Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: CSM Ramnicu Valcea

Fotbal, Liga a II-a: Gata pauza, începe „balul”

Foto: CSM Ramnicu Valcea

În Zăvoiul vâlcean nu s-a mai simţit aer de Liga I de aproape 30 de ani. În 1987, Chimia Râmnicu Vâlcea, formaţia care are în palmares şi o Cupă a României, retrograda în Divizia B, apoi sfârşeşte în fotbalul judeţean, după alţi câţiva ani. De atunci au fost ami multe tentative de revenire în elită, toate eşuate. La finalul acestui sezon competiţional CSM Râmnicu Vâlcea are şansa să revină în Liga I, Gaz Metan Mediaş fiind, de departe, cel mai periculos adverar din Seria de Vest. În cazul în care termină sezonul pe primul loc, elevii lui Alex Pelici merg direct în Liga I. Locul secund duce la barajul de promovare, alături de formaţia de pe locul II din Seria de Est şi de o echipă din Liga I.

Bilanţ pozitiv în meciurile amicale

În această pauză competiţională CSM Râmnicu Vâlcea a jucat şapte meciuri amicale, bilanţul fiind de patru victorii, două înfrângeri şi un rezultat de egalitate. Cel mai tare meci a fost cel de pe propriul teren, contra uneia dintre formaţiile puternice din primul eşalon, Pandurii Târgu Jiu. Vâlcenii au cedat la limită dar au făcut 90 de minute solide, ratând o sumedenie de ocazii, printre care şi două lovituri de la 11 metri. Tare a fost şi partida de la Curtea de Argeş contra echipei FC Clinceni, câştigată de echipa noastră cu 1-0. Îngrijorător este că CSM îşi crează multe ocazii dar finalizezază puţin. De asemenea, de luat în calcul este că un singur atacant a reuşit să puncteze, Andrei Luduşan, contra Clinceniului. În rest, mijlocaşii şi fundaşii Viperelor Albastre au adus golurile.

Meciuri amicale din această pauză competiţională:

CSM – FC Hermannstadt 4-0
Au marcat: Iordache, Piscanu, Pârvulescu şi Neagoe

CSM – Pandurii Târgu Jiu 0-1

Sporting Turnu Măgurele – CSM Rm. Vâlcea 0-1
A marcat Claudiu Ştefan

CSM – Metalurgistul Cugir 0-1

FC Clinceni – CSM 0-1
A marcat Răzvan Dâlbea

CSM – Juventus Bucureşti 2-2
Au marcat: Georgescu şi Bratu

Metalurgistul Cugir – CSM 0-1
A marcat Luduşan

Două plecări importante, patru transferuri tari

În pauza competiţională CSM Râmnicu Vâlcea a pierdut doi fotbalişti importanţi. Primul plecat a fost Marius Staicu, cel care a ales să semneze cu rivala la primele locuri, Gaz Metan Mediaş. „Staikonne” a fost golgheterul CSM-ului în prima parte a campionatului când a prins o perioadă de graţie a carierei sale. De asemenea, a plecat şi Marius Tomozei, un alt jucător care şi-a făcut pe deplin datoria în etapele scurse până acum. „Tomiţă” a făcut saltul în primul eşalon, semnând cu moldovenii de la FC Botoşani la care va evolua timp de trei sezoane.

Oficialii din Zăvoi au sperat până în ultimul moment ca Marius să se întoară în Zăvoi, fie şi sub forma unui împrumut. Au mai plecat, sub formă de împrumut, Darius Preda, la Metalurgistul Cugir şi Andrei Marin, Atletic Bradu. La capitolul „veniri”, echipa din Zăvoi a reuşit patru transferuri. Au semnat cu CSM mijlocaşii Răzvan Dâlbea, venit de la Unirea Târlungeni, Andrei Artean (CSU Poli Timişoara), Costin Stoica (FC Caransebeş) şi Kevin Trabalka (Dinamo Bucureşti). Primii trei au reuşit să îşi dovedească valoarea şi, probabil, o să fie printre titularii din partea a doua a sezonului.