Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Liga a II-a: Viperele, gură de aer la Brăila

• CSM a reușit prima victorie în deplasare și a revenit la 0 în clasamentul adevărului

După trei înfrângeri consecutive, CSM Râmnicu Vâlcea a început partida de la Brăila cu doi fotbaliști noi în unsprezecele de start. Portarul Cabuz a intrat în locul lui Vlad Muțiu, care a greșit decisiv în meciul contra Forestei în timp ce Florin Costea a debutat în atac, acolo unde a făcut cuplu cu Robert Dina. Meciul a fost unul echilibrat în debut, cu o ușoră dominare a echipei noastre, în fața a puțini spectatori care au ales să vadă întâlnirea pe bătrânul stadion de la malul Dunării.

Viperele au condus la pauză cu 1-0

După o șarjă ofensivă a lui Costea, rămasă fără rezultat, prima ocazie notabilă a fost consemnată în minutul 19 și a fost trecută în contul gazdelor. Cabuz nu a puut interveni la o centrare venită de pe flancul drept și Pușcașu a reluat cu capul, din apropiere, pe lângă. În minutul 26 Dacia Unirea a fost, din nou, aproape de gol dar Adăscăliței a șutat puțin pe lângă, din interorul careului, la o fază în care Cabuz a plonjat pe minge. Peste câteva minute, Bebe Vasile a croșetat bine pe partea dreaptă a atacului vâlcean, a pătruns în careu dar nu a găsit pasa decisivă spre Florin Costea. La faza imediat următoare tot „Cioară” șutat dar mingea a fost deviată și reținută de portarul brăilean. În minutul 38 avea să fie 0-1, după o fază lucrată de foștii atacanți ai Universității, Costea și Dina. Dina a trimis cu călcâiul pentru „Cioară” care a șutat din drob, fără speranțe pentru Cristi Mitrea. Tot foștii „juveți” puteau duce scorul la 0-2, Dina a lăsat în spate trei adversari, i-a pasat lui Costea dar lobul acestuia a greșit de puțin ținta. CSM a intrat la cabine cu avantaj minim și speranțele iubitorilor de fotbal din Vâlcea pentru un prim succes în deplasare erau mari. Urmau, însă, alte cel puțin 45 de minute de luptă în fața unui adversar rănit.

Victorie mare!

Cele două echipe au început repriza secundă fără schimbări în unsprezecele de start. Gazdele au început mai sus mitanul secund dar echipa noastră a echilibrat rapid și a continuat să aibă o posesie mai bună. Primul care a mutat a fost Alin Pânzaru, cel care l-a aruncat în teren pe veteranul Sorin Frunză, cel care este și director sportiv al brăilenilor și care anunțase că a renunțat la activitatea competițională. În teren a intrat și Onciu și gazdele sperau în revigorarea atacului Daciei. Soluțiile au rămas, însă, puține pentru brăileni în fața unei apărări ermetice a echipei noastre. Gane a mutat prima dată după 70 de minute de joc, Drăghici lăsându-i locul lui Cârstea. Apoi, câteva minute mai târziu Samson s-a simțit rău, în locul său intrând Cristea. Nici CSM nu a pus mari probleme în atac dar Costea putea face 2-0 în minutul 75, șutul său de la marginea careului s-a dus puțin pe lângă. Până la finalul timpului regulamentar ne-am apărat perfect și Dacia Unirea nu și-a creat nici măcar o ocazie notabilă. S-a terminat 0-1 și echipa noastră a bifat primul succes în deplasare din acest sezon și a revenit la 0 în clasamentul adevărului. În runda viitoare, Viperele Albastre joacă pe propriul teren cu Metalul Reșița, sâmbătă de la ora 11.00.

Costea, titular și căpitan la primul meci

Chiar înainte de deplasarea de la Brăila, oficialii vâlceni au reușit să obțină cartea verde pentru fostul atacant al Stelei și al Universătiții Craiova. Jerry Gane a decis să mizeze pe „Cioară” încă din primul minut, acesta preluând și banderola de căpitan al echipei de la Cătălin Pârvulescu. Florin a debutat cum nu se putea mai bine, cu un gol de trei puncte pentru echipa noastră.