Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Liga a II-a: Meciul salvării

• CSM joacă pe propriul teren cu Unirea Târlungeni și poate risipi o mare parte a grijilor dacă se impune • vâlcenii i-au învins de fiecare dată pe brașoveni

CSM Râmnicu Vâlcea nu mai are voie să facă pași greșiți în finalul acestui sezon competițional pentru a rămâne în Liga a II-a indiferent de rezultatele pe care le vor avea contracandidatele la salvarea de la retrogradare. Elevii lui Adrian Dulcea joacă sâmbătă, de la ora 11.00, pe propriul teren, în compania brașovenilor de la Unirea Târlungeni și cele trei puncte le asigură menținerea pe locul 8 al clasamentului sau îi urcă pe poziția a șaptea în cazul în care Olimpia Satu Mare nu se impune în deplasarea de la Cluj-Napoca. Orice alt rezultat, însă, le dă mari emoții vâlcenilor care pot ajunge pe loc de baraj și chiar pe loc retrogradant, având în vedere că Șoimii Pâncota are un meci lejer pe propriul teren cu ultima clasată, Metalul Reșița.

Scandal în turul play-out-ului

În cele trei meciuri disputate în acest sezon competițional, CSM Râmnicu Vâlcea a reușit să se impună de fiecare dată. În sezonul competițional, în Zăvoi, trupa antrenată atunci de Alex Pelici a reușit să se impună cu scorul de 2-0, ambele reușite fiind trecute în contul lui Marius Staicu, plecat în iarnă la Gaz Metan Mediaș. În retur scorul a fost de 3-1 pentru Viperele Albastre, după 90 de minute mai dificile decât o arată scorul final, mai ales că brașovenii au condus cu 1-0. Au marcat pentru echipa noastră Ludușan, Albert Voinea și Bebe Vasile. În fine, în prima deplasare din play-out, CSM s-a impus la limită cu 1-0, după reușita lui Andrei Neagoe, din prelungiri. Au fost 90 de minute extrem de tensionate care s-au terminat cu o îmbrânceală generală. Mai mult decât atât, la cabine, Denis Dumitrașcu a fost lovit cu pumnul de un spectator de la Târlungeni.

Dâlbea și Samson lipsesc

Adrian Dulcea nu poate conta în meciul de sâmbătă pe două piese importante. Răzvan Dâlbea este accidentat și este greu de crezut că poate să fie recuperat până la ora partidei dar tehnicianul vâlcean are variante numeroase la închidere. De asemenea, Samson Nwabuere este suspendat o etapă după cartonașul roșu încasat în deplasarea de la Satu Mare. Și pe bandă Dulcea are variante de înlocuire.

Meci de care pe care la Cluj-Napoca

Un alt meci important al etapei va avea loc la Cluj-Napoca acolo unde se vor afla față în față două formații aflate în luptă directă pentru evitarea retrogradării, Universitatea și Olimpia Satu Mare. Oaspeții rămân în cărți indiferent de rezultat dar își asigură menținerea în eșalonul secund în cazul în care nu pierd în timp de clujenii mai pot spera la una din primele două poziții doar dacă se impun în timp ce un insucces îi scoate și din calculele participării la barajul de supraviețuire.

Luptă mare și în Seria I

Și în play-out-ul celeilalte serii este luptă mare pentru salvarea directă de la retrogradare. În cazul în care va ajunge să joace barajul, CSM Râmnciu Vâlcea ar putea întâlni adversare puternice. În acest moment, CS Berceni, Rapid Suceava și Bugovina Pojorâta speră să evite retrogradarea directă dar și barajul, în condițiile în care CS Balotești și Gloria Buzău sunt deja salvate iar Ceahlăul Piatra Neamț deja retrogradată. Cel mai puternic adversar pare să fie chiar echipa aflată acum pe trei, CS Balotești.

Programul etapei:
CSM Rm. Vâlcea – Unirea Târlungeni
Universitatea Cluj – Olimpia Satu Mare
Şoimii Pâncota – Metalul Reşiţa

Clasament:

1 Olimpia Satu Mare 8 30
2 CSM Râmnicu Vâlcea 8 29
3 Şoimii Pâncota 8 28
4 Universitatea Cluj 8 27
5 Unirea Tărlungeni 8 20
6 Metalul Reşiţa 8 -10

Etapa viitoare, ultima a turneului de play-out:
Metalul Reșița – CSM Rm. Vâlcea
Unirea Târlungeni – U Cluj
Olimpia Satu Mare – Șoimii Pâncota
*locurile 1 şi 2 se vor salva de la retrogradare
**locul 3 va juca un baraj de menţinere în Liga 2 cu ocupanta locului 3 din play-out-ul Seriei I
***locurile 4, 5 şi 6 vor retrograda în Liga 3

Pentru CSM au marcat în acest campionat
Staicu (13), Luduşan (5), Neagoe (5) , Firţulescu (5), Voinea (2), Tomozei (2), C. Stoica (4), I. Stoica, Dumitrascu, Vasile (2), Cucui, B. Geanta, Pârvulescu, Georgescu (2), Dâlbea