Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ghinion şi un punct pentru CSM

Elevii lui Erik Lincar au terminat la egalitate pe terenul formaţiei Şoimii Pâncota

În condiţile în care obiectivul echipei este promovarea în Liga I, un succes pe terenul unei formaţii venite din Liga a III-a, Şoimii Pâncota, era aproape obligatoriu pentru CS Municipal. Elevii lui Erik Lincar au dat, însă, pentru o echipă a gazdelor bine pusă în teren de Cuedan dar şi peste un teren greu, mic şi cu denivelări. Nu a făcut deplasarea cu CSM una din piesele de bază, Ionuţ Stancu, cel care a jucat pentru echipa secundă, fiind încă în urmă din punct de vedere fizic. Fostul fotbalist al Universităţii Craiova a reuşit să înscrie de trei ori pentru CSM II. Dar să revenim la meciul din Ardeal, vâlcenii nu s-au acomodat prea bine în prima repriză pe care au dominat-o dar fără să îşi creeze ocazii mari de gol. Ba, mai mult, Şoimii puteau deschide scorul încă din debut, când Staicu a reuşit o foarfecă de la câţiva metri distanţă de poarta vâlceană dar Daniel Popescu s-a întins şi a respins în corner. După 0-0 la pauză, repriza secundă a început slab pentru municipali care s-au apărat minute bune şi apoi au primit gol după o lovitură de colţ. Dubeştean a executat cornerul, mingea a prins o traictorie ciudată şi apoi s-a oprit în plasa porţii vâlcene, fără să fi fost deviată de cineva. Din acel moment fotbaliştii de la CS Municipal s-au trezit şi au luat cu asalt poarta adversă. După ce Ionescu l-a întins serios pe Paşcăşău, Erik Lincar a mutat fericit, aruncându-i în luptă pe NKongue şi Coman. În minutul 67 avea să se restabileadcă egalitatea pe tabela de marcaj. Mihai Deaconescu a executat bine o lovitură liberă directă, portarul gazdelor a respins nefericit în faţă şi atacantul camerunez de culoare a fost omul potrivit la locul potrivit. NKongue a ciupit mingea pentru 1-1 şi asaltul oltenilor la poarta adversă a continuat. Vâlcenii nu au mai reuşit, însă, să înscrie golul victoriei, în ciuda ratărilor numeroase, cea mai mare dintre ele fiind semnată de Coman care nu a găsit calea spre gol, singur cu portarul advers. CS Municipal este la mijlocul clasamentului după prima rundă şi în etapa viitoare va evolua pe propriul teren contra argeşenilor de la CS Mioveni, antrenaţi acum de fostul tehnician din Zăvoi, Claudiu Niculescu.

Politehnica preia şefia clasamentului

Prima lideră a ediţiei de campionat este şi prima favorită la promovare, Politehnica Timişoara. Gruparea din Banat a trecut cu bine peste derbiul cu CS Mioveni, pe terenul căreia s-a impus cu 2-0. Câte trei puncte au mai acumulat Metalul Reşiţa, Unirea Târlungeni şi FC Caransebeş. În meciul de la Pâncota s-a înregistrat singura remiză a etapei de debut a campionatului.

„Luca” l-a spionat pe Niculescu

Managerul general al echipei CS Municipal, Lucian Munteanu, a fost prezent la meciul dintre CS Mioveni şi Politehnica Timişoara, în timp ce delegaţia vâlcenilor de la Pâncota a fost condusă de preşedintele Bogdan Medrea. Formaţia din Zăvoi va juca în următoarele runde exact cu cele două combatante de pe terenul „Nicolae Dobrin”, CS Mioveni, respectiv Politenica Timişoara. Ambele dispute vor avea loc pe stadionul municipal din Zăvoi.

Rezultatele primei etape:

CS Mioveni – ACS Poli Timişoara 0-2

Şoimii Pâncota – CSM Râmnicu Vâlcea 1-1

Fortuna Poiana Câmpina – Metalul Reşiţa 1-2

FC Caransebeş – Olimpia Satu Mare 1-0

Unirea Tărlungeni – FC Olt Slatina 2-1

FC Bihor Oradea stă