Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: La Vâlcea a luat ființă Academia de Fotbal ”Victoraș Iabob”

Fosta vedetă de la Steaua București, atacantul Victoraș Iacob, cel care ridica tribunele în picioare când dădea goluri spectaculoase, s-a întors în orașul natal Râmnicu Vâlcea și intenționează să deschidă o Academie de fotbal. În țară, mai sunt două asemenea academii, Hagi, la Constanța și Gică Popescu la Craiova, iar Victoraș Iacob crede că Vâlcea poate fi un teren propice unde să descopere tineri talentați care doresc să facă performanță.
Deja, Academia a dobândit personalitate juridică, iar Victoraș pune la punct ultimele detalii pentru ca la 1 octombrie să deschidă oficial Academia. Fostul atacant al Stelei se află în discuții avansate pentru a stabili baza sportivă unde vor avea loc antrenamentele.
”Suntem deja pe ultima sută de metri în ceea ce privește organizarea acestei Academii. Este visul meu pe care acum îl văd împlinit și le am alături pe surorile mele, foste handbaliste la Oltchim. Deocamdată, fac naveta între București și Vâlcea. În perioada următoare vom începe antrenamentele. Sunt încrezător că putem da drumul pe 1 octombrie.
Sper ca prin această şcoală să se deschidă pofta către fotbal, către performanţă pentru micii fotbaliști. Vreau să înțeleagă că doar prin muncă și perseverență își pot realiza visurile. Avem potențial uman pe care vreau să-l scot la iveală. Am o relație foarte bună cu Academia lui Hagi și cred că vom avea o colaborare constructivă”, ne-a declarat Victoraș Iacob, cel care și-a început cariera fotbalistică pe meleaguri vâlcene, la Chimia Râmnicu Vâlcea.
Pentru că siteul este încă în lucru, cei care doresc să se înscrie la Academia lui Victoraș Iacob, pot lua legătura cu sora acestuia, Monica Iacob, la nr. de telefon 0770.624.211.

Victoraș Constantin Iacob este cunoscut pentru activitatea sa ca atacant al echipei Steaua București, fiind golgheterul ei în cupele europene în sezonul 2005-2006, cu opt goluri. La Steaua a obținut un titlu de campion, o supercupă, o calificare în semifinalele Cupei UEFA și o calificare în Liga Campionilor. Ca fotbalist, a fost un vârf masiv de careu, cu o bună lovitură de cap, marcând prin acest procedeu o mare parte din goluri.
A jucat în cinci meciuri pentru naționala de tineret a României și a mai fost de-a lungul vremii sub contract cu echipe românești ca Rocar București, Universitatea Craiova, FC Național, Oțelul Galați, Rapid București, CS Otopeni, Concordia Chiajna și FC Universitatea Cluj. Iacob a strâns 183 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc, înscriind 49 goluri (cele mai multe, 13, în sezonul 2004-2005).
A mai activat în Germania, la FC Kaiserslautern și în Grecia, la Iraklis Salonic, unde a terminat al treilea în clasamentul golgheterilor din Superliga Greciei, sezonul 2010-2011, cu 11 goluri, la Aris Salonic și la Niki Volos. După retragere l-a susținut pe Răzvan Burleanu la alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal (FRF), fiind numit ulterior de acesta în Comisia Tehnică a Federației.