Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Liga a II-a: Victorie mare pentru Vipere

CSM Râmnicu Vâlcea a început meciul contra arădenilor de la Șoimii Pâncota cu sabia deasupra capului. Orice rezultat în afara victoriei aproape le anula șansele Viperelor Albastre de a mai spera într-o calificare la turneul de play-off, în condițiile în care Brașovul surclasase, cu o zi înainte, pe Olimpia Satu Mare. Pelici a avut destule probleme de lot și nu i-a putut folosi pe Cucui și Piscanu, ambii accidentați dar nici pe Ionuț Stoica și Costin Stoica, suspendați pentru cumul de cartonașe galbene. În aceste condiții căpitan a fost numit Cătălin Pârvulescu, în timp ce Andrei Ludușan a jucat vârf împins iar Răvan Dâlbea fundaș central. Meciul a înceăut pe o vreme câinească, sub privirile a puțini spectatori care au sperat ca CSM să spargă gheața după patru partide în care s-a câștigat un singur punct, și acela în deplasare.

Ne-au condus la pauză

În prima repriză lucrurile nu au mers tocmai bine pentru CSM Râmnicu Vâlcea. După ce Octavian Vasile a trimis primul șut spre poarta adversă, oaspeții au deschis scorul. Leucuță a șutat inteligent din marginea careului mare și l-a învins pe Fildan. A urmat o cursă de urmărire pentru Viperele Albastre. Vâlcenii puteau egala la ocazia imensă a lui Firțulescu, cap pe lângă din șase metri. Puteam să fim conduși, însă, cu 2-0 dacă Alin Mihai puncta, singur cu Fildan, cel care a avut două intervenții reușite. Primele 45 de minute s-au terminat cu capul peste al lui Pârvulescu și șutul pe lângă al lui Artean.

2-1 și suntem în cărți

În partea a doua a întâlnirii lucrurile s-au schimbat radical. CSM a atacat în valuri și era clar că se poate întoarce situația de pe tabela de marcaj. După 65 de minute de joc, Andrei Ludușan a egalat la 1 după ce a profitat la maximum de o învălmășeală în careul advers. Apoi oaspeții au rămas cu unul și cu doi jucători în minus. Ocaziile au curs pe bandă rulantă. Albert Voinea a fost în două rânduri aproape de golul victoriei, dar de fiecare dată a trimis în portar din situații perfecte. Apoi Dragoș Firțulescu a șutat periculos dar Cioară a respins în corner. Golul a venit târziu, abia în prelungiri. Dragoș Firțulescu, probabil cel mai bun jucător de pe teren, a șutat și mingea s/a schurs printre picioarele lui Cioară, erou până atunci. S-a terminat 2-1 și CSM își păstreză intacte șansele de play-off. Urmează meciul de sâmbătă cu FC Brașov, un nou succes asigurându-le vâlcenilor locul în primele șase.