Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Liga a II-a: Din nou egal

• CSM nu a reușit să treacă de sibienii de la FC Hermannstadt dar Viperele Albastre sunt în creștere de formă

După o victorie, 3-0 cu CS Șirineasa, o înfrângere, 0-2 cu Pandurii Târgu Jiu și un rezultat de egalitate, 1-1 cu Juventus București, fotbaliști de la CSM Râmnicu Vâlcea au jucat un nou meci de verificare, pe propriul teren, contra sibienilor de la FC Hermannstadt care vor evolua în eșalonul al treilea. Pe o căldură aproape sufocantă jucătorii celor două echipe au încercat să își dozeze puterile și au ieșit 90 de minute frumoase, cu patru goluri. Primii care au marcat au fost elevii lui Jerry Gane, prin juniorul Radu Georgescu, cel care a urmărit o centrare a lui Sorin Bușu și a profitat de gafa portarului sibian. Bucuria Viperelor nu a durat mult pentru că FC Hermannstadt a egalat la o nesincronizare a apărării oltene și la pauză a fost 1-1. În partea a doua a meciului cei doi tehnicieni au făcut multe schimbări, în teren intrând toți fotbaliștii apți. Golurile au fost tot două și în mitanul secund. CSM a preluat avantajul pe tabelă după un șut violent al fundașului Neag și ardelenii au egalat după un unsprezece metri transformat. S-a terminat 2-2 și echipa din Zăvoi pare să câștige la capitolul omogenitate.

Debutul campionatului, amânat 7 zile

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a decis amânarea startului noii ediții de campionat a eșalonului secund. Astfel, noul sezon al eşalonului secund nu va mai începe pe 30 iulie, ci pe 6 august. Țintarul pentru Liga 2 a fost mutat de lunea aceasta pentru 1 august, adică echipele îşi vor afla programul cu doar cinci zile înainte de startul sezonului. „Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din data de 22 iulie 2016 amână pentru o săptămână (începând de luni, 25.07.2016) aprobarea componenţei nominale a Ligii a 2-a şi implicit tragerea la sorţi a jocurilor Ligii a 2-a. Amână debutul campionatului Ligii a 2-a, ediţia 2016 -2017, cu o săptămână. Acordă termen pentru depunerea cererii de înscriere până miercuri, 27.07.2016, cluburilor cu drept de participare în Liga a 2-a care doresc să se înscrie în Liga a 3-a, respectivele cluburi urmând a fi admise în Liga a 3-a doar în limita locurilor disponibile pentru un sistem competiţional cu 5 serii a câte 16 echipe. În situaţia în care vor fi formulate mai multe cereri decât locurile disponibile, criteriul de departajare va fi locul ocupat în clasamentul Ligii a 2-a în sezonul anterior”, se anunță în comunicatul emis de FRF.

Costea, șanse mari să rămână

Atacantul Florin Costea are șanse mară să joace în sezonul viitor pentru CSM Râmnicu Vâlcea, formație alături de care se pregătește de luni bune. Vârful vâlcean a făcut deja vizita medicală și va rămâne în Zăvoi în cazul în care nu găsește un club în străinătate. „De când am început pregătirea este prezent zi de zi la antrenamente. Este decizia lui dacă va rămâne sau nu la noi. Cred că va rămâne, iar eu încerc să-l pregătesc cât mai bine. Mi-aș dori să înceapă sezonul pe 7 sau 15 august, dar ne vom prezenta la start indiferent de data stabilită, asta e „, spune tehnicianul Jerry Gane.

Planurile lui Samson

Nigerianul Samson Nwabueze a ajuns în România acum mai bine de opt ani pentru a participa la cursurile unei şcoli de fotbal din Buşteni şi de atunci nu a mai plecat în ţara natală. De peste patru ani s-a stabilit la Râmnicu Vâlcea, joacă pentru CS Municipal, şi se consideră pe jumătate oltean, mai ales că se va căsători cu o vâlceancă get-beget. „Fără doar și poate o să fie un campionat dificil. Asta și pentru că urmează deplasări lungi, și în Ardeal și în Moldova dar și pentru că din două serii se va face una singură și e clar că vom evolua împotriva celor mai bune echipe din România la nivel de eșalon inferior. E clar că ne vom lupta în partea superioară a clasamentului. Trebuie să o luăm pas cu pas, meci cu meci, să strângem cât mai multe puncte. Fiecare dintre noi trebuie să ne facem datoria pentru ca totul să fie bine.Pe spectatori îi rog să fie alături de noi. Fotbalul se joacă pentru spectatori. Noi jucăm pentru spectatori, fără ei nu se poate face nimic. Vom încerca să-i mulțumim, să îi facem să fie mândri de noi „, spune nigerianul.