Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gațu și Melinte le premiază pe chimiste

campioana României termină această ediție a Ligii Naționale pe propriul teren cu Știința Baia Mare

Oltchim Râmnicu Vâlcea nu a avut un adversar pe măsură în Liga Națională nici în această ediție de campionat. Elevele lui Radu Voina vor termina sezonul fără înfrângere, cu doar un singur rezultat de egalitate, la Cluj Napoca și vor finaliza sezonul pe propriul teren, cu întâlnirea contra băimărencelor de la Știința. La finele meciului vor fi acordate medaliile de campioane ale României, la festivitate urmând să participe președintele FR Handbal, Cristian Gațu. De asemenea, jucătoarele care au fost prezente în lotul național al României la Campionatul European și au cucerit medaliile de bronz, vor avea parte de o premiere specială din partea fostei mari sportive, Doina Melinte, din partea Ministerului tineretului și Sportului. Din ultima rundă s-a disputat deja un meci, HCM Buzău și CSM București terminând la egalitate, 34-34. Altfel, podiumul clasamentului nu se mai poate modifica, indiferent de rezultatele din ultima etapă, clujencele de la Universitatea urmând să câștige argintul și bucureștencele de la CSM, revelația campionatului, pe cele de bronz. Pe ultimul loc al ierarhiei a terminat HCM Buzău, o formație care pe vremuri avea pretenții de cupele europene, în eșalonul inferior urmând să ajungă și Universitatea Re șița.

Trei antrenori principali într-un singur sezon

Oltchim Râmnicu Vâlcea a avut în acest sezon trei antrenori principali. Gruparea chimistă a început campionatul lui Peter Kovacs pe banca tehnică. Acesta a fost schimbat după câteva luni cu daneza Anja Andersen. Lovitura de imagine a fost una semnificativă dar rezultatele au fost foarte slabe. Cu Anja pe bancă, Oltchim a ratat accederea în semifinalele Ligii Campionilor și nordica a fost demisă și schimbată cu Radu Voina. Selecționerul României își va trece în palmares al doilea titlu național la un club feminin și își dorește și prima Cupă a României la finele acestei luni.

Rezultatele penultimei etape: SCM Craiova Tomis Constanța 33-35 Știința Baia Mare Rulmentul Brașov 31-28 Oțelul Galați Oltchim 26-32 HCM Roman Cetate Deva 31-27 HC Zalău Universitatea Re șița 31-19 CSM București Universitatea Cluj 33-25 Dunărea Brăila HCM Buzău 39-31

Vlad Soare