Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Liga a II-a: Din nou egal pentru CSM

Fotbaliștii de la CSM Râmnicu Vâlcea aveau nevoie mare de victorie în disputa cu Olimpia Satu Mare pentru a se îndepărta de zona nisipurilor mișcătoare și pentru a mai îndulci din amarul suporterilor. De partea cealaltă, oaspeții erau pe locul trei al ierarhiei și sperau să nu piardă. A urmat un joc sărac în faze de poartă, cu o dominare a echipei noastre care, însă, a pus rar în pericol poarta adversă. Totul putea să fie bine, însă, pentru Viperele Albastre, dacă centralul meciului nu închidea ochii la un fault mare cât Casa Popurului. Florin Costea a pătruns în careu și a fost secerat de un apărător advers. În loc de penalty jocul a fost lăsat să continue, decizie care a iritat întreaga asistență. Până la pauză ocaziile au fost împărțite, Costea a trimis în zid după o lovitură liberă, în timp ce Mureșan nu a nimerit cadrul porții din situaţie foarte bună. 0-0 la pauză și o a doua repriză și mai săracă în faze periculoase au dus la un rezultat logic, 0-0. Pentru echipa noastră urmează deplasarea de miercuri de la Călărași apoi un meci ușor în ultima rundă a turului, pe propriul teren cu Unirea Târlungeni.

Gane se revoltă

La finalul întâlnirii, Ionel Gane a atacat dur maniera de arbitraj: ”Sunt foarte iritat de maniera de arbitraj, la fel şi jucătorii mei. Nu e normal să ai penalty în primele minute, atât de evident, nu poţi să nu îl dai! E penalty, dau gol, se schimbă situaţia, adversarul iese la joc, eu nu trebuie să mai risc atât de mult. O singură dată am mai vorbit de arbitraj în acest sezon, la Afumaţi, unde ne-au luat pe sus. Nu am cerut niciodată ce e al meu, nu îţi dă penalty, îţi transmite o stare de iritare, tu nu poţi să rişti, ei nu au riscat nimic. Noi pierdem puncte, dacă zici ceva, arbitrii scriu în raport, te suspendă, îţi dă amendă. Ei pleacă şi îşi iau baremul. Nu ştiu de ce nu a dat penalty, nu vreau să spun că a vrut să favorizeze pe Satu Mare, dar e ciudat să nu dai un penalty aşa evident. Şi jucătorii Olimpiei spuneau după meci că se aşteptau să se dea penalty.”.

Rezultate:
ASU Poli – Academica 0-1
CS Baloteşti – UTA B. Doamnă 2-4
Chindia – Dunărea Călăraşi 5-0
CSM Rm. Vâlcea – Olimpia Satu Mare 0-0
Dacia Unirea – Sepsi OSK 0-1
Metalul Reşiţa – CS Afumaţi 1-2
CS Mioveni – Luceafărul Oradea 1-2
Foresta Suceava – Juventus
(s-a disputat după închiderea ediției)
FC Braşov – a stat
Un. Tărlungeni a stat

Clasament:
1. Juventus 14 33
2. Sepsi Sf. Gheorghe 15 31
3. FC Brașov 15 31
4.UTA BD 16 30
5. Olimpia S. Mare 15 28
6. Chindia 15 25
7. CS Mioveni 15 25
8. CS Afumați 15 24
9. Luceafărul 16 22
10. Foresta 14 22
11. D.U. Brăila 15 20
12. Academica Clinceni 16 18
13. Dunărea Călărași 15 16
14. CSM Rm. Vâlcea 15 15
15. ASU Poli 16 13
16. CS Balotești 15 10
17. Un. Târlungeni 15 10
18. Metalul Reșița 15 7
Șoimii Pâncota – a fost exclusa din campionat
Pentru CSM au marcat în acest campionat: Fl. Costea (5), Dina (4), B. Geantă (3), Ceapă (2), Cîrstea (1), Cristea (1), Oc. Vasile (1),

Etapa viitoare:
Academica – Şoimii Pâncota
Luceafărul Oradea – FC Braşov
CS Afumaţi – CS Mioveni
Sepsi OSK – Metalul Reşiţa
Juventus – Dacia Unirea
Olimpia Satu Mare – Foresta Suceava
Dunărea Călăraşi – CSM Rm. Vâlcea
Un. Tărlungeni – Chindia
UTA B. Doamnă – ACS Berceni
ASU Poli – CS Baloteşti