Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Gata cu gluma, să batem Constanţa!

Handbal Club Municipal a fost foarte aproape de a ajunge în turneul de play-off al acestei ediţii de campionat, în al doilea an de al înfiinţare. Jucătoarele antrenate de Dumitru Muşi şi Maria Duca au terminat pe 9, prima echipă sub linie şi, începând de joi, se vor lupta pentru evitarea retrogradării. Primul adversar este Neptun Constaţa, joi de la ora 18.00, în sala sporturilor Traian.

Putem ajunge Slobozia, ne pot ajunge Constanţa şi Clujul!

Situaţia din clasamentul de play-out este una complicată. HCM începe de pe locul III şi în mod normal poate să mai urce până la final măcar o poziţie şi să se salveze înainte de cel de-al doilea turneu. Pe de altă parte, există pericolul ca elevele lui Dumitru Muşi să fie ajunse de următoarele două clasate, Neptun Constanţa şi Universitatea Cluj, caz în care retrogradăm direct în Divizia A!.

Victorie obligatorie cu Neptun!

În ecuaţia salvării corecte de la retrogradare, HCM trebuie să se impună în toate cele cinci partide pe care le va disputa pe propriul teren şi să „ciupească” măcar trei puncte din deplasare, de preferat la Slobozia sau Deva. Aşadar, succesul cu Neptun Constanţa este unul absolut necesar. Cele două partide jucate contra echipei de pe Litoral în sezonul regulat au fost foarte dificile pentru vâlcence, chiar dacă de fiecare dată au fost favorite. La Râmnicu Vâlcea oaspetele au condus o bună perioadă de timp, au dat impresia că se vor impune dar HCM a revenit şi a câştigat la limită. La Constanţa situaţia a fost asemănătoare, echipa vâlceană fiind condusă mai bine de 45 de minute. Janina Luca şi compania au revenit tot pe final, au egalat dar nu au avut puterea de a întoarce rezultatul şi au pierdut.

Andreea Enescu, principalul pericol

Aproape întregul joc al Constanţei se învârte în jurul fostei hadbaliste a Oltchimului, Andreea Tâlvâc Enescu. Într-o zi bună, actuala golgheteră a Ligii Naţionale de handbal feminin îşi poate purta spre victorie colegele de echipă, aproape de una singură. CSU Neptun Constanța, formaţie antrenată de Ion Crăciun mai are câteva jucătoare periculoase, Tamara Bokaric, Andreea Mărginean sau Mădălina Toma dar se bazează în special pe forţa grupului.Au dezavantajul unei bănci de rezervă „scurte”.

Lotul echipei Nentun Constanţa:

Diana Petrescu (portar), Andreea Bărbos, Tamara Bokaric, Andreea Mărginean, Mădălina Toma, Larisa Tamaș, Alexandra Orșivschi, Andreea Ivan, Andreea Enescu, Cristina Strahan, Teodora Constantin, Oana Frinc, Adriana Mușat, Carmen Iordache, Andra Sandu, Bianca Căldare, Andreea Iordache

Bate Clujul la Slobozia?

O altă partidă interesantă a rundei de debut a turneului de play-out va avea loc la Slobozia, acolo unde Unirea va primi vizita Universităţii Cluj-Napoca. Oaspetele sunt în acest moment pe un loc care le duce direct în eşalonul inferior în timp ce noua formaţie a vâlcencei Victorina Bora este pe loc care asigură menţinerea în Liga Naţională.

Programul primei etape:

CSM Cetate Deva-Mureșul Tg. Mureș
CSM Unirea Slobozia-„U” Alexandrion Cluj
HCM Rm. Vâlcea-CSU Neptun Constanța