Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Dan Lixandru

Fotbal, Liga a II-a: Punct mare la Arad

Foto: Dan Lixandru• Elevii lui Gane au fost la un pas de a pleca din Ardeal cu toate cele trei puncte deși au fost conduși încă din minutul 3

La prima vedere nici fotbaliștii de la UTA și nici cei de la CSM Rm. Vâlcea nu păreau pregătiți de startul noii ediții a campionatului Ligii a II-a. Ardelenii veniseră cu o singură zi înainte dintr-un cantonament din Italia, oltenii făcuseră transferuri multe și aveau minusuri la capitolul omogenitate. Chiar și așa, gazdele erau favorite pe hârtie, mai ales că CSM nu putea conta pe două piese importante, Mihai Dina și Călin Cristea, ambii așteptând, încă, cărțile verzi.

Conduși după 100 de secunde. Muțiu apără penalty

Meciul a început cum nu se putea mai prost pentru Viperele Albastre. Nici nu trecuseră trei minute și arădenii aveau să fie în avantaj pe tabela de marcaj. Puținii spectatori prezenți pe stadionul Motorul se așteptau la un scor fluviu dar Viperele Albastre s-au regrupat și au început să pună mari probleme. Vâlcenii au ajuns din ce în ce mai des în careul advers și egalarea a venit logic. La 20 de minute de la debut, Bogdan Geantă a prins un șut frumos, mingea s-a dus direct la vinclu pentru 1-1 și era clar că participanta la barajul de promovare în Liga I nu avea să aibă un meci deloc ușor. Finalul primului mitan a fost unul incendiar. Centralul a arătat punctul cu var la o fază cel puțin discutabilă. După un duel între Neag și Strătilă gazdele au beneficiat de un penalty. A executat Copil dar Muțiu s-a arcuit și a barat. La faza imediat următoare Ceapă a fost busculat clar în careu dar de această dată jocul a fost lăsat să continue, în ciuda protestelor oltenilor.

Aproape de victorie

În ciuda căldurii aproape insuportabile, meciul a continuat să fie unul interesant și animat și în partea a doua a sa. Cele două echipe au trecut pe rând pe lângă preluarea avantajului pe tabela de marcaj. Vâlcenii au fost mai periculoși, în special pe contraatac. CSM avea să înscrie prima. Juniorul Cârstea a pătruns în careu, a fost faultat clar dar a preferat să continue faza și să îi paseze lui Geantă care a șutat puternic. Miron a respins în față și tot Cârstea a reluat din cădere pentru 1-2. Probabil acesta ar fi fost și scorul final dar centralul și-a intrat, din nou, în rol și l-a eliminat pe Drăghici mult prea ușor. Rămași în inferioritate numerică, oltenii s-au apărat eroic dar au fost egalați în final, după un gol marcat de un fost fotbalist din Zăvoi, Curtuiuș. S-a terminat 2-2 și CSM are șansa să obțină primul succes al sezonului sâmbătă, în Zăvoi, unde va vor veni timișorenii de la ASU.

Rezultatele primei etape:

Luceafărul Oradea – Academica – amânat
CS Afumaţi – Şoimii Pâncota 16-0
Sepsi OSK – FC Braşov 2-3
Juventus – CS Mioveni 4-1
Olimpia Satu Mare – Metalul Reşiţa 5-0
Dunărea Călăraşi – Dacia Unirea 1-2
Un. Tărlungeni – Foresta Suceava 4-1
UTA B. Doamnă – CSM Rm. Vâlcea 2-2
ASU Poli – Chindia 3-4
CS Baloteşti – ACS Berceni 4-1

Etapa viitoare:
Academica – ACS Berceni
Chindia – CS Baloteşti
CSM Rm. Vâlcea – ASU Poli
Foresta Suceava – UTA B. Doamnă
Dacia Unirea – Un. Tărlungeni
Metalul Reşiţa – Dunărea Călăraşi
CS Mioveni – Olimpia Satu Mare
FC Braşov – Juventus
Şoimii Pâncota – Sepsi OSK
Luceafărul Oradea – CS Afumaţi

„A fost un debut bun, meritam victoria”

Tehnicianul echipei noastre, Ionel Gane, este mulțumit de rezultatul meciului de la Arad și crede că Viperele Albastre meritau victoria: „A fost un debut bun, de bun augur. Sunt mulțumit în mare parte de modul în care s-au comportat băieții. În rest eu zic că am controlat întâlnirea, am avut posesie, ocazii mari. Păcat de finalul de meci, am primit gol la o neatenție, meritam victoria chiar dacă am jucat în 10. Una peste alta, punctul de la Arad este unul bun, obţinut pe terenul unei echipe bune. Este un punct de moral. Nu i-am putut folosi pe Dina și Cristea, care nu au primit cărțile verzi. Nu comentez arbitrajul deși am dubii mari la câteva faze. Important este că am debutat cu dreptul și avem un moral bun înainte de disputa cu ASU Poli Timișoara unde sperăm să jucăm cu mulți spectatori în tribune”.

„Băieții și-au făcut datoria„

Tehnicianul principal de la UTA Arad, Roland Nagy, este mulțumit și el de rezultatul din meciul cu CSM Rm. Vâlcea, în ciuda faptului că formația sa a pierdut două puncte importante în clasamentul adevărului: „Având în vedere prin ce am trecut în ultimele zile, cred că băieţii şi-au făcut datoria, au dat tot ce au avut mai bun din ei. Nu vreau să intru în amănunte, doar spun că sunt nemulţumit, aşa că nu vreau să răbufnesc. Sunt prea multe care s-au adunat, dar nu eu am făcut programul, iar acum s-a văzut rezultatul. Am scos un punct dintr-un meci ce părea pierdut, puteam mai mult dacă la unele faze marcam, cum a fost, de exemplu, acel 11 metri. Copil a avut atitudine, a luat mingea şi s-a dus să bată, aşa că nu puteam să-l întorc din drum, după ce şi-a pus mingea la punctul cu var. El şi Chindriş au fost desemnaţi, acesta era nemulţumit, dar dacă se marca cred că toată lumea era mulţumită. Oricum, vă spun să nu visăm că vom repeta sezonul trecut. Ar fi o greşeală, ne facem rău dacă visăm cu ochii deschişi la aşa ceva”.