oficiale din acest an pe locul 8, unul sub așteptările conducerii și al suporterilor. Obectivul echipei este o clasare în primele șase formații iar cel nedeclarat ar fi fost participarea în viitoarea ediție a cupelor europene. Bilanțul este unul negativ: patru succese, un rezultat de egalitate și cinci înfrângeri, golaverajul de asemenea unul pe minus, 243 de goluri marcate, 254 primite. Cu 13 puncte la activ, HCM este la egalitate cu Măgura Cisnădie și la două puncte distanță de formația de pe locul 7, CSM Bistrița. Turul campionatului se va relua în prima parte a lunii ianuarie, atunci când HCM are de disputat alte două meciuri infernale, pe propriul teren contra brăilencelor de la Dunărea, aflate pe locul secund al clasamentului și în deplasare cu SCM Craiova, una dintre pretendentele la podimul final al ierarhiei.