Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Hai să batem CraiOlguţa!

Sâmbătă, de la ora 17.00, CS Municipal joacă ultima finală a sezonului regulat în faţa liderei clasamentului

CS Municipal joacă sâmbătă, de la ora 17.00, un meci pe viaţă şi pe moarte în faţa liderei la zi a clasamentului sezonului regulat dar şi a play-off-ului, CS Universitatea Craiova. Vâlcenii antrenaţi de Claudiu Niculescu au marea şansă de a urca pe locul secund în ierarhia pentru promovare, la numai un punct de craioveni şi la o lungime de undă de ASA Târgu Mureş. Condiţia este ca vâlcenii să câştige toate cele trei puncte, la orice scor. În tur, CS Universitatea Craiova a reuşit să se impună fără prea mari probleme, cu scorul de 3-1, după ce elevii lui Claudiu Niculescu au primit două goluri în primele 20 de minute ale întâlnirii. Singurul gol vâlcean a fost reuşit de golgheterul la zi al echipei din Zăvoi, Sergiu Negruţ. De atunci şi până acum s-au întâmplat schimbări majore la ambele formaţii. Începând de azi, în centrul municipiului Rm.Vâlcea (la „Ceas”), se va amenaja un stand de unde se vor putea achiziţiona bilete pentru derby. Sunt puse în vânzare următoarele tipuri de bilete: pentru tribuna oficială – 20 de lei, pentru tribuna I – 10 lei, pentru tribuna a II-a – 8 lei, pentru pensionari şi persoane sub 14 ani – 1 leu.

CS Universitatea, „clona” Ştiinţei
bucurie cu niculescu
CS Universitatea Craiova nu e o echipă deloc iubită în Oltenia, nici măcar la Craiova, acolo unde e contestată de marea majoritate a suporterilor. CSU a apărut pe scena fotbalului românesc în acest an şi a fost înscrisă direct în Liga a II-a, din motive ştiute numai de conducerea de atunci a Federaţiei Române de Fotbal. Mai mult decât atât, federalii au vrut să modifice şi regulamentul astfel încât CSU să aibă drept de promovare din primul sezon! Asta în timp ce alte echipe nu au primit licenţa de Liga I din te miri ce motive. Ca exemplu, Damila Măciuca nu ar fi putut juca în primul eşalon chiar dacă promova la finalul campionatului trecut pentru că nu îşi schimbase numele de minimum trei ani! Gruparea a fost înfiinţată de municipalitatea din Craiova şi a copiat totul de la fosta campioană a României, FC Universitatea. Doar numele este schimbat, mai precis prima literă CS în loc de FC. În rest, noua formaţie din Bănie are culorile alb şi albatru, o stemă aproape identică, imnul Ştiinţei. Oficialii de la CSU au încercat să îşi revendice şi suporterii dar aceştia nu s-au lăsat păcăliţi. Galeria din Bănie a continuat să meargă în deplasări cu FC Universitatea, chiar dacă echipa lui Mititelu a fost expulzată de pe stadionul Ion Oblemenco şi a jucat în exil la Turnu Severin şi Roşiorii de Vede. Presa sportivă i-au găsit noii formaţii şi câteva porecle comice, cele mai uzitate dintre ele fiind CS Clona şi CraiOlguţa.

Dilemele lui Niculescu
faza csm16
Tehnicianul principal al vâlcenilor, Claudiu Niculescu, nu ştie dacă va putea conta sâmbătă pe două piese importante. Şansele sunt minime să joace atacantul Ciprian Tănasă, cel a cărui accidentare la genunchi i-a recidivat în timpul partidei de pe propriul teren cu ASA Târgu Mureş. Nici recuperarea lui Edi Stoica, cel care are dureri la muşchii inghinali, nu este certă . Vestea bună este că Florin Matache s-a antrenat normal în această săptămână şi cel mai probabil va reveni printre titulari după ce la meciurile cu ASA şi Olimpia poarta vâlceană a fost apărată de Andrei Popescu. Şi Cătălin Pârvulescu va fi în teren. Fundaşul vâlcean a părăsit pe targă meciul de la Reşiţa cu Metalul, a fost transportat de urgenţă la spital şi i s-a pus un prim diagnotic grav – fractură nazală. Până la urmă lucurile s-au dovedit mai puţin grave, Cătălin având o fisură uşoară. Iniţial s-a spus că el va evolua cu o mască protectoare pe figură dar a intrat în teren la Satu Mare fără ea.

Balint se teme de NKongue!

Noul tehnician al craiovenilor, Gavrilă Pele Balint, a declarat în cadrul unei emisiuni la TVR3 că formaţia sa va veni la Râmnicu Vâlcea să atace şi să câştige toate cele trei puncte puse în joc. „Vâlcea este o echipă preocupată să joace, crează pericol pe benzi, NKongue se mişcă mult şi îşi crează oportunităţi. Noi trebuie să fim organizaţi, să le punem probleme. Să avem ocazii. La Vâlcea trebuie să jucăm ofensiv, în opinia mea calitatea jucătorilor noştri este superioară vâlcenilor”, a spus fostul atacant al Stelei şi al naţionalei României. De partea cealaltă, Claudiu Niculescu va aplica, probabil, o tactică asemănătoare cu cea din partida cu ASA Tg. Mureş, adică un joc prudent şi un contraatac tăios. Şi de această dată Christian NKongue poate fi o piesă importantă. Atacantul de culoare va avea rolul de a hăitui apărarea adversă, pe ambele benzi şi chiar în centru dacă va fi cazul. În plus, Chris este omul de bază la fazele fixe din care a şi marcat golurile decisive cu FC Universitatea şi ASA Târgu Mureş.

Programul etapei:

FCU Craiova – Metalul Reşiţa 0-3 ,
(echipa craioveană s-a retras din campionat)
Gloria Bistriţa – FCM Târgu Mureş
CS Mioveni – Olimpia Satu Mare
CSM Râmnicu Vâlcea – CSU Craiova
CS FC Bihor Oradea – CS Minerul Motru
UTA Arad – FC Olt Slatina